Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 30. april

Produženje radova na izgradnji saobraćajnice Tošin bunar

Radovi na izgradnji saobraćajnice Tošin bunar, koje izvodi Direkcije za građevinsko zemljište, biće produženi, zbog čega će saobraćaj u tom delu grada biti pod posebnom orgranizacijom od 28. aprila do 19. maja, saopšteno je danas iz Sekretarijata za saobraćaj.

Saobraćaj će biti zatvoren u Ulici Nikole Dobrovića, na delu od raskrsnice sa Ulicom Tošin bunar do raskrsnice sa Ulicom generala Mihajla Nedeljkovića, sa posebnom organizacijom saobraćaja naTošinom bunaru (deo raskrsnice sa Ulicom Nikole Dobrovića).

Zbog izvođenja ovih radova, linije gradskog prevoza saobraćaće izmenjenim trasama. Vozila linija 65 i 613, na delu od raskrsnice Tošin bunar – Bulevar Milutina Milankovića do raskrsnice ulica Partizanske avijacije i Marka Čelebonovića, u oba smera, ići će saobraćajnicama: Tošin bunar, Stari put Beograd – Zagreb, Partizanske avijacije, Marka Čelebonovića i dalje redovnim trasama.

Linije 72 i 82 će, na delu od raskrsnice Ulice Tošin bunar sa Bulevarom Zorana Đinđića do raskrsnice Partizanske avijacije i Marka Čelebonovića, u oba smera, saobraćati saobraćajnicama: Stari put Beograd – Zagreb, Partizanske avijacije, Marka Čelebonovića i dalje redovnim trasama.

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti sva postojeća stajališta, dok će stajalište „Stari aerodrom” u Ulici Tošin bunar biti privremeno ukinuto u smeru ka Vojvođanskoj ulici.

Posebna organizacija i zatvaranje saobraćaja u ulicama Marije Bursać i Franca Prešerna

U ulicama Marije Bursać i Franca Prešerna doći će do posebne organizacije saobraćaja i zatvaranja pojedinih deonica zbog najavljenih radova JP Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, saopšteno je danas iz Sekretarijata za saobraćaj.

Izvođenje radova i zatvaranje Ulice Marije Bursać po deonicama planirano je od 3. do 20. maja, dok će posebna organizacija saobraćaja u Franca Prešerna biti uspostavljena od 21. do 25. maja.

Radno vreme pijaca za uskršnje i prvomajske praznike

Pijace će raditi uobičajeno u petak i subotu, 29. i 30. aprila, a za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika imaće prilagođeno radno vreme.

Zelene pijace 1. maja neće raditi, osim pijaca „Zemun”, „Dušanovac”, „Banovo brdo”, „Bele vode” i „Gornja varoš”, koje će raditi od 6 do 13 časova, dok će 2. maja sve zelene pijace raditi skraćeno od 6 do 13 časova.

Za Uskrs, garaža na pijaci „Zeleni venac” 1. maja neće raditi, dok će ostalim danima raditi uobičajeno od 6 do 21 čas.

Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni „Buvljak”) neće raditi 1. i 2. maja, a ostalim danima radiće u uobičajenom radnom vremenu od 8 do 20 časova.

Na pijaci „Dušanovac” prodaja iz vozila se neće vršiti 1. maja, dok će ostalim danima ovaj deo pijace raditi uobičajeno od 19 do 5.30 časova.

„Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac” 1. i 2. maja neće radi, dok će ostalim danima raditi od 6 do 19 časova.

Tržni centar „Krnjača” (cvetna pijaca) 1. maja neće raditi, dok će ostalim danima raditi uobičajeno.

Radno vreme JKP „Parking servis” za Uskrs i Praznik rada

Tokom Uskrsa i Praznika rada, JKP „Parking servis” će raditi izmenjeno od 29. aprila do 3. maja.

Parkiranje se neće naplaćivati na uličnim parkiralištima u zoniranim delovima grada od petka, 29. aprila, do utorka, 3. maja. U istom periodu biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u Starine Novaka 22, Kraljice Marije 7 i Mileševskoj 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Od srede, 4. maja, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i poslovnice Korisničkog servisa radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Radno vreme zanatskih, trgovinskih i ugostiteljskih objekata za praznike

Sekretarijat za privredu saopštio je radno vreme zanatskih, trgovinskih i ugostiteljskih objekata na teritoriji Beograda za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika. Radno vreme je utvrđeno na osnovu odredaba Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda i Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji Beograda.

Privredni subjekti koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost na teritoriji Beograda rade prema sledećem rasporedu: 29. aprila (Veliki petak) dežurne nespecijalizovane prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini marketi i drugo) moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati; 30. aprila (subota) takođe moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, dok 1. maja (Uskrs i Prvi maj, nedelja) mogu da budu zatvorene.

Drugog i trećeg dana praznika, u ponedeljak i utorak, 2. i 3. maja, dežurne prodavnice moraju da rade najmanje u vremenu od 9 do 12 sati.

Nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni od 29. aprila do 3. maja. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od navedenog radnog vremena.

Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama, 29. i 30. aprila mogu početi s radom najranije od 6 sati, raditi najduže do 1 sat i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 24 sata, a ostalim danima praznika od 6 do 24 sata, odnosno emitovati muziku najduže do 23 sata. Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – od 00 do 24 sata.

Uspostavlja se sezonska autobuska linija 400 do vrha Avale

Sezonska autobuska linija 400, koja saobraća od Voždovca do vrha Avale, kao i svake godine, počinje sa radom 29. aprila, a trajaće do 31. avgusta, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Na ovaj način se korisnicima javnog prevoza u dane praznika i vikenda omogućava poseta jednom od najpopularnijih beogradskih izletišta direktnom linijom javnog prevoza.

Trasa linije je iz smera Voždovca: Bebelova – Baštovanska – Paunova – Bulevar oslobođenja – Put za Avalu – Put za vrh Avale – vrh Avale i u suprotnom smeru Put sa vrha Avale – Put za Avalu – Bulevar oslobođenja – Paunova – Crnotravska – Save Maškovića – Voždovac.

Linija će od Voždovca do Avale koristiti postojeća stajališta JGP-a, a dalje stajališta: „Podnožje”, „Spomenik sovjetskim veteranima”, „Hotel Avala”, „TV Toranj” i „Čarapićev brest”.

Na liniji će saobraćati dva vozila subotom, nedeljom i državnim praznikom od 8 do19.30 časova sa intervalom sleđenja od 40 minuta.

„Bus plus” dopune za maj

Dopuna personalizovanih „bus plus” kartica za maj 2016. godine počinje u ponedeljak, 25. aprila, saopštavavaju iz ovog sistema. Putnici svoje kartice mogu da dopune na više od 2.000 prodajnih mesta.

Prodajna mesta na kojima je moguće izvaditi elektronske povlastice nalaze se na sledećim lokacijama:

• RK „Beograd” – Masarikova 5 – radnim danima od 9 do 21 sat, subotom od 9 do 18 časova;
• Palmira Toljatija 7,TC „Jugocentar” (Stari Merkator) – radnim danima od 9 do 20 časova, subotom od 9 do 15 časova;
• GSP – Skenderbegova 47 – radnim danima od 7 do 19 sati, subotom od 8 do 15 sati;
• GSP – TC Trg republike – radnim danima od 7 do 19 sati, subotom od 8 do 14 sati;
• GSP – Deligradska 10 – radnim danima od 7 do 19 sati, subotom od 8 do 14 sati;
• „Tempo” – Viline vode bb – radnim danima od 9 do 21 čas, subotom i nedeljom od 9 do 19 časova;
• „Tempo” – Auto-put za Zagreb 35 – radnim danima od 9 do 21 čas, subotom i nedeljom od 9 do 19 časova;
• „Tempo” – Obrenovački drum 3 – radnim danima od 9 do 21 čas, subotom i nedeljom od 9 do 19 časova;
• „Lasta” – Glavna autobuska stanica, Mladenovac, Obrenovac, Lazarevac, Barajevo, Sopot – radnim danima od 7 do 19 sati, subotom od 8 do 15 sati;

Za dodatna pitanja, građanima je na raspolaganju Korisnički servis „Bus plusa” na broj telefona 011/ 7155-155, radnim danima od 8 do 18 i subotom od 9 do 14 časova.

Zatvaranje saobraćaja u Kostolačkoj ulici

JKP „Beograd-put” izvodiće radove redovnog održavanja, pri čemu će doći do zatvaranja saobraćaja u Kostolačkoj ulici, od Nikšićke do Kačerske.

Ova ulica će za saobraćaj biti zatvorena od 20. aprila do 19. maja.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu http://www.epsdistribucija.rs/index.php/planirana-iskljucenja/planirana-bgd Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777..

Početna strana | Forum | Rečnik | Igre | Pričaonica | Pregled sadržaja
O Krstarici | Uslovi | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2016. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.