Portreti

Džejms Marsden

Džejms Marsden

Džejms Pol Marsden (James Paul Marsden) rođen je 18. septembra 1973. godine u Stilvoteru, Oklahoma. Poznati je američki glumac koji se okušao u manekenstvu i muzici. Njegova najpoznatija uloga je lik Kiklopa iz trilogije...»

Džonatan Ris Majers

Džonatan Ris Majers

Džonatan Ris Majers (Jonathan Rhys Meyers) zadobio je međunarodnu pažnju, kao i nagradu Filmskih kritičara Londona glavnom ulogom u filmu Toda Hejnsa (Todd Haynes) "Velvet Goldmine", u kom je igrao pored Juana Mekregora...»

Robert Petison

Robert Petison

Robert Tomas Petison (Robert Thomas Pattinson), engleski glumac, model i muzičar, rođen je 13. maja 1986. godine u Londonu. Najpoznatiji je po ulozi Edvarda Kalena u filmskoj adaptaciji sage "Sumrak" ("Twilight"), koju...»

Džared Leto

Džared Leto

Džared Džozef Leto (Jared Joseph Leto), američki glumac i muzičar, rođen je 26. decembra 1971. godine. Proslavio se ulogom Džordana Katalana u TV seriji "Moj takozvani život" ("My So-Called Life"), pored Kler Dejns (Claire...»

Selma Hajek

Selma Hajek

Selma Hajek (Salma Hayek Jimenez) rođena je 2. septembra 1966. godine. Ona je glumica nominovana za Oskara, rediteljka, dobitnica Emi nagrade, filmski i televizijski producent. Najuspešnija je latinoamerička glumica...»

Milena Dravić

Milena Dravić

Milena Dravić je rođena u Beogradu 5. oktobra 1940. godine. Na film je došla slučajno – plavokosu, pegavu srednjoškolku s konjskim repom zapazio je na naslovnoj strani neke ilustrovane revije reditelj F. Čap i dao joj...»

Bred Pit

Bred Pit

Popularni glumac rođen je 18. decembra 1963. godine u Oklahomi. Odrastao je u Springfildu (gradu u kom žive popularni Simpsonovi), u državi Misuri. Bio je najstariji od troje dece u baptističkoj porodici. Njegova...»

Andželina Džoli

Andželina Džoli

Andželina Džoli Vojt (Angelina Jolie Voight) rođena je 4. juna 1975. godine u Los Anđelesu. Njen otac, Džon Vojt, osvojio je na vrhuncu svoje karijere, početkom sedamdesetih godina, Oskara za glavnu ulogu, a majka joj je...»

Penelopi Kruz

Penelopi Kruz

Penelopi Kruz Sančez (Penelope Cruz Sanchez) rođena je u Madridu 28. aprila 1974. godine. Od detinjstva je volela igru i ples, a pohađala je i posebne škole za ples. Svoj talenat je pokazala na različitim takmičenjima na...»

Džoni Dep

Džoni Dep

Džoni Dep (Johny Depp) rodio se u Kentakiju, SAD, 9. juna 1963. godine. Još u detinjstvu, sa porodicom se seli na Floridu. Sa 12 godina, od majke dobija gitaru, koja u toku narednih godina postaje njegova opsesija. Sa 16...»