Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 24. jul

Radovi u KBC „Bežanijska kosa”

U hitnoj prijemnoj službi KBC „Bežanijska kosa” od sutra će početi građevinski radovi, što će usloviti smanjenje uobičajenog radnog kapaciteta, naročito za službu hirurških grana, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

KBC „Bežanijska kosa” će raditi prema formiranom rasporedu za zbrinjavanje hitnih stanja u gradu tokom jula, a navedeni radovi će onemogućiti pun obim posla, navodi se u saopštenju.

Asfaltiranje Pološke ulice u Zemun polju

Na inicijativu opštine Zemun, a u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj i JKP „Beograd-put”, izvode se završni radovi na asfaltiranju Pološke ulice u Zemun polju, u dužini od 200 metara.

Opština Zemun pokrenula je inicijativu za sanaciju oštećenih kolovoza i saobraćajnica, pa će narednih dana biti asfaltirana i Alaska ulica u centralnom delu Zemuna.

Padove koje izvodi JKP „Beograd-put” obišao je Gavrilo Kovačević, član Veća opštine Zemun.

Plan regulacije Vojvođanske i izmena plana mesta plovila

Plan detaljne regulacije za Vojvođansku i Surčinsku od saobraćajnice T6 do autoputske obilaznice (prva faza) i od saobraćajnice T6 do one koja povezuje saobraćajni pravac sa aerodromom „Nikola Tesla” usvojen je na današnjoj sednici Skupštine grada. Odbornici su prihvatili i izmenu plana mesta za postavljanje plovila na delu obale i vodnog prostora na teritoriji Beograda (faza 1).

Prema rečima Slobodana Dimitrijevića, pomoćnika sekretara za urbanizam i građevinske poslove, plan je uradio Urbanistički zavod Beograda, a finansirala ga je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Njime je omogućena rekonstrukcija Surčinske i Vojvođanske ulice radi povećanja efikasnosti saobraćajnog sistema, bolje povezivanje sa postojećom saobraćajnom mrežom i veća bezbednost u saobraćaju. Obezbeđena je i mogućnost izgradnje nove infrastrukturne mreže. Plan obuhvata površinu od oko 13 hektara, u dužini oko tri i po kilometra.

Ljubica Drašković u ime Sekretarijata za privredu i Sekretarijata za komunalane i stambene poslove precizirala je da se izmena plana za plovila odnosi na deo koji obuhvata projekat „Beograd na vodi”. Između ostalog, obrisane su zone i mesta za plovila u tom delu obale i to od Brankovog do Novog železničkog mosta.

Privremena stajališta u Bulevaru oslobođenja

U Bulevaru oslobođenja, za vreme radova u Ulici vojvode Stepe, od danas će biti uspostavljena privremena stajališta kako bi se korisnicima javnog prevoza omogućila pristupačnost linijama 47 i 48, kao i linijama u privremenom režimu 33 i 9a, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Privemena stajališta će biti uspostavljena u zoni Fakulteta političkih nauka, odnosno Ulici Dimitrija Stamenkovića (naspram igrališta i vrtića „Petar pan”), kao i u Bulevaru oslobođenja u zoni raskrsnice sa ovom ulicom, odnosno hotela „M Best Western”.

Za vreme rekonstrukcije tramvajske dvokolosečne pruge, tramvajske kontaktne mreže, kolovoza, trotoara i infrastrukture u Ulici vojvode Stepe, predloženim i dogovorenim privremenim režimom saobraćaja izvršeno je izmeštanje javnog gradskog prevoza iz navedene ulice.

Radovi u Vojvođanskoj u Surčinu

JKP „Beograd-put” će raditi na popravci i asfaltiranju kolovoza u Vojvođanskoj ulici, na delu od Puta za aerodrom (bivši R266) do semaforisanog pešačkog prelaza „Vila Mara”, saopštavaju iz Sekretarijata za saobraćaj.

Radovi će se izvoditi u dve faze. Prvu fazu obuhvatiće radovi na delu od Puta za aerodrom (bivši R266) do semaforisanog pešačkog prelaza „Vila Mara” pod saobraćajem, na pola profila Vojvođanske ulice po deonicama dužine od 200 do 250 metara, sa naizmeničnim propuštanjem saobraćaja do 19. jula do 7 časova. U drugoj fazi radiće se na delu od Puta za aerodrom (bivši R266) do semaforisanog pešačkog prelaza „Vila Mara” sa potpunim zatvaranjem saobraćaja od 19. jula od 7 časova do 21. jula do 5 časova.

Tokom radova druge faze vozila sa linija javnog prevoza br. 72, 601, 603, 604, 605 i 610 menjaju trasu na sledeći način: vozila sa linije br.72 će, u oba smera od raskrsnice Puta za aerodrom i Vojvođanske ulice (u Surčinu) do kružnog toka u Vojvođanskoj saobraćati Vojvođanskom ulicom u Surčinu, u visini stajališta „Orešac” skreću u ulicu pod istim nazivom, Vinogradskom ulicom do kružnog toka u Vojvođanskoj pa do Ulice Nedeljka Gvozdenovića i dalje redovnom trasom. Vozila sa linije 601, 604, 605 i 610 će, u oba smera, od stajališta „Orešac” do kružnog toka u Vojvođanskoj saobraćati Vojvođanskom (kod stajališta „Orešac”) i Vinogradskom ulicom i dalje redovnom trasom. Vozila sa linije 603 će, u oba smera, od stajališta „Orešac” do kružnog toka u Vojvođanskoj saobraćati Vojvođanskom (kod stajališta „Orešac”), Vinogradskom do kružnog toka u Vojvođanskoj, a dalje do terminusa „Ledine” Surčinskom ulicom.

Za vreme izvođenja radova ove faze uvodi se privremeno stajalište „Orešac 1” za smer prema Novom Beogradu u (poprečnoj) Vojvođanskoj između Vojvođanske u Surčinu i Vinogradske, neposredno posle skretanja iz Vojvođanske ulice u Surčinu.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JGS-a.

Obustava saobraćaja u Vojvode Micka

U Ulici vojvode Micka, na delu od Višnjičke do Triglavske, biće potpuno obustavljen saobraćaj zbog radova na toplovodnoj mreži koje izvode JKP „Beogradske elektrane”. Radovi će se obavljati na kolovozu od 17. jula do 7. avgusta. Tokom pomenutih radova, Ulica Marijane Gregoran, na delu od Ulice vojvode Micka do Plješevičke, za saobraćaj će biti dvosmerna.

Tokom izvođenja radova linije javnog gradskog prevoza delimično će izmeniti trasu. Tako će vozila sa linija broj 16 i 23, u oba smera, na delu od raskrsnice Marijane Gregoran – Vojvode Micka do raskrsnice Višnjička – Mije Kovačevića, saobraćati ulicama Marijane Gregoran, Dragoslava Srejovića, Mije Kovačevića, Višnjičkom i dalje redovnim trasama. Vozila sa linije broj 25 će, u oba smera, na delu od raskrsnice Marijane Gregoran – Vojvode Micka do kružnog toka kod Bogoslovije, saobraćati sledećim ulicama: Marijane Gregoran, Dragoslava Srejovića, Mije Kovačevića i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti privremeno uspostavljena stajališta u zoni raskrsnice ulica Marijane Gregoran i Vojvode Micka u oba smera.

Zatvorene pojedine deonice tokom radova u Ulici vojvode Stepe

Tokom radova u Ulici vojvode Stepe za saobraćaj će od 12. jula do 10. oktobra biti zatvorena deonica od Save Maškovića do Ljube Vučkovića.

Sve bočne ulice koje izlaze na ovu deonicu ulice postaju „slepe”. Novakova ulica ostaje prohodna na Ulicu vojvode Stepe i menja režim iz jednosmerne u dvosmernu. Za vreme radova alternativni pravci su Bulevar oslobođenja i Kumodraška ulica.

Izmena režima saobraćaja zbog rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe

Zbog radova u Ulici vojvode Stepe, od 12. jula u 22 časa do 10. oktobra 2014. (faza I), menja se režim linija javnog gradskog prevoza.

Ukidaju se tramvajske linije 9, 10 i 14. Uspostavlja se autobuska linija 9A (Trg Slavija – Banjica 2). Trasa linije će biti: Trg Slavija, Bulevar oslobođenja, Baštovanska, Paunova, terminus Banjica 2. Vozila sa linije 9A će koristiti postojeća stajališta na trasi.

Uspostavlja se tramvajska linija 9L (Kalemegdan/ Donji grad/ – Slavija – Blok 45).

Linija 6 (Tašmajdan – Ustanička) se pojačava sa dva vozila radnim danima, subotom i nedeljom.

Menja se trasa linije 33 (Pančevački most /Železnička stanica/– Kumodraž). Vozila sa linije 33 će saobraćati od Autokomande do Save Maškovića, umesto Ulicom vojvode Stepe, preko Bulevara oslobođenja.

Trasa linije 33 će biti: Pančevački most /Železnička stanica/ – Poenkareova – Jovana Avakumovića – Bulevar despota Stefana – Mitropolita Petra – Zdravka Čelara – Starine Novaka – Beogradska – Trg Slavija – Bulevar oslobođenja – Save Maškovića – Vojvode Stepe – Kumodraž. Na izmenjenom delu trase, vozila sa linije 33 će koristiti postojeća stajališta.

Direkcija za javni prevoz će pratiti dinamiku izvođenja radova u Ulici vojvode Stepe i u skladu sa tim prilagođavati trase linija JGP-a.

Režim rada linija JGP-a broj 18 i 39 neće se menjati do otpočinjanja radova na Autokomandi i u Ulici Triše Kaclerovića.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu www.edb.rs/planirana_iskljucenja.htm Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a je 340-5555.
Početna strana | Vesti | Život | Prodavnica | Forum | Pričaonica | Internet pristup | Pregled sadržaja
English | Ćirilica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | O Krstarici | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2014. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.