Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 5. mart

Nikšićka ulica zatvorena za saobraćaj

Nikšićka ulica, koja se nalazi u zoni radova u Vojvode Stepe, je zatvorena za saobraćaj, tako da postaje „slepa” ulica na obe strane, saopšteno je iz „Beokom servisa”.

Juče od 18 časova deo Ulice vojvode Stepe pušten je za saobraćaj, od Mite Cenića do Bose Milićević. Takođe, za saobraćaj su u funkciji i same ulice Mite Cenića i Bose Milićević.

Nastavljeno čišćenje i pranje rashladnih vitrina i tezgi na pijacama

JKP „Gradske pijace” je, u skladu sa godišnjim programom održavanja pijaca, počelo sa četvrtim čišćenjem i pranjem rashladnih vitrina i tezgi na svim pijacama.

Akcija podrazumeva čišćenje i dezinfekciju svih rashladnih vitrina i tezgi antibakterijskim sredstvima u cilju poboljšanja sanitarno-higijenskih uslova na pijacama. Pored pijace „Kalenić”, danas će biti sređen i određen broj tezgi i rashladnih vitrina i na ostalim pijacama koje se nalaze u sastavu „Gradskih pijaca”.

Nakon svakodnevnog čišćenja i pranja, svaki domaćin date pijace vodi evidenciju o ukupnom broju opranih tezgi, njihovoj numeraciji i na kraju daje ocenu o izvršenom poslu. Od imenovanja novog menadžmenta do sada su sprovedene tri akcije čišćenja i pranja tezgi i rashladnih vitrina.

Radovi u Maksima Gorkog

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” će do 8. marta izvoditi radove na sanaciji defekta na kućnom kanalizacionom priključku u Ulici Maksima Gorkog 54-56. Tokom radova vozila sa linija JGP-a delimično će izmeniti trasu, saopštila je Direkcija za javni prevoz.

Vozila sa linija 25, 25P, 26 i E8, u smeru ka Kumodražu, od raskrsnice ulica Maksima Gorkog – Južni bulevar do raskrsnice Strumička – Kruševačka, saobraćaće sledećim saobraćajnicama: Južnim bulevarom, Đerdapskom, Gospodara Vučića, Kruševačkom i dalje redovnim trasama. U suprotnom smeru vozila sa ovih linija neće menjati trasu.

Uspostavlja se privremeno stajalište za linije 25, 25P, 26 i E8 u Kruševačkoj ulici u smeru ka Kumodražu, preko puta postojećeg stajališta „Kruševačka”. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JGS-a.

Promena trase linije 707

Trasa linije 707 će od 1. marta biti promenjena na delu od Male pruge do Zemun polja, čime se omogućava kvalitetnija i bolja usluga za korisnike tog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Trasa linije je: Zeleni venac – Jug Bogdanova – Pop Lukina – Brankov most – Bulevar Nikole Tesle – Karađorđev trg – Karađorđeva – Avijatičarski trg – Glavna – Trg Branka Radičevića – Cara Dušana – Batajnički put – Saobraćajnica T-7 – Put Beograd – Novi Sad – Saobraćajnica T-6 – Ugrinovački put – Naselje Mala pruga – Ugrinovački put 35. deo – Batajnički drum 2. deo – Batajnički drum 17. deo – Jurija Rakitina – Slobodana Bajića – Braće Krnješevac – Duška Madžarića Korčagina – Franje Krča – Zemun polje.

Na novom delu trase linije 707 kroz sabirnu saobraćajnicu paralelnu putu Beograd – Novi Sad funkcionisaće sedam novih stajlišta javnog gradskog prevoza. Na ostalom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta.

Na ovoj liniji radnim danima će saobraćti osam vozila u vreme špica odnosno šest u periodu van špica.

Završetkom izgradnje šoping centra „Zemun park one”, kao i popunjavanjem ostalog sadržaja u okviru zemunske privredne zone u visini naselja Mala pruga kod puta Beograd – Novi Sad, kao i prilagođavanjem saobraćajne infrastrukture u toj zoni vozilima javnog prevoza, stekli su se uslovi da se promeni trasa linije javnog prevoza 707, navodi se u saopštenju.

Produžena trasa linije 711

Trasa linije 711 produžena je do terminusa „Novi Beograd /Pohorska/”, na osnovu zahteva predstavnika Opštine Zemun i stanovnika naselja Ugrinovci. Prevoz putnika na novoj trasi počeće od nedelje. 1. marta.

Kako se navodi, stručne službe Direkcije za javni prevoz sagledale su mogućnosti za produženje trase navedene linije kako bi se izašlo u susret potrebama korisnika i obezbedio kvalitetniji prevoz žitelja naselja Ugrinovci.

Trasa linije je: Novi Beograd /Pohorska/ – Goce Delčeva – Bulevar Mihajla Pupina – Omladinskih brigada – Auto-put Beograd – Šid – Put za Ugrinovce – Beogradska u Ugrinovcima – Ugrinovci.

Na novom delu trase linije 711 vozila javnog prevoza će koristiti postojeća stajališta javnog gradskog prevoza. Na ovoj liniji radnim danima će saobraćati dva vozila celodnevno.

Izmena linija javnog prevoza tokom radova na kružnom toku na Autokomandi

U sklopu postojećeg privremenog režima saobraćaja tokom radova na rekonstrukciji tramvajske dvokolosečne pruge, tramvajske kontaktne mreže, kolovoza, trotoara i infrastrukture kružnog toka na Autokomandi – Faza 1, od 23. februara do 25. aprila, menja se režim rada pojedinih linija javnog gradskog prevoza.

Kako je saopštila Direkcija za javni prevoz, vozila sa linije 34 će saobraćati na redovnoj trasi, a vozila sa linije 42 će u oba smera, na delu od raskrsnice Dr Milutina Ivkovića – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića do raskrsnice Ljutice Bogdana – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića saobraćati sledećim ulicama: Dr Milutina Ivkovića, Ljutice Bogdana, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenim delovima trasa, vozila JGP-a će koristiti postojeća stajališta.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu www.edb.rs/planirana_iskljucenja.htm Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a je 340-5555.
Početna strana | Vesti | Život | Prodavnica | Forum | Pričaonica | Internet pristup | Pregled sadržaja
English | Ćirilica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | O Krstarici | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2015. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.