Američke palačinke


Sastojci

 • 3 jaja
 • 250 grama brašna
 • 1,5 dl jogurta ili kiselog mleka
 • 2,5 dl mleka
 • 2 kašike šećera
 • 1 kašičica soli
 • 2 kašičice praška za pecivo
 • 4 kašike rastopljenog putera

Način pripreme

Masu umutiti, pa ostaviti da odstoji 10 minuta i peći u zagrejanom tiganju manje palačinke (otprilike dve u manji tiganj, tri u veći). Služiti vruće, premazane puterom i sirupom, medom, džemom ili bilo kojim nadevom koji vam se dopada.

Skorašnji članci

11 komentara

 1. Ilija Gavrić kaže:

  Koliko komada se dobije po ovom receptu?

 2. Kristina Calić kaže:

  Nadala sam se da ću pronaći recept za ove palačinke sa mlekom u prahu. Jer sam kupila davno tiganj baš za te palačinke i dobila sam knjižicu recepata na engleskom (moja svekrva je tu knjižicu slučajno zagubila (ali se dobro sećam da se meša obično brašno i mleko u prahu u nekoj većoj količini, to stoji tako u kutiji, a po potrebi se posle uzme količina koja treba zajedno sa ostalim sastojcima – kojih ja, naravno, ne mogu da se setim. Pre par godina sam ih stalno pravila deci i stavljali smo samo prelive (gotove iz prodavnice, razne) i bile su prelepe! Nadam se da će i ove biti takve. U svakom slučaju, hvala unapred!

 3. Dragan Mojsilović kaže:

  Američke palačinke su veoma dobre, a i super ih pravimo. Najviše mi se sviđaju sa euro kremom, ali i sa orasima i kupinama. To je moj omiljeni desert.

 4. Sofija Sretenović kaže:

  Napokon sam našla recept! Hvala puno! Mogu vam reći da su ispale ekstra… Društvo je oduševljeno.

 5. Smilja Radić kaže:

  Probala, odlično ispalo, preporučujem svima!

 6. Marija Bunda kaže:

  Ove palačinke su zaista savršenog ukusa i prilično lako se spremaju.

 7. Karla Glavičić kaže:

  Šta bi to bio tiganj?

 8. Zorana R kaže:

  Recepta sam se pridržavala “u dlaku” i moram da kažem da su mi palačinke bile savršene. Svaka čast! Hvala.

 9. Sara B kaže:

  Napravila sam jednom ove palačinke i nisu bile baš najbolje, ali su bile super kada sam ih napravila drugi put. Ne treba ih jesti u velikim količinama, dovoljne su dve do tri. Ne bi trebalo da pojedete više, jer će vam biti muka. Inače su super sa bilo kakvim namazom.

 10. Ivana Novković kaže:

  U svakom filmu ili seriji američke produkcije se prikazuje doručak jedne prosečne američke porodice i domaćica koja sprema palačinke. Na prvi pogled se može zaključiti da se ne radi o našim palačinkama. Svaki stanovnik Srbije se sigurno zapita kakvog su ukusa njihove palačinke, vi ste nam omogućili da rešimo tu dilemu i da ih ocenimo, mada moram da prokomentarišem da su napravili dobar marketinški potez i na gore naveden način promovišu svoje nacionalno jelo, tzv. američke palačinke.

 11. Danilo Đokić kaže:

  Još odavno priželjkujem da probam američke palačinke. Zahvaljujući Krstarici, probaću ih. Hvala!

Ostavite komentar