Bred Pit kao Odisej

Nakon pretvaranja Homerove "Ilijade" u film "Troja" ("Troy") 2004. godine, uskoro će se na velikom ekranu naći i "Odiseja" ("The Odyssey"), ali radnjom prebačena u daleku budućnost i još dalji svemir. Nedavno je potvrđeno i da će Bred Pit (Brad Pitt), koji je igrao Ahileja u filmu "Troja" u režiji Volfganga Petersena (Wolfgang Petersen), preuzeti glavnu ulogu i u novom filmu pravljenom po slavnom Homerovom epu.
Oba Homerova dela govore o Trojanskom ratu, ali se "Odiseja" fokusira na Odiseja, koji je idejom da se sagradi trojanski konj na neki način i odlučio pobednika tog krvavog rata. "Odiseja" govori o Odisejevom desetogodišnjem putovanju kući na Itaku, gde ga čeka verna Penelopa, posle desetogodišnjeg rata i konačnog pada Troje. U većini jezika zapadne kulture izraz odiseja je sinonim za jako dugačko i teško putovanje. U toku dugog puta na Itaku Odisej i posada njegovog broda morali su da se suoče s mitskim bićima poput Kiklopa i zavodljivih sirena.
Reditelj serijala "Pobesneli Maks" ("Mad Max"), Džordž Miler (George Miller), trebalo bi po nekim navodima da režira ovaj film. Podsećamo i da se najbolji Pitov prijatelj, Džordž Kluni (George Clooney), oprobao u jednoj od verzija "Odiseje", i to filmom "O, brate, gde si?" ("O Brother, Where Art Thou?") braće Koen.
Pre filma "Odiseja" Breda Pita ćemo gledati u filmu "The Curious Case of Benjamin Button", koji režira Dejvid Finčer (David Fincher), i "Tree of Life" Terensa Malika (Terrence Malick), dok Miler režira film "Justice League". Pit je već otpočeo snimanje filma "Inglourious Basterds" Kventina Tarantina (Quentin Tarantino).

One Comment

Ostavite komentar