Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 23. oktobar

Produžetak radova u Ulici 22. oktobra

Radovi na sanaciji defekta kolektora, koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” u Ulici 22. oktobra kod kućnog broja 5, biće produženi do 3. novembra.

Tokom izvođenja radova, vozila sa linija javnog prevoza broj 15 kretaće se izmenjenom trasom, odnosno iz Bulevara Nikole Tesle Ulicom Karađorđev trg, Karađorđevom, Avijatičarskim trgom, Ulicom Nikolaja Ostrovskog i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti stajalište „Karađorđev trg” u smeru prema terminusu „Zemun (Novi grad)” koje u postojećem režimu koriste vozila sa linija javnog prevoza broj 84, 704 i 707.

Radovi na vodovodnoj mreži na Voždovcu i Starom gradu u petak

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Voždovac u petak, 24. oktobra, od 8.30 do 14 sati bez vode će ostati potrošači u Debarskoj ulici, na delu od Pčinjske do Vojvode Prijezde. U isto vreme na Starom gradu vodu neće imati građani u Skenderbegovoj, na delu od Dubrovačke do Kapetan Mišine, i Knićaninovoj. Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je auto-cisterna.

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” mole potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe. Ekipe „Beogradskog vodovoda” će se truditi da radove završe u najavljenom roku. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru ovog preduzeća na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Pojedini potrošači na opštini Vračar u petak bez vode

Potrošači u Dubljanskoj ulici, na delu od Braničevske do Graničarske, i u Topolskoj ulici ostaće bez vode u petak, 24. oktobra, od 8.30 do 14 časova zbog radova na vodovodnoj mreži na opštini Vračar, saopšteno je iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je auto-cisterna.

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” apeluju na potrošače da pripreme neophodne zalihe vode za piće i osnovne potrebe.

Dodatne informacije potrošači mogu dobiti pozivom broja telefona 3606-606 Kontakt centra JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, i na internet-adresi www.bvk.rs.

Bežanijska kosa u četvrtak bez vode do 14 sati

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Novi Beograd u četvrtak, 23. oktobra, od 8 do 14 sati bez vode će ostati potrošači u naselju Bežanijska kosa. Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su auto-cisterne.

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” mole potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe. Ekipe „Beogradskog vodovoda” će se truditi da radove završe u najavljenom roku. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru ovog preduzeća na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Počela ispruka toplotne energije korisnicima

„Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ počelo je da isporučuje toplotnu energiju korisnicima. Zbog visokih spoljašnjih temperatura vazduha, koje i dalje traju, isporuka toplotne energije može se okarakterisati kao tople funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja, jer će, u ovakvim okolnostima, radijatori u stanovima biti mlaki, saopšteno je iz ovog komunalnog preduzeća.

Dok budu trajali povoljni vremenski uslovi, sa visokim dnevnim temperaturama vazduha, korisnici mogu da očekuju isporuku toplotne energije u jutarnjim i, eventualno, uvečernjim časovima.

Apelujemo na potrošače da u prvim danima isporuke toplotne energije Dispečerskom centru „Beogradskih elektrana“ isključivo prijavljuju curenja vode iz instalacija na broj telefona 011-2093-100, kao i slučajeve kada ceo stambeni ili poslovni objekat ne dobija toplotnu energiju na broj telefona 011-2093-011, navodi se u saopštenju JKP „Beogradske elektrane“.

Ispiranje vodovodne mreže u Novom Beogradu, Grockoj i Barajevu

Ekipe „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” ispiraće vodovodne mreže u opštinama Novi Beograd, Grocka i Barajevo, što će usloviti povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode, saopšteno je iz tog preduzeća.

U opštini Novi Beograd, od 20. do 25. oktobra, povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode od 22 do 6 sati osetiće potrošači prema sledećem rasporedu: 20. i 21. oktobra u blokovima 7, 7 a, 8 i 8 a; 21. i 22. oktobra u blokovima 9 a, 11 b, 11v i 2; 22. i 23. oktobra u blokovima 70 i 70 a, 23. i 24. oktobra u naselju Bežanijska kosa, mesna zajednica 1 i 2 i 24. i 25. oktobra – Blok 67 i hidrantska mreža na potezu od Starog sajmišta do Brodogradilišta.

Od 21. do 23. oktobra ispiranje vodovodne mreže u Grockoj će usloviti povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode od 6 do 14 sati prema rasporedu: 21. oktobra – naselje Vinča, kao i potez od Vinče do Leštana; 22. oktobra – naselje Leštane i potez Smederevskog puta, od Kaluđerice do Vinče, i 23. oktobra – naselja Kaluđerica i Orlovica.

Ispiranje vodovodne mreže u Barajevu je od 21. do 23. oktobra. Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode od 6 do 14 sati osetiće potrošači prema sledećem rasporedu: 21. oktobra – naselja na Ripanjskom i Barajevskom putu, kao i naselje Barajevo; 22. oktobra – naselja Baćevac i Meljak i 23. oktobra – naselja Šiljakovac, Guncati i Vranić. Kako se navodi u saopštenju, u toku radova može doći i do kratkotrajnog zamućenja vode, te iz tog preduzeća apeluju na potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

Ispiranje vodovodne mreže obezbediće da voda na česmama potrošača i dalje bude zadovoljavajućeg kvaliteta.

Za dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Bebelova ulica do 31. decembra zatvorena za saobraćaj

Bebelova ulica će do 31. decembra biti zatvorena za saobraćaj zbog rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe u okviru faze 2, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Za vreme radova doći će do izmene režima rada linija javnog gradskog prevoza.

Linije 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408 i 503 menjaju trasu i umesto terminusa „Voždovac”, koristiće autobusko-trolejbuski terminus „Banjica 2” u Paunovoj ulici. Navedene linije u smeru ka centru, od raskrsnice Bulevara oslobođenja, Save Maškovića i Crnotravske, saobraćaju Bulevarom oslobođenja, Baštovanskom, i Paunovom ulicom do terminusa „Banjica 2”. Vozila javnog gradskog previza nosiće naziv „Banjica 2 – periferni terminus” i sledeće oznake 401L, 402L, 403L, 405L, 406L, 407L, 408L i 503L.

Na izmenjenom delu trase vozila javnog gradskog prevoza će osim postojećih stajališta, koristiti Lastino stajalište „Trošarina” u Bulevaru oslobođenja i stajalište „Vračarska I” na liniji 9A.

Radovi na izgradnji saobraćajnice Severna tangenta produženi do 31. oktobra

Radovi na izgradnji saobraćajnice Severna tangenta (od Ulice cara Dušana, na delu od raskrsnice sa Banatskom ulicom, do raskrsnice sa saobraćajnicom T-7) biće produženi od sutra do 31. oktobra, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Tokom izvođenja ovih radova biće promenjen režim rada linija javnog gradskog preduzeća.

Vozila sa linija javnog prevoza 73, 84, 704, 705, 706 i 706E, kao i noćnih linija 704N i 706N, na izmenjenom delu trase, u oba smera, saobraćaće ulicama Cara Dušana, Banatskom, Ugrinovačkom, saobraćajnicom T-6 (E-70/E-75), Novim novosadskim putem (E-70/E-75), saobraćajnicom T-7, Batajničkim drumom i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 612 će na izmenjenom delu trase u oba smera ići ulicama Ugrinovačkom, saobraćajnicom T-6 (E-70/E-75), Novim novosadskim putem (E-70/E-75), saobraćajnicom T-7, Batajničkim drumom i dalje redovnom trasom.

Takođe, tokom radova u Ulici cara Dušana, vozila sa linije javnog gradskog prevoza 707 će, na delu od raskrsnice ulica Cara Dušana – Banatske do raskrsnice Ugrinovačka – saobraćajnica T-6 (E-70/E-75), u oba smera, saobraćati ulicama Cara Dušana, Banatskom, Ugrinovačkom, Ugrinovačkim putem i dalje redovnom trasom kroz naselje Altina.

Na izmenjenom delu trase vozila javnog prevoza će koristiti već utvrđena stajališta u toku prethodnog perioda izvođenja radova.

Produženje radova u Ulici vojvode Stepe do 30. oktobra

Produženje radova na rekonstrukciji tramvajske dvokolosečne pruge, kontaktne mreže, kolovoza, trotoara i infrastrukture u Ulici vojvode Stepe, od Autokomande do okretnice na Banjici, u okviru faze 2 (deonica od Save Maškovića do Nikšićke), trajaće od sutra do 30. oktobra, saopštio je Sekretarijat za saobraćaj.

U Ulici vojvode Stepe, na delu od Ulice Triše Kaclerovića do Save Maškovića, obustavlja se autobuski prevoz putnika, dok se na delu od Trga Slavija do Banjice obustavlja tramvajski saobraćaj.

Tokom izvođenja ovih radova doći će do promene režima rada linija javnog gradskog prevoza. Privremeno se ukidaju tramvajske linije 9, 10 i 14. Uspostavlja se privremena autobuska linija broj 9A (Trg Slavija – Banjica 2), koja će saobraćati trasom: Trg Slavija – Bulevar oslobođenja – Baštovanska – Paunova – Banjica 2. Tramvajska linija 9L će ići na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Trg Slavija – Novi Beograd (Blok 45).

Vozila sa linije 33 će, u oba smera, na delu od Autokomande do raskrsnice ulica Save Maškovića – Vojvode Stepe, saobraćati Bulevarom oslobođenja, Save Maškovića, Vojvode Stepe i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linija 18 i 39 tokom ove faze radova saobraćaju redovnom trasom.

Tramvajska linija 9A će u Baštovanskoj ulici koristiti stajalište „Vračarska”, i to u oba smera, dok će u Bulevaru oslobođenja vozila sa linije 9A i 33 koristiti privremeno uspostavljena stajališta.

Na izmenjenom delu trase vozila javnog gradskog prevoza koristiće postojeća stajališta.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu www.edb.rs/planirana_iskljucenja.htm Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a je 340-5555.
Početna strana | Vesti | Život | Prodavnica | Forum | Pričaonica | Internet pristup | Pregled sadržaja
English | Ćirilica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | O Krstarici | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2014. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.