“Zmije u avionu” – najgledaniji film

Na prvom mestu liste najgledanijih filmova u Americi debitovao je dugo očekivani film “Zmije u avionu” (“Snakes on a Plane”) sa Semjuelom L. Džeksonom (Samuel L. Jackson) u glavnoj ulozi. Film je režirao Dejvid R. Elis (David R. Ellis). Pored Džeksona, u filmu igra i Džulijana Margulis (Julianna Margulies), nama poznata po seriji “Urgentni centar”. U toku premijernog vikenda film je zaradio više od 15 miliona dolara. “Zmije u avionu” stižu u domaće bioskope 19. oktobra.

Fanovi širom Amerike su više od godinu dana s nezapamćenim interesovanjem učestvovali u kreiranju kampanje za film, od izrade postera i trejlera preko bezbrojnih fan sajtova i baza na Internetu. Džekson igra agenta FBI-ja koji štiti svedoka na letu od Havaja do Los Anđelesa, kada plaćeni ubica ubaci u avion stotine zmija otrovnica kako bi eliminisao svedoka. Agent FBI-ja, pilot početnik, prestrašena posada i putnici tada moraju da se udruže u očajničkoj borbi da prežive.

U trećoj nedelji prikazivanja komedija “Riki Bobi: legenda brzine” (“Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby”) s Vilom Ferelom (Will Ferrell) u glavnoj ulozi zauzela je drugo mesto liste. Ukupna zarada ovog filma iznosi nešto manje od 115 miliona dolara. Film se nalazi na 12. mestu godišnje liste najprofitabilnijih filmova u Americi, a u domaće bioskope stiže 2. novembra.

Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za drugi vikend (11-13) avgusta:

  1. “Zmije u avionu” (“Snakes on a Plane”)
  2. “Riki Bobi: legenda brzine” (“Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby”)
  3. “Svetski trgovinski centar” (“World Trade Center”)
  4. “Accepted”
  5. “Step Up”
  6. “Barnyard: The Original Party Animals”
  7. “Little Miss Sunshine”
  8. “Pirati sa Kariba 2: tajna škrinje” (“Pirates of the Caribbean: Dead Man”s Chest”)
  9. “Material Girls”
  10. “Pulse”

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Ostavite komentar