Neverna žena

Žanr: drama
Trajanje: 124 min.


Glavne uloge: Diane Lane, Richard Gere, Olivier Martinez
Scenario: Claude Chabrol, Alvin Sargent
Producent: G. Mac Brown
Režija: Adrian Lyne

SINOPSIS

Koni Samner (Dajan Lejn) putuje u Njujork iz predgrađa u kojem živi sa mužem Edvardom (Ričard Gir) i sinom Čarlijem (Erik Per Salivan). Prilikom jedne nezgode sudara se sa prodavcem knjiga Polom Martelom (Olivje Martinez), koji je vodi u svoj stan kako bi joj pomogao oko povrede kolena. Taj događaj Koni je svom suprugu Edvardu opisala kao nevažan. Međutim, ona se uskoro vraća u Polov stan, što će imati kobne posledice.

O PRODUKCIJI

Film “Neverna žena” zasnovan je na filmskom klasiku Kloda Šabrola “Une Femme Infidele” (1969). Dramu su iz Pariza u Njujork prebacili scenaristi Alvin Sardžent i Vilijem Brojls Junior. Režiser Adrijan Lin opisuje film kao “erotski triler o krivici zbog govora tela”. Film se bavi brakom, uključujući i problem nedostatka bliskosti među partnerima. Tražeći glumca za ulogu Edvarda Samnera, Lin se odlučio za Ričarda Gira, pošto je primetio da je ulogom u filmu “Doktor T. i njegove žene” Gir postigao izvesnu ravnodušnost, smirenost i dobrotu, što kod njega ranije nije primetio.

ADRIJAN LIN – reditelj

Britanac Adrijan Lin karijeru je započeo filmom “Flešdens” (1983), koji je postao veliki hit. Usledili su filmovi “Devet i po nedelja” (1986), “Fatalna privlačnost” (1987), koji je i njegovo najuspešnije ostvarenje, “Džejkobova lestvica košmara” (1990), “Nepristojna ponuda” (1993) i “Lolita” (1997).

DAJAN LEJN (Koni)

Dajan Lejn je kao mala nastupala u pozorištu. Glumačku karijeru gradi u filmovima Frensisa Forda Kopole: “The Outsiders” (1983), “Rumble Fish” (1983) i “The Cotton Club” (1984). Nakon toga glumi u filmovima “Šetnja po Mesecu”, “Moj pas Skip”, “Savršena oluja” i “Kuća od stakla”.

RIČARD GIR (Edvard)

Ričard Gir je jedan od najpopularnijih glumaca srednje generacije. Holivudsku slavu stekao je filmom “Američki žigolo” (1980), a prava zvezda postao je posle filma “Oficir i džentlmen” iz 1982. godine. Usledile su uloge u filmovima: “The Cotton Club” (1984), “Kralj David” (1985), “Internal Affairs” (1990), “Zgodna žena”, “Sommersby” (1993), “Intersection” (1994), “Prvi vitez” (1995), “Iskonski strah” (1996), “Odbegla mlada” (1999) i “Dr T. i njegove žene” (2000). Posvećeni je budista i prijatelj dalaj-lame.

OLIVJE MARTINEZ (Pol)

Posle povrede koju je zadobio dok je bio profesionalni bokser, Olivje Martinez sa 23 godine upisuje glumu. Godine 1992. debitovao je glavnom ulogom u filmu “IP5″, a 1993. godine snimio je film “Un, Deux, Trois Soleil”, u kome je glumio sa Marčelom Mastrojanijem. Zahvaljujući tom filmu, dobio je nagradu Cezar za najperspektivnijeg glumca. Glumio je i u filmovima “Konjanik na krovu”, “Sobarica sa Titanika” i “Pre nego što padne noć”.

Oficijelni sajt:

  • Unfaithful

    Premijera: 11. decembar 2002. godine

  • Ostavite komentar