Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 11. decembar

Zatvaranje saobraćaja u ulicama Mome Kapora i Tamnavskoj

JKP „Beograd-put” izvodiće od 9. do 15. decembra radove redovnog održavanja, pri čemu će doći do zatvaranja saobraćaja u Ulici Mome Kapora (Mačvanskoj), od Graničarske do Ulice Bore Stankovića, i u Tamnavskoj, od Ulice Mome Kapora (Mačvanske) do Sokolske.

Zbog istih radova, koje će takođe izvoditi „Beograd-put” u istom periodu, doći će i do zatvaranja saobraćajnice koja povezuje Pionirsku ulicu i Bulevar patrijarha Pavla, tunel kod SSG NIS Petrol benzinske stanice na Topčideru.

U toku tretman suzbijanja komaraca u zatvorenom prostoru

Tretman suzbijanja komaraca u zatvorenom prostoru stambenih i drugih objekata je u toku, saopšteno je iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

Tretman se obavlja na osnovu ugovora između Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju i Sekretarijata za zaštitu životne sredine, a trajaće do kraja aprila 2017. godine na čitavoj teritoriji Beograda. Građani koji primete prisustvo komaraca u stambenim i drugim objektima mogu da se obrate Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju. Tretmani suzbijanja komaraca su besplatni.

Građani koji primete prisustvo komaraca u zatvorenom prostoru mogu da se jave na broj telefona 3054-000 ili mejlom na zavod@biocidi.org.rs.

Linija BG voza od 11. decembra produžena do stanice Ovča

Prva linija BG voza, koja je saobraćala od Pančevačkog mosta do Batajnice, od 11. decembra produžena je do stanice Ovča, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Kako se navodi u saopštenju, linija je produžena za sedam kilometara i ima četiri nova stajališta – Krnjača most, Krnjača, Ovčanski Sebeš i stanicu Ovča.

Vozovi će saobraćati kao i do sada radnim danima na 15 minuta u vršnom opterećenju od 5.51 do 8.51 časova i od 14.51 do 17.51 časova i na 30 minuta van vršnog opterećenja. Subotom interval vozova je na 30 minuta od 5.51 do 11.51 čsova, a posle tog vremena je na 60 minuta. Nedeljom vozovi saobraćaju na 60 minuta. Poslednji polazak iz Ovče je u 21.51, a dolazak u 23.02 časova.

Železnička stanica Ovča je povezana autobuskim linijama 105 i 105L javnog gradskog prevoza. Linija 105 saobraća od železničke stanice Ovča do Omladinskog stadiona, a linija 105L do naselja Borča. Svaka od linija saobraća na 20 minuta, odnosno polasci su usklađeni tako da se na svakih 10 minuta ostvari po jedan polazak.

Suzbijanje glodara u Obrenovcu do 23. decembra

Ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju će od danas do 23. decembra vršiti sistematsku deratizaciju (suzbijanje glodara) na teritoriji opštine Obrenovac.

Iz ove ustanove mole građane da omoguće nesmetan rad njihovom ekipama.

Izmene režima saobraćaja tokom izvođenja radova na Slaviji

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda izvodiće radove na izgradnji fontane na Trgu Slavija, saopštio je Sekretarijat za saobraćaj. Od 3. decembra 2016. do 7. maja 2017. godine biće uspostavljen privremeni režim saobraćaja na ovom trgu, navodi se u saopštenju.

Izmeštanje autobuskog stajališta na Batajničkom drumu i produžetak linije 406

Autobusko stajalište „Put za 13. maj” na Batajničkom drumu (šifra 1163), u smeru prema Beogradu i Zemunu, izmešteno je od danas, saopštila je Direkcija za javni prevoz.

Izmena važi za linije javnog gradskog prevoza 73, 703, 706 i 706N, a stajalište je sada na novoizgrađenoj autobuskoj niši, oko 250 metara posle postojeće lokacije odnosno oko sto metara posle raskrsnice sa ulicom Batajnički drum 10. deo. Istovremeno na ovu poziciju uspostavlja se i stajalište za liniju 705, dok se postojeće na Putu za poljoprivredno dobro „13.maj” (šifra 1899) ukida.

Produžava se trasa linije 406 i u skladu sa tim određuje i novi naziv linije 406 (Voždovac – Beli Potok /železnička stanica/), navodi se u saopštenju.

Izmene režima linija JGP-a tokom izvođenja radova u Ulici Đorđa Stanojevića

Zbog radova na sanaciji defekta na kanalizacionoj mreži JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, doći će do posebne organizacije saobraćaja u Ulici Đorđa Stanojevića u zoni raskrsnice sa Bulevarom Crvene armije. Radovi će se izvoditi na delu trotoara i kolovoza (desna kolovozna traka od Bulevara Crvene armije do ulaza u garažu „Novi Beograd”) od 30. novembra 2016. do 1. februara 2017. godine.

Tokom izvođenja radova menja se režim rada linija javnog prevoza na sledeći način: vozila sa linije broj 85 će u smeru ka Banovom brdu, na delu od raskrsnice Đorđa Stanojevića – Bulevar Crvene armije do raskrsnice Jurija Gagarina – Marka Hristića, saobraćati Bulevarom Crvene armije, Jurija Gagarina i dalje redovnom trasom. U suprotnom smeru vozila neće menjati trasu.

Na izmenjenom delu trase vozila JGP-a će koristiti postojeća stajališta, a za povratak u garažu koristiće alternativne saobraćajnice.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu http://www.epsdistribucija.rs/index.php/planirana-iskljucenja/planirana-bgd Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777..

Početna strana | Forum | Rečnik | Igre | Pričaonica | Pregled sadržaja
O Krstarici | Uslovi | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | Kontakt

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2016. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.