Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 19. april

Radovi u Višnjičkoj ulici

Zbog radova na toplovodnoj mreži u Višnjičkoj ulici, na delu od Ulice Čiče Romanijskog do Vojvode Micka Krstića, od 22. aprila do 11. maja biće izmenjen režim rada linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Vozila JGP-a će se kretati dvosmerno suprotnom kolovoznom trakom na delu od raskrsnice ulica Višnjička – Čiče Romanijskog do raskrsnice ulica Višnjička – Vojvode Micka Krstića.

Za vreme izvođenja radova stajalište „Vojvode Micka Krstića” (smer ka Karaburmi) se ukida.

Za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika – nedeljni red vožnje

Na svim gradskim linijama čija vozila saobraćaju u okviru ITS 1 i ITS 2 sistema od 18. do 21. aprila biće primenjeni red vožnje za nedelju.

Ovakav red vožnje biće primenjen zbog prvomajskih praznika i od 1. do 4. maja.

Izmena saobraćaja u Glavnoj ulici u Zemunu od 22. do 27. aprila

Zbog izvođenja radova na kanalizacionoj mreži u Glavnoj ulici u Zemunu, koje će izvoditi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, na deonici od Zmaj Jovine do raskrsnice sa Ulicom cara Dušana i Karamatine ulice, biće izmenjen režim saobraćaja. Planirano je da radovi traju od 22. do 27. aprila.

Radovi će se izvodititi u jednoj kolovoznoj traci, u smeru ka Ulici cara Dušana, dok će se saobraćaj odvijati dvosmerno drugom kolovoznom trakom. Po završetku radova biće uspostavljen uobičajen režim saobraćaja.

Ispiranje vodovodne mreže na Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu

Ekipe „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” izvodiće planirane radove na ispiranju vodovodne mreže na opštinama Novi Beograd, Zemun i Surčin od utorka, 22. aprila, do petka, 25. aprila. Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode od 8 do 15 sati osetiće potrošači u blokovima 44 i 45 i naselju „Dr Ivan Ribar” (22. aprila), blokovima 61, 62 i 63 (23. aprila), Surčinu, Dobanovcima i Ugrinovcima (24. aprila) i Bečmenu, Petrovčiću, Jakovu, Boljevcima i Progaru (25. aprila).

Iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” saopštavaju da za vreme radova može doći i do kratkotrajnog zamućenja vode, pa mole potrošače da prethodno pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe, a njihove ekipe će se truditi da radove obave u što kraćem roku. Planirani radovi na ispiranju vodovodne mreže na opštinama Novi Beograd, Zemun i Surčin obezbediće da voda na česmama potrošača i dalje bude besprekornog kvaliteta. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru ovog preduzeća na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

U opštini Grocka ispiranje mreže od 22. do 25. aprila

„Beogradski vodovod i kanalizacija” radiće na planiranom ispiranju vodovodne mreže i na opštini Grocka, od utorka do petka. Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode od 22 sata do 6 sati osetiće potrošači u naselju Vinča i na potezu Vinča – Leštane (22. i 23. aprila ), u naselju Leštane i na potezu Smederevskog puta, Kaluđerica – Vinča (23. i 24. aprila) i u naseljima Kaluđerica i Orlovica (24. i 25. aprila).

U toku radova može doći i do kratkotrajnog zamućenja vode, pa iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” mole potrošače da prethodno pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe i zahvaljuju građanima na strpljenju i razumevanju. Ovi radovi obezbediće da voda na česmama potrošača i dalje bude besprekornog kvaliteta.

Radovi u Vinogradskoj ulici

Saobraćaj u Vinogradskoj ulici biće obustavljen od 22. aprila 16. maja, na delu od kružnog toka do kućnog broja 37, zbog produženja radova na popravci i asfaltiranju kolovoza, koje izvodi JKP „Beograd-put.”

Tokom izvođenja pomenutih radova vozila JGS-a će saobraćati delimično izmenjenom trasom: vozila sa linije 602 će, u oba smera, od kružnog toka u Vojvođanskoj ulici do raskrsnice ulica Vojvođanska – Braće Puhalović, saobraćati sledećim saobraćajnicama: Surčinskom i Vojvođanskom ulicom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća stajališta JGS-a.

Radno vreme JKP „Parking servis” tokom praznika

JKP „Parking servis” obaveštava korisnike svojih usluga da za vreme uskršnjih praznika, od petka, 18. aprila, do ponedeljka, 21. aprila, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje, a biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u Kraljice Marije 7, Mileševskoj 51, kao i Starine Novaka 22.

Sve javne garaže i posebna parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom prazničnih dana i radiće po uobičajenom sistemu naplate, dok će šlep-služba, tj. „pauk” raditi po režimu koji se primenjuje tokom vikenda.

Podsećaju se dužnici da u ponedeljak, 28. aprila, ističe rok za reprogram i pozivaju da iskoriste preostale radne dane za sklapanje sporazuma o otplati duga. Svi koji imaju neizmirene obaveze za neplaćene dnevne karte, do navedenog datuma mogu da regulišu otplatu dugovanja uz olakšice predviđene reprogramom.

Sve službe „Parking servisa” sa redovnim terminima rada počinju u utorak, 22. aprila.

Radno vreme pijaca za uskršnje praznike

„Gradske pijace” će u petak i subotu, 18. i 19. aprila, raditi uobičajeno, a ostalih dana za vreme uskršnjih praznika pijace će imati prilagođeno radno vreme, saopštavaju iz „Gradskih pijaca”.

U nedelju, 20. aprila, zelene pijace neće raditi, dok će u ponedeljak, 21. aprila, raditi skraćeno od 6 do 13 časova. Jedino će pijace „Zemun”, „Banovo brdo”, „Dušanovac”, „Bele vode” i „Gornja varoš” u nedelju, 20. aprila, raditi od 6 do 13 časova.

Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni „Buvljak”) i „Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac” u nedelju i ponedeljak, 20. i 21. aprila, neće raditi. Tržni centar „Depo” u nedelju, 20. aprila, neće raditi, dok će u ponedeljak, 21. aprila, raditi skraćeno od 9 do 13 časova. Cvetna pijaca u Krnjači u nedelju, 20. aprila, neće raditi, dok će u ponedeljak, 21. aprila, raditi uobičajeno od 11 do 8 časova.

Radno vreme ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika

Ugostiteljski, zanatski i trgovinski objekti će za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika raditi po izmenjenom radnom vremenu. Tako na Veliki petak dežurne prodavnice pretežno prehrambenih proizvoda (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugi), moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, baš kao i dežurni prodajni objekti u subotu. U nedelju, na Uskrs, dežurne prodavnice mogu biti zatvorene, dok u ponedeljak, 21. aprila, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Dežurni prodajni objekti, pretežno prehrambeni, u sredu, 30. aprila, moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok 1. maja mogu biti zatvoreni. Drugi dan praznika, 2. maja, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati. Prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane uskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuje Uskrs (18, 19, 20. i 21. aprila), kao za vreme i prvomajskih praznika (1. i 2. maj), ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama, ponedeljkom, utorkom, sredom, četvrtkom i nedeljom mogu raditi najduže do 24 sata i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 23 sata, a petkom i subotom mogu raditi najduže do jedan sat i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 24 sata. Ugostiteljski objekti za smeštaj moraju da rade od 00 do 24 sata.

Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – od 00 do 24 sata.

Deo Ulice braće Gavrajić zatvoren za saobraćaj

Deo Ulice braće Gavrajić, od Ulice Braće Kokar do Ulice Relje Oparušića, zatvoren je za saobraćaj do 30. aprila. Kako je saopštio Sekretarijat za saobraćaj, na ovoj deonici popravlja se kolovoz.

Radove izvodi Javno komunalno preduzeće „Beograd-put”.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu www.edb.rs/planirana_iskljucenja.htm Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a je 340-5555.
Početna strana | Vesti | Život | Prodavnica | Forum | Pričaonica | Internet pristup | Pregled sadržaja
English | Ćirilica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | O Krstarici | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2014. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.