Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 27. mart

Podavalska naselja u petak bez vode

Potrošači u naseljima Zuce, Pinosava, Beli Potok, Ripanj, Vrčin, Lipar, Tranšped, u Ulici delovi u Resniku, potrošači koji žive u blizini Avalskog tornja, duž Kragujevačkog puta, kao i Planinarski dom „Čarapićev brest” ostaće bez vode u petak, 27. marta, od 8 do 19 sati zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Voždovac. Za najnužnije potrebe obezbeđene su auto-cisterne s pitkom vodom.

Iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” mole potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za osnovne potrebe. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, kao i na adresi www.bvk.rs.

Izmena linija gradskog saobraćaja tokom održavanja Rakovičkog karnevala

Tokom održavanja Rakovičkog karnevala, u nedelju, 29. marta, od 8 do 19 časova, biće obustavljen saobraćaj u Ulici patrijarha Joanikija, na delu od Pilota Mihaila Petrovića do Vidikovačkog venca.

Na linijama JGS-a koje prolaze Ulicom patrijarha Joanikija biće primenjen novi režim. Tako će vozila sa linija 23, 53, 59 i 89 u oba smera od raskrsnice ulica Pilota Mihaila Petrovića i Patrijarha Joanikija do raskrsnice Ulice patrijarha Joanikija i Vidikovačkog venca saobraćati Ulicom pilota Mihaila Petrovića i saobraćajnicom koja spaja ulice Pilota Mihaila Petrovića i Patrijarha Joanikija i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije 534 će u oba smera od raskrsnice Patrijarha Joanikija i Vidikovačkog venca do Pilota Mihaila Petrovića ići ulicom koja spaja Pilota Mihaila Petrovića i Patrijarha Joanikija i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća stajališta.

Od petka zaključavanje Studentskog parka na zahtev građana

Studentski park mogao bi već od petka da bude zaključavan od ponoći do pet ujutru, s obzirom da će nadležni sutra početi sa postavljanjem kapija na njegovim ulazima, što je bio zahtev građana okolnih zgrada, saopštio je Tanjug. Direktor JKP „Zelenilo Beograd” Slobodan Stanojević naveo je da stanarima okolnih zgrada smeta nesnosna buka koja se pravi tokom noći, zbog čega su pokrenuli peticiju za zaključavanje parka, a na šta su nadležni bili dužni da odgovore.

– Sledeći neke ustaljene tekovine evropskih gradova, rešili smo da ovaj park zaključavamo, odnosno da pristup u njega bude onemogućen od ponoći do pet ujutru – rekao je Stanojević za Tanjug.

Prema njegovim rečima, nadležni će sutra početi sa postavljanjem kapija, tako da je moguće da će park već od petka biti zaključavan. Na taj način se, naveo je on, izlazi u susret opravdanom zahtevu građana „da imaju pravo na miran san”, a u značajnoj meri će biti sačuvan i izgled parka. U tom kontekstu, Stanojević je naveo da se sva devastiranja u gradu, pa i parku, dešavaju uglavnom u noćnim časovima, a ideja je da zaključavanjem parka ti problemi budu prevaziđeni.

Govoreći o uklanjanju drveća u Studentskom parku, zbog čega je organizovan i protest nezadovoljnih tom odlukom, Stanojević je ponovio da je bila reč o trulim stablima i da će na kraju akcije broj sadnica biti dva i po puta veći nego na početku. Prema njegovim rečima, deset projektnih arhitekata i šumarskih inženjera je dugo godina pratilo stanje stabala, odnosno gledalo njihovo fiziološko i biološko stanje. Projekat su, dodao je on, odobrili Zavod za zaštitu prirode i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, jer je reč o zaštićenom prirodnom dobru, i tek nakon toga se pristupilo njegovoj realizaciji.

Sadnice koje su posađene, zaključio je, izuzetnog su kvaliteta, estetske i funkcionalne vrednosti, a prefarbane su i klupe, skinuti grafiti sa unutrašnje i spoljašnje strane parka, menja se sadni materijal i biće posađeno novo cveće.

U izjavi Tanjugu jedan od stanara Studentskog trga Miodrag Gavrilović rekao je da je peticija za zaključavanje pokrenuta iz više razloga, jer je park „postao stecište prilično velikog broja neodgovornih ljudi, koji provode noći u njemu, posebno kada je lepo vreme”.

To je, tvrdi Gavrilović, posebno izraženo petkom i subotom uveče, a onda se ujutru može videti „totalni haos”, odnosno klupe koje su pomerene širom parka i mnogo najlon kesa, flaša i drugog đubreta.

– Oni koji su protiv zaključavanja parka, treba da dođu ujutru i vide kako park izgleda posle tih noćnih bahanalija – tvrdi Gavrilović, uz ocenu da se „okolni stanari kada dođe lepo vreme mole bogu da pada kiša da bi noću mogli normalno da spavaju”.

Gavrilović je rekao i da se u evropskim gradovima, poput Pariza i Londona, parkovi noću zaključavaju kako bi se sprečili navedeni problemi.

Vladimir Bošković koji takođe živi na Studentskom trgu, podržava ideju o zaključavanju Studentskog parka i ocenjuje da oko njega treba napraviti višu ogradu, nalik onoj oko teniskih terena, koja ne bi mogla da se preskoči.

– Nešto mora da se preduzme. Ovaj park je pod zaštitom države – naveo je Bošković.

Svetlana Gavrilović, koja takođe živi na Studentskom trgu, dodala je da je park svako jutro u jezivom stanju i „izgleda kao najgore smetlište”, da rano ujutru dolazi „Gradska čistoća”, tako da i tada ima buke pa „za okolne stanare uopšte nema spavanja”.

„Bus plus” dopune za april u prodaji

Dopuna personalizovanih „bus plus” kartica za april počinje 25. marta, saopšteno je iz „Bus plus” sistema.

Korisnici javnog prevoza u Beogradu svoje kartice mogu da dopune na više od 2.000 prodajnih mesta. Prodajna mesta na kojima je moguće izvaditi ili produžiti elektronske povlastice nalaze se na sledećim lokacijama: RK Beograd – Masarikova 5, GSP – Skenderbegova 47, GSP – TC Trg republike, GSP – Deligradska 10, Bulevar Mihajla Pupina 10A, lokal 33 (Ju biznis centar), Tempo – Viline vode bb, Tempo – Auto-put za Zagreb 35, Lasta – Glavna autobuska stanica, Mladenovac, Obrenovac, Lazarevac, Barajevo, Sopot.

Za sve informacije o kupovini i dopuni karata građanima je na raspolaganju služba Korisničkog servisa „Bus plusa” putem telefona 011/7155-155.

JKP „Beograd-put” sanira udarne rupe

JKP „Beograd-put” će od 23. do 29. marta sanirati udarne rupe na gradskim saobraćajnicama na više lokacija u gradu, saopšteno je iz „Beokom servisa”.

Kako se navodi, na Novom Beogradu u pitanju su ulice Milentija Popovića 35-39, Jurija Gagarina 14, Narodnih heroja, između brojeva 21i 23, Aleksinačkih rudara 26-28, ispred obdaništa „Suncokret”, ugao Gandijeve i Jurija Gagarina, Gandijeva 21, Ledine –okretnica autobusa 71, Antifašističke borbe 1-13, ugao ulica Jurija Gagarina i Ivana Ribara, Otona Župančića 17, Peđe Milosavljevića 9, Zorana Đinđića 117;

– na Savskom vencu: Neznanog junaka 21-23, ugao ulica Kneza Miloša i Miloša Pocerca, potez od Crkve sv. Petra i Pavla u Topčideru do Topčiderske zvezde i Maleška ulica;

– na Starom gradu: Braće Jugovića 3, Pančićeva 4 i Vlajkovićeva 25;

– na Vračaru: raskrsnica ulica Maksima Gorkog i Makenzijeve, ugao Maksima Gorkog i Cara Nikolaja, Vojvode Šupljikca 45, raskrsnica ulica Gospodara Vučića i Grčića Milenka, Radivoja Koraća 3, 7, 9, Mileševska 66 – kod okretnice autobusa 83 i Gospodara Vučića 137;

– na Zvezdari: Raše Plaovića, Ustanička, između brojeva 171 i 173, Mirijevski venac 10 i 28, Jovanke Radaković 37, Subotička 17, 23, 25, Cvetanova ćuprija 54, 56,127-131, Nikole Grulovića 4, Igmanska – potez između Slavujevog venca i Stanka Vraza, Đurićeva 27, Gradištanska 12, Matice srpske 36 i Mite Ružića 31.

Za vreme radova neće biti obustavljen saobraćaj i biće postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

Iz „Beokoma” apeluju na vozače da budu strpljivi i poštuju postavljenu signalizaciju.

Iz tog gradskog servisa takođe apeluju na vozače da se uključe u akciju i prijave udarne rupe na putu koje primete u toku vožnje na telefone „Beokom servisa” 0800-11-00-11 za pozive iz fiksne telefonije Telekoma ili 011/3090-007 za ostale fiksne telefonske mreže i mobilne operatere.

Ispiranje vodovodne mreže na Paliluli

Ekipe „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” izvodiće planirane radove na ispiranju vodovodne mreže na opštini Palilula od ponedeljka, 23. marta, do subote, 28. marta.

Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode 23. i 24. marta od 22 do 6 sati osetiće stanovnici u Višnjičkoj ulici od Pančevačkog mosta i naselje Višnjica; 24. i 25. marta naselje Višnjička banja, na potezu naselja Višnjička banja, Slanci Veliko selo; 25. i 26. marta naselja Karaburma i Ćalije; 26. i 27. marta blok ulica oivičen Dunavskom, Vojvode Dobrnjca, Takovskom, Ruzveltovom i Cvijićevom i 27. i 28. marta blok ulica oivičen Bulevarom kralja Aleksandra, Takovskom i Kraljice Marije.

U toku radova može doći i do kratkotrajnog zamućenja vode, pa iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” mole potrošače da prethodno pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe. Ekipe „Beogradskog vodovoda” će se truditi da radove obave u što kraćem roku. Planirani radovi na ispiranju vodovodne mreže na opštini Palilula obezbediće da voda na česmama potrošača i dalje bude zadovoljavajućeg kvaliteta.

Sve dodatne informacije potrošači mogu dobiti u Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Izmena režima linija javnog prevoza u Vojvode Stepe

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji raskrsnice ulica Vojvode Stepe i Save Maškovića od 14. marta do 14. aprila biće promenjen režim pojedinih linija javnog prevoza.

– Linije 33, 33N i E9 će na delu od Bulevara oslobođenja do Vojvode Stepe u oba smera saobraćati Ulicom Save Maškovića, desno u okretnicu „Voždovac” koju u redovnom režimu koriste vozila sa poteza „400” do Ulice vojvode Stepe i dalje redovnom trasom;

– Linija 50 i E5 će na delu od Bulevara oslobođenja do Ulice voždovački kružni put u oba smera saobraćati Ulicom Save Maškovića, desno u okretnicu „Voždovac” koju u redovnom režimu koriste vozila sa poteza „400” do Ulice vojvode Stepe, Ulicom vojvode Stepe do Farmaceutskog fakulteta gde skreću u Bulevar Peka Dapčevića, sve do Ulice voždovački kružni put i dalje redovnom trasom;

– Linija 49 će na delu od Bulevara oslobođenja do Ulice voždovački kružni put (ulaz u naselje „Stepa Stepanović”) u oba smera saobraćati Ulicom Save Maškovića, desno u okretnicu „Voždovac” koju u redovnom režimu koriste vozila sa poteza „400” do Ulice vojvode Stepe, Ulicom vojvode Stepe do Farmaceutskog fakulteta gde skreću u Bulevar Peka Dapčevića, Voždovačkim kružnim putem sve do ulaza u naselje „Stepa Stepanović” i dalje redovnom trasom.

Tokom izvođenja radova ukidaju se stajališta „Trošarina” (oba smera) za liniju 49, 50 i E5 i „Bulevar Peka Dapčevića” (smer ka Banovom brdu) za linije 50 i E5. Na izmenjenom delu trase vozila sa linija javnog prevoza 49, 50 i E5 će koristiti sva postojeća stajališta, osim stajališta „Voždovački kružni put” u smeru ka gradu. Tokom izvođenja radova važi privremeni režim saobraćaja kojim su linije sa poteza „400” izmeštene na terminus „Banjica 2”.

Zatvaranje pojedinih raskrsnica zbog radova u Ulici vojvode Stepe

Zbog rekonstrukcije tramvajske pruge i mreže, kolovoza, trotoara i infrastrukture u Ulici vojvode Stepe, raskrsnica Vojvode Stepe i Save Maškovića biće zatvorena za saobraćaj mesec dana, od sutra, 14. marta, do 14. aprila, saopšteno je iz „Beokom servisa”.

Postojeće taksi stajalište biće izmešteno u slepi deo Voždovačkog kružnog puta.

Kako se navodi u saopštenju „Beokom servisa”, zbog istih radova deo Ulice vojvode Stepe, od Pukovnika Purića do Triše Kaclerovića, biće zatvoren za saobraćaj od sutra, 14. marta, do 11. jula.

Za sve informacije građani se mogu obratiti„ Beokom servisu” na telefone 0800-11-00-11 za pozive iz fiksne telefonije Telekoma ili 011/3090-007 za ostale fiksne telefonske mreže i mobilne operatere.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu www.edb.rs/planirana_iskljucenja.htm Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a je 340-5555.
Početna strana | Vesti | Život | Prodavnica | Forum | Pričaonica | Internet pristup | Pregled sadržaja
English | Ćirilica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | O Krstarici | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2015. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.