Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 27. avgust

Radovi na kanalizacionoj mreži u Vojislava Ilića

Pogon Sektora kanalizacione mreže JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” radiće na sanaciji defekta na priključku na kolektor 60/110 u Vojislava Ilića kod broja 7, saopštavaju iz „Beokom servisa”.

Tokom izvođenja radova biće privremeno izmenjen režim saobraćaja tako što će Ulica Vojislava Ilića (neparna strana) biti zatvorena od Bregalničke do prve stanice trolejbusa u dužini od sto metara, zbog čega će GSP linije saobraćati po izmenjenom režimu.

Radovi na sanaciji će početi 27. avgusta, a planirani završetak je 29. avgusta.

Kumodraž u utorak bez vode

Zbog radova „Elektrodistribucije Beograd” i prekida u snabdevanju električnom energijom objekta beogradskog vodovodnog sistema u utorak, 30. avgusta, od 8.30 do 15 sati bez vode će ostati potrošači u selu Kumodraž.

Za najnužnije potrebe obezbeđene su auto-cisterne, a iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” mole potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru ovog javnog komunalnog preduzeća na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs .

Deo Rakovice bez vode u ponedeljak

Potrošači u Milana Blagojevića Španca i na Banjičkom putu, između Ulice Pere Velimirovića i Plitvičke, ostaće bez vode u ponedeljak, 29. avgusta, od 8.30 do 14 sati zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži u Rakovici, najavljeno je iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je auto-cisterna.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na 3606-606, kao i na adresi www.bvk.rs.

Deo Knez Mihailove zbog demontaže krana privremeno zatvoren za pešake

Deo Knez Mihailove ulice, između Pariske i Kralja Petra, privremeno je zatvoren za pešake zbog radova na demontaži krana na gradilištu uz Knez Mihailovu ulicu, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Kako se navodi u saopštenju, Pariska ulica je zatvorena za pešački i motorni saobraćaj jer se ovom ulicom transportuju delovi krana, dok je u Knez Mihailovoj od 11 do 24 časa na snazi posebna organizacija saobraćaja pešaka.

Radovi u Ulici bratstva i jedinstva

Zbog izgradnje sekundarne mreže fekalne kanalizacije u Ulici bratstva i jedinstva, na delu od Hopovske ka Zrenjaninskom putu, od 26. avgusta do 4. septembra delimično će biti izmenjena trasa linija javnog gradskog prevoza.

Vozila sa linije 85 će u oba smera na delu od raskrsnice ulica Bratstva i jedinstva i Zrenjaninskog puta do raskrsnice Bratstva i jedinstva i Valjevskog odreda saobraćati sledećim ulicama: Zrenjaninski put, Ivana Milutinovića, Valjevskog odreda i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije 96 će u oba smera na delu od raskrsnice Ivana Milutinovića i Zrenjaninskog puta do raskrsnice ulica Bratstva i jedinstva i Valjevskog odreda saobraćati Zrenjaninskim putem, Ivana Milutinovića, Valjevskog odreda i dalje redovnim trasama.

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti sva postojeća stajališta.

Izmena trase linije 42 zbog radova u Kneževačkoj i Slavka Rodića

JKP „Beograd-put” produžava radove na redovnom održavanju u Ulici Kneževačkoj, na delu od Ulice prvoboraca do Slavka Rodića i u Ulici Slavka Rodića na delu od ulice Kneževačke do Janković Stojana u Beogradu (Rakovica). Radovi će se izvoditi bez saobraćaja od 26. do 31. avgusta.

Tokom radova vozila sa linije javnog prevoza 42 saobraćaće izmenjenom trasom na delu od raskrsnice Maričke i Pilota Mihaila Petrovića do terminusa „Petlovo brdo” sledećim saobraćajnicama: Pilota Mihaila Petrovića, Patrijarha Joanikija, 11. krajiške divizije, Oplenačka, Georgija Ostrogorskog, Milorada Draškovića do terminusa „Petlovo brdo”.

Na izmenjenom delu trase vozila JGP-a će koristiti sva postojeća stajališta.

Izmene režima javnog prevoza tokom „Nagrade Beograda – Ušće 2016” i rekonstrukcije železničkih nadvožnjaka

Tokom održavanja manifestacije „Nagrada Beograda – Ušće 2016” na prostoru kod „Ušća”, od 27. avgusta u 6 časova do 28. avgusta u 00 časova, saobraćaj će biti posebno organizovan i izmeštene trase linija javnog prevoza 15, 60, 84, 704, 706 i 707.

Vozila JGP-a će se za vreme održavanje manifestacije kretati izmenjenom trasom i to: linije 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u oba smera, u navedenom periodu kretati Bulevarom Mihajla Pupina, Ulicom trešnjinog cveta i dalje redovnom trasom.

Linija javnog prevoza 60 će u vreme održavanja manifestacije saobraćati sledećom trasom: u smeru ka okretnici „Novi Beograd – Toplana” – Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu. Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a na izmenjenoj trasi.

Akcionarsko društvo za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom, „Infrastruktura železnice Srbije” radiće na rekonstrukciji železničkih nadvožnjaka na deonici pruge Pančevački most – Pančevo. Radovi će se izvoditi na rampi petlje iz smera od Pančeva (ka Beogradu i Zrenjaninu) 26. avgusta do 10. novembra.

Tokom izvođenja radova menja se režim rada linija JGP-a na sledeći način: vozila sa linije broj 108 će, u smeru ka Beogradu, na delu od raskrsnice Pančevačkog puta i Severne tangente do Pančevačkog mosta ići saobraćajnicama Pančevački put, Severna tangenta, Put za Ovču, Zrenjaninski put, Pančevački most i dalje redovnom trasom; u suprotnom smeru vozila neće menjati trasu.

Na izmenjenom delu trase vozila JGP-a će koristiti stajališta: Borča raskršće i Blok Branka Momirova na Zrenjaninskom putu i privremeno izmešteno stajalište Politika na Severnoj tangenti, neposredno po prelasku raskrsnice Pančevačkog puta i Severne tangente.

Deo Zmaj Jovine ulice pretvoren u pešačku zonu

Pešačka zona Knez Mihailove ulice danas je proširena za deo Zmaj Jovine ulice, između Čika Ljubine i Vasine, što je u skladu sa strategijom Grada Beograda o izmeni saobraćajne hijerarhije u centru grada, rekao je glavni gradski urbanista Milutin Folić prilikom obilaska ove lokacije.

– Danas su Beograđani dobili još jedan deo pešačke zone. Deo Zmaj Jovine ulice, između Čika Ljubine i Vasine nije veliki, ali je samo jedan od delova pešačkih zona na kojima trenutno radimo. Tokom popravljanja Zmaj Jovine obavljene su i određene prepravke u Čika Ljubinoj, tako da ovaj deo centra grada postaje jedan mali trg – rekao je Folić.

Glavni gradski urbanista je najavio popločavanje Obilićevog venca, deo od garaže do Ulice carice Milice, a nakon toga i popločavanje Sremske ulice. Potom slede i radovi u Ulici maršala Birjuzova, koja će biti jedini prilaz garaži na Obilićevom vencu.

„Bus plus” dopune za septembar

Dopuna personalizovanih „bus plus” kartica za septembar počinje u četvrtak, 25. avgusta. Putnici svoje kartice mogu da dopune na više od 2.000 prodajnih mesta, saopštavaju iz „Bus plus” sistema.

Prodajna mesta na kojima je moguće izvaditi elektronske povlastice nalaze se na sledećim lokacijama:

– RK Beograd – Masarikova 5 – radnim danima od 9 do 21, subotom od 9 do 18 časova;
– Palmira Toljatija 7,TC Jugocentar (Stari Merkator) – radnim danima od 9 do 20, subotom od 9 do 15;
– SP – Skenderbegova 47 – radnim danima od 7 do 19, subotom od 8 do 15;
– SP – TC Trg Republike – radnim danima od 7 do 19, subotom od 8 do 14;
– SP – Deligradska 10 – radnim danima od 7 do 19 sati, subotom od 8 do 14,
– Tempo – Viline vode bb – radnim danima od 9 do 21, subotom i nedeljom od 9 do 19 sati;
– Tempo – Auto-put za Zagreb 35 – radnim danima od 9 do 21, subotom i nedeljom od 9 do 19;
– Tempo – Obrenovački drum 3 – radnim danima od 9 do 21, subotom i nedeljom od 9 do 19;
– Lasta – Glavna autobuska stanica, Mladenovac, Obrenovac, Lazarevac, Barajevo, Sopot – radnim danima od 7 do 19, subotom od 8 do 15.

Odgovore na sva dodatna pitanja građani mogu da dobiju u Korisničkom servisu „Bus plusa” na telefon 011/ 7155-155, radnim danima od 8 do 18 i subotom od 9 do 14 časova.

Ulica cara Nikolaja II zatvorena za saobraćaj

Zbog radova, Ulica cara Nikolaja II biće zatvorena za saobraćaj do 31. avgusta, do 22 sata, na delu od Maksima Gorkog do Mileševske, najavili su iz Sekretarijata za saobraćaj.

Tokom izvođenja navedenih radova, biće izmenjen režim rada linija JGS-a na sledeći način: trolejbuske linije br.19, 21, 22 i 29 će biti privremeno ukinute; privremeno će biti uspostavljene lokalne autobuske linije br.21A, 22A i 29A koje će saobraćati od Trga Slavija do periferenih terminusa; privremeno će biti uspostavljena trolejbuska linija br.22L koja će saobraćati na relaciji Studentski trg – Trg Slavija. Vozila sa linija br. 83, E1 i 29N i privremenih lokalnih linija br. 21A, 22A i 29A će umesto ulicom Cara Nikolaja II saobraćati u smeru ka Crvenom krstu sledećim saobraćajnicama: Makenzijeva, Maksima Gorkog, Kalenićeva, Mileševska, Žička i dalje redovnim trasama; u smeru ka Trgu Slavija sledećim saobraćajnicama: Mileševska, Kičevska, Kursulina, Maksima Gorkog, Makenzijeva i Trg Slavija.

Na izmenjenom delu trase uspostavljaju se privremena stajališta: „Maksima Gorkog“ – u smeru ka periferiji, u ulici Maksima Gorkog, neposredno po prelasku raskrsnice sa ulicom Cara Nikolaja II. „Radivoja Koraća“ u smeru ka periferiji, u ulici Mileševska, 15 metara ispred pešačkog prelaza koji se nalazi ispred raskrsnice sa ulicom Radivoja Koraća i „Kneza od Semberije“ u smeru ka Trgu Slavija, u ulici Mileševska, 15 metara ispred pešačkog prelaza koji se nalazi ispred raskrsnice sa ulicom Kneza od Semberije.

Radovi u Despota Stefana

JKP „Beograd-put” izvodiće radove u Bulevaru despota Stefana na Paliluli u zoni ispod Pančevačkog mosta u periodu od 23. avgusta do 11. septembra.

Radove na redovnom održavanju JKP „Beograd-put” izvodiće od 23. avgusta do 1. septembra i u Čitačkoj ulici u Sremčici.

U toku izvođenja ovih radova neće biti obustavljen saobraćaj, međutim za saobraćaj će biti zatvorena Ulica cara Nikolaja II, od Maksima Gorkog do Mileševske, od 24. do 31. avgusta.

Radovi u Pavla Vuisića i Ljutice Bogdana

Ulica Pavla Vuisića u Zemunu, na delu od Emila Zatopeka do Ulice Dijega Rivere, biće zatvorena za saobraćaj od 11. do 30 avgusta, saopšteno je iz „Beokom servisa”.

Tokom izvođenja radova vozila sa linija javnog prevoza 81 i 81L saobraćaće, umesto do terminusa „Altina 1”, na skraćenoj trasi do raskrsnice ulica Ljiljane Krstić i Pavla Vuisića.

Vozila sa linije 81 će promenu smera vršiti sistemom sledećih ulica: Ljiljane Krstić – Pavla Vuisića – Dobanovački put i dalje redovnom trasom, vozila sa linije 81L će promenu smera vršiti sistemom sledećih ulica: Pavla Vuisića – Ljiljane Krstić – Ugrinovački put i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta i privremeno uspostavljena stajališta „Pavla Vuisića” u Ulici Ljiljane Krstić u zoni raskrsnice sa Pavla Vuisića, u oba smera.

Zbog radova za saobraćaj se do 19. septembra potpuno zatvara Ulica Ljutice Bogdana, na delu od Ulice banjičkih žrtava do Šekspirove, i na delu od Dr Ive Popovića Đanija do Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića.

Maglajska ulica privremeno će funkcionisati kao slepa ulica na delu od Nikodija Stefanovića do Ljutice Bogdana.

Pristup Ulici dr Ive Popovića Đanija i Sokobanjskoj, a time i Institutu za kardiovaskularne bolesti omogućen je pravcem Šekspirova – Ljutice Bogdana – Dr Ive Popovića Đanija – Sokobanjska.

Ulica Heroja Milana Tepića, na delu od Hreljanovićeve do Ljutice Bogdana, i Hreljanovićeva, na delu od Heroja Milana Tepića do Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića privremeno su regulisane kao dvosmerne ulice, čime je rešen pristup KBC „Dragiša Mišović”.

Kao alternativna saobraćajnica Ulici Ljutice Bogdana za vreme izvođenja radova predviđena je Ulica Dr Milutina Ivkovića.

Po završetku radova, na trasi od Sokobanjske do Dr Ive Popovića Đanija, ostaje zatvorena deonica od Dr Ive Popovića Đanija do Kneza Aleksandra Karađorđevića.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu http://www.epsdistribucija.rs/index.php/planirana-iskljucenja/planirana-bgd Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777..

Početna strana | Forum | Rečnik | Igre | Pričaonica | Pregled sadržaja
O Krstarici | Uslovi | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | Kontakt

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2016. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.