Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 18. decembar

Radovi u Ulici Veljka Lukića Kurjaka

Ulica generala Pavla Jurišića Šturma (Veljka Lukića Kurjaka), deo između Bulevara oslobođenja i raskrsnice sa ulicama Neznanog junaka i Crnotravskom, biće zatvorena za saobraćaj zbog radova JKP „Beogradske elektrane”, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Kako se navodi, u fazi 1a do 31. decembra zatvoren je saobraćaj u delu Ulice generala Pavla Jurišića Šturma (Veljka Lukića Kurjaka), deo između Ulice banjički venac i raskrsnice sa ulicama Neznanog junaka i Crnotravskom.

U fazi 1 koja će trajati od 1. do 15. januara 2015. godine, saobraćaj će biti zatvoren u delu Ulice generala Pavla Jurišića Šturma (Veljka Lukića Kurjaka), deo između Bulevara oslobođenja i Ulice banjički venac.

Izmene u saobraćaju povodom održavanja Samita

Saobraćaj u gradu se danas zbog održavanja Samita NR Kine i zemalja centralne i istočne Evrope odvija bez većih zastoja, a izmene se očekuju od 18 do 20.30 sati na mostu „Gazela”, Mostu na Adi, u zoni Topčidera i na putevima koji spajaju stari deo grada i Rakovicu, izjavio je za Beoinfo direktor „Beokom servisa” Darko Glavaš.

– Danas će se od ranih jutarnjih časova sprovesti niz mera na prilazu Pupinovom mostu što se tiče organizacije saobraćaja. Izmeštanje motornog saobraćaja počinje u 7 sati iz tog dela grada, a od 8 sati će u celosti biti zatvoreni svi prilazi novom mostu. Linije javnog gradskog prevoza koje saobraćaju u toj zoni biće preusmerene uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova – precizirao je Glavaš i apelovao na građane koji žele da prisustvuju otvaranju mosta da koriste linije gradskog prevoza i svojim vozilima ne dolaze na taj događaj, te da poštuju uputstva MUP-a.

Prema njegovim rečima, do kraja dana most će biti pušten u saobraćaj, nakon uklanjanja kompletnog inventara koji će na mostu biti postavljen zbog ceremonije otvaranja.

Pupinov most - nova trasa za teretna vozila u tranzitu

Otvaranjem Pupinovog mosta za saobraćaj ne dobijamo samo vezu između Zemuna i Borče, već se oslobađa gradsko jezgro od teretnih vozila. Do sada je jedinu vezu između desne i leve beogradske strane Dunava predstavljao Pančevački most i kao takav bio je preopterećen kako putničkim tako i teretnim vozilima u tranzitu. Povezivanjem Borče i Zemuna teretna vozila u tranzitu, koja su se do sada koristila ulice: Savsku, Karađorđevu, Bulevar vojvode Bojvića, Mije Kovačevića, Ruzveltovu, Dimitrija Tucovića, Batutovu, Bulevar kralja Aleksandra, Gospodara Vučića, Vojislava Ilića i Vladimira Tomanovića kao jedinu vezu sa pančevačkom i zrenjaninskom stranom Dunava, moći će da ostvare svoju ciljnu destinaciju krećući se izvan centralne gradske zone. Naime, sada su svi pravci ulaska u grad: od Smedereva, Niša, Kragujevca, Čačka, Obrenovca, Novog Sada i Šida povezani sa Zrenjaninom i Pančevom i sva tranzitna kretanja biće izmeštena iz uže gradske zone.

Vozače teretnih vozila u tranzitu obaveštavamo da će, kao i do sada, Kružnim putem i Obilaznicom biti povezani pravci od Smedereva (u Leštanima), Niša (Auto-put kod Bubanj Potoka), Kragujevca, Čačka (kod Orlovače), Obrenovca (kod Ostružnice), od Novog Sada i Šida (na petlji Dobanovci), a preko Pupinovog mosta sa Zrenjaninom, odnosno Pančevom i Vršcem i da je ovo za teretna vozila obavezan tranzitni pravac, kojim se mogu kreteti 24 sata.

Prilaz sadržajima u Dunavskoj ulici i Luci Beograd dozvoljen je samo od Pančevačkog mosta do Francuske ulice i nazad, nije moguće nastaviti kretanje teretnim vozilima ka Bulevaru vojvode Bojovića, odnosno Karađorđevoj i Savskoj ulici.

Deo Grocke u četvrtak do 14 sati bez vode

Stanovnici ulica Isidora Bogdanovića, Grobljanske i okolnih ulica u Grockoj će, zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži, ostati bez vode u četvrtak, 18. decembra, od 9 do 14 sati. Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je auto-cisterna.

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” mole potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe. Ekipe „Beogradskog vodovoda” će se truditi da radove završe u najavljenom roku. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru ovog javnog komunalnog preduzeća na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Počela isporuka soli na opštini Čukarica

Štab za vanredne situacije opštine Čukarica počeo je sa planiranom isporukom soli za predstojeću zimu, u skladu sa dogovorom sa JKP „Beograd-put”.

Industrijska so za posipanje trotoara i prilaza zgradama će iz baze na Julinom brdu biti distibuirana mesnim zajednicama, školama, vrtićima i domovima zdravlja na teritoriji opštine Čukarica. Skupštine stanara će so za potrebe zgrada moći da preuzmu u svojim mesnim zajednicama.

Izmene na parkiralištima zbog predstojećeg Samita

Za vreme održavanja trećeg sastanka šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope , Beogradski susret od 16. do 17. decembra, donji deo parkirališta „Aerodrom“ neće raditi, dok će parkiralište „Sava Centar“ raditi smanjenim kapacitetom i po principu kontrolisanog ulaska vozila, saopšteno je iz JKP „Parking servis”.

Na parkingu „Sava Centar“ radiće ulazno-izlazna rampa sa auto-puta, dok će na ulazu iz Ulice Milentija Popovića prolaz biti dozvoljen samo vozilima sa posebnim odobrenjem. Za vozila sa posebnim odobrenjem rezervisana su 92 parking mesta, a ostalim kroisnicima na raspolaganju će biti 240 parking mesta.

Parkiralište „Sava Centar“ nastavlja sa radom punim kapacitetom od 15 sati u sredu, 17. decembra, dok donji deo parkirališta „Aerodrom“ počinje sa radom od 18 časova istog dana.

Tokom održavanja Beogradskog susreta, Služba za prenos vozila „Parking servisa“ po nalogu MUP-a će pomerati autombile koji se nalaze na trasi kretanja delagacija-učesnica susreta. Sve informacije o prenetim ili premeštenim vozilima vlasnici mogu da dobiju u Korisničkom servisu na broj telefona 011/30 35 400.

Linija 85 (Banovo brdo – Borča III) kreće od petka, 19. decembra

Linija 85, koja će od terminusa „Banovo brdo” preko Mosta na Adi i Pupinovog mosta saobraćati do terminusa „Borča III”, kreće od petka, 19. decembra, u ranim jutarnjim časovima.

Linija će nositi naziv 85 (Banovo brdo – Borča III), a planirano je da na trasi od terminusa „Banovo brdo” (tramvajska okretnica) do terminusa „Borča III” radi 10 vozila sa intervalom od 14 minuta.

Trasa linije je: Banovo brdo – Požeška – Kirovljeva – Visoka – Paštrovićeva – Radnička – Most na Adi – Jurija Gagarina – Marka Hristića – Đorđa Stanojevića –Omladinskih brigada – Bulevar Mihaila Pupina – Aleksandra Dubčeka – 22. oktobra – Vrtlarska – Ugrinovačka – Banatska – Cara Dušana – Pupinov most – Severna tangenta – Zrenjaninski put – Bratstva i jedinstva – Bele Bartoka – Borča 3.

Analizirajući mogućnost poboljšanja prevoza građana nastanjenih na teritoriji opština Novi Beograd, Zemun i Palilula, Direkcija za javni prevoz je uvažavajući zahteve građana za uspostavljanje direktne veze ovih opština definisala neophodne uslove za produženje linije broj 85, koja bi od terminusa „Banovo brdo” preko Mosta na Adi i Pupinovog mosta saobraćala do terminusa „Borča III”.

Povećanjem broja vozila na ovoj liniji, obezbediće se veći ponuđeni kapacitet i nivo usluge stanovnicima nastanjenim u gravitacionoj zoni saobraćajnica Zrenjaninski put – Batajnički put – Ugrinovačke ulice – Omladinskih brigada.

Istovremeno, ovo predstavlja najkraću vezu naselja uz levu obalu Dunava sa centralnim delovima opština Zemun i Novi Beograd, kao i sa budućom autobuskom i železničkom stanicom u Bloku 42.

Dodatni popusti za redovne platiše Infostana

JKP „Infostan” je na novembarskom računu, u skladu sa preporukama Gradske uprave, unapred obračunalo popust od šest odsto svim redovnim platišama koje su, počev od majskog računa, plaćali potrošene komunalije sa obračunatim popustom od pet procenata, rekla je Milica Paunović, šef Službe marketinga i odnosa sa javnošću JKP „Infostan”, gostujući u Jutarnjem programu Studija B.

Prema njenim rečima, dodatni popust od jedan odsto dobilo je oko 160.000 korisnika koji su u proteklih šest meseci plaćali račune do polovine meseca. Popust od šest odsto će se obračunatvati redovnim platišama i pri izdavanju narednih računa, sve dok budu izmirivali svoje obaveze do polovine meseca. Za sve korisnike koji u narednih šest meseci budu plaćali račune sa obračunatih šest odsto popusta do 15. u mesecu, JKP „Infostan” će obezbediti dodatni jedan odsto popusta, u ukupnom iznosu od sedam posto, a koji će se potom, od maja naredne godine, obračunavati sve dok korisnik plaća potrošene obaveze do polovine meseca.

– Pored popusta od šest odsto, JKP „Infostan” obračunalo je pet odsto popusta za oko 140.000 redovnih platiša koji plaćaju na vreme svoje račune, ali koji nisu od maja svakog meseca koristili popust pri plaćanju. Priliku na umanjeno plaćanje na novembarskoj uplatnici, po osnovu popusta od pet i šest odsto, ukupno je ostvarilo oko 300.000 redovnih platiša. Obaveštenje o dodatnim popustima korisnici su dobili na poleđini novembarskog računa – rekla je Milica Paunović.

Korisnici ostvaruju uštedu u kućnom budžetu zahvaljujući dodatnim popustima i plaćanju računa Infostana bez provizije u poslovnicama „Pošte Srbije” i na šalterima 23 poslovne banke. JKP „Infostan” redovnim platišama obezbeđuje i brojne popuste na različite sportske, kulturne i edukativne programe, o čemu se korisnici mogu informisati na sajtu preduzeća u delu „Kutak za redovne platiše”.

Paunovićeva je napomenula da je JKP „Infostan” od početka juna do kraja oktobra sprovelo veoma uspešnu akciju reprograma, u kojoj je 18.300 korisnika potpisalo ugovor o plaćanju duga na rate po veoma povoljnim uslovima. Potpisnici reprograma će zbog lakšeg praćenja dospelosti rata dobiti obaveštenja o evidenciji uplata i planu otplate.

Zatvoren deo puta ka Adi Huji

Javno preduzeće "Beograd put" zatvorilo je deo kritičnog puta koji vodi ka Adi Huji iz Višnjičke ulice, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali. "

To je divlji, nekategorisani put koji je probijen pre više godina na privatnom zemljištu, čiji su vlasnici opština Palilula i Luka Beograd. Njegovo održavanje nije u nadležnosti grada, ali uprkos tome, prethodnih nedelja aktivno se radilo na pronalaženju rešenja da se taj put obezbedi", rekao je Mali.

On je dodao da je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture u sredu dostavilo Gradu rešenje o zatvaranju tog dela puta za saobraćaj, na osnovu koga je Sekteratijat za saobraćaj dao nalog JP "Beograd put" da se to i realizuje.

Mali je dodao da je Grad imao rok od 30 dana da postupi po tom rešenju, a nakon današnjeg događaja preduzeta je hitna akciju kako do sličnih nezgoda na toj nelegalnoj deonici ne bi više nikada došlo.

"Danas sam razgovarao sa predsednikom opštine i članom veća zaduženim za saobraćaj koji će razgovarati sa vlasnicima lokala koji se nalaze na ovoj lokaciji. Oni će u dogovoru sa opštinom i Lukom Beograd, koji su vlasnici zemljišta na kojem se nalazi put, morati da nađu način kako da se obezbedi ta saobracjajnica", rekao je Mali.

Grad Beograd je, kako je zaključio, spreman da pomogne opštini tako što će Sekretatijat za saobraćaj uraditi projekat, nakon čega će opština moći da preduzme sve mere u cilju povećanja bezbednosti na tom delu puta.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je ranije danas Gradsku upravu Beograda da zatvori put na Adi Huji, gde se dogodila još jedna saobraćajna nezgoda.

Jedan automobil rano jutros sleteo je sa puta na Adi Huji i zaustavio se na betonskom delu na samom ulasku u reku, u blizini mesta gde se nedavno utopilo troje mladih kad su automobilom upali u Dunav.

U MUP-u Srbije je rečeno da nema povređenih i da se automobil kretao prilagođenom brizinom i zaustavio na ivici, odnosno betonu na samom ulasku u reku.

Krajem novembra automobil u kojem je bilo šest mladih osoba sleteo je u Dunav na Adi Huji, tri osobe su uspele da se spasu, dok su tri stadale. Po nalogu višeg javnog tužioca vozaču automobila određeno je zadržavanje u pritvoru.

Pupinov most se otvara 18. decembra

Most Zemun-Borča preko Dunava, koji se gradi od oktobra 2011. godine, biće otvoren 18. decembra. U toku su završne kontrole pred otvaranje mosta, koji će u četvrtak u saobraćaj pustiti premijeri Srbije i Kine. To će biti drugi most na Dunavu u Beogradu.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu www.edb.rs/planirana_iskljucenja.htm Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a je 340-5555.
Početna strana | Vesti | Život | Prodavnica | Forum | Pričaonica | Internet pristup | Pregled sadržaja
English | Ćirilica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | O Krstarici | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2014. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.