Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 28. avgust

Akcija suzbijanja komaraca pomerena za petak Akcija suzbijanja komaraca iz aviona, koja je planirana za danas, odlaže se zbog najavljene kiše, saopšteno je iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Nastavak ove akcije planira se od petka, 29. avgusta, kada se očekuje stabilizacija vremena.

Izmena trase linije 560E od ponedeljka

Vozila sa linije 560E od ponedeljka, 1. septembra, delimično menjaju trasu, tako da će umesto od Autobuske stanice „Beograd” saobraćati od Banovog brda do Barajeva, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Vozila će koristiti sledeća stajališta: Banovo brdo (terminus) – Žarkovo (spomenik) – Vidikovac – Lipovica – Lipovica milicija – Guncati „R” – Vrelinska – Svetosavska (Beli labud) – Barajevo IKL – Barajevo (AS).

Polasci vozila definisani su redom vožnje na liniji i to sa Banovog brda u 15.40 i 17.15 časova, a iz Brajeva u 6.15 časova.

Pojedini potrošači na Zvezdari u petak bez vode

Potrošači u Ulici Kulina Bana, između Stanislava Sremčevića i Dojranske, i u Ulici Stanislava Sremčevića ostaće bez vode zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži u petak, 29. avgusta, od 9 do 14 časova.

Mole se potrošači da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe. Dodatne informacije se mogu dobiti pozivom na broj telefona 3606-606 Kontakt centra JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” i na internet-adresi www.bvk.rs, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Očitavanje vodomera u subotu u Batajnici

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” će u subotu, 30. avgusta, očitavati vodomere u Batajnici te stoga pozivaju stanovnike ovog naselja da izađu u susret čitačima BVK i tako pomognu da ova akcija protekne u atmosferi međusobne saradnje. U slučaju loših vremenskih uslova, akcija će biti odložena za prvi naredni dan kada vremenski uslovi budu prihvatljivi za očitavanje.

Iz ovog javnog komunalnog preduzeća mole sve potrošače da omoguće pristup vodomernim skloništima (šahtovima, podrumima...), da vodomerna mesta budu dostupna i čista, da kapije dvorišta ili podruma, u kojima se vodomeri nalaze, budu otključana, da vozila budu parkirana van šahtova i na taj način doprinesu efikasnom očitavanju vodomera.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na internet-adresi www.bvk.rs.

Počela sanacija Ulice Jakova Galusa na Voždovcu

Sanacija Ulice Jakova Galusa u naselju Jajinci, u kojoj je došlo do erozije asfaltne baze usled vremenskih nepogoda, počela je danas, saopšteno je iz opštine Voždovac.

Kako se navodi, ta ulica je stavljena na listu prioriteta jer saobraćaj tuda nije funkcionisao.

Obilazeći radove, čan Veća zadužen za saobraćaj Relja Ognjenović i predsednik SO Voždovac Aleksandar Mirković razgovarali su sa građanima i naveli da će nakon radova koje obavlja JKP „Beograd put”, ulica biti prohodna za saobraćaj.

Čelnici opštine Voždovac izrazili su uverenje da će, u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj, u dogledno vreme stanovnici Ulice Jakova Galusa dobiti kompletno asfaltiranu ulicu, čime će se rešiti njihov višegodišnji problem.

Zatvara se raskrsnica Vojvode Stepe i Save Maškovića

U sklopu rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe, radi izvođenja radova na dovođenju instalacija toplovodne i kanalizacione mreže u funkciju, zatvara se raskrsnica Vojvode Stepe i Save Maškovića, od 26. avgusta u 18 časova do 3. septembra u 7 časova, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Tokom radova menja se režim linija javnog prevoza. Linije 33, 33N i E9 će na delu od Bulevara oslobođenja do Ulice vojvode Stepe u oba smera saobraćati Ulicom Save Maškovića, desno u okretnicu „Voždovac”, koju u postojećem režimu koriste vozila sa poteza „400” do Ulice vojvode Stepe i dalje redovnom trasom.

Linija 50 i E5 će na delu od Bulevara oslobođenja do Voždovačkog kružnog puta u oba smera saobraćati Ulicom Save Maškovića, desno u okretnicu „Voždovac”, koju u postojećem režimu koriste vozila sa poteza „400” do Ulice vojvode Stepe, Vojvode Stepe do Farmaceutskog fakulteta, gde skreću u Kumodrašku ulicu, sve do Voždovačkog kružnog puta i dalje redovnom trasom.

Linije 400, 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408 i 503 menjaju terminus i umesto terminusa „Voždovac” koristiće autobusko-trolejbuski terminus „Banjica 2” u Paunovoj ulici.

Tokom radova, ukidaju se stajališta „Voždovac” i „Kumodraška” (oba smera) za linije 50 i E5, kao i stajališta „Voždovac”, „Baštovanska”, „Kragujevačkih đaka” (oba smera) i „Paunova” u smeru ka Voždovcu za linije br. 400, 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408 i 503.

Na izmenjenom delu trase vozila sa linija javnog prevoza 50 i E5 će koristiti sva postojeća stajališta, osim stajališta „Farmaceutski fakultet”. Privremeno se izmešta taksi stajalište iz interne ulice u Bebelovu (desno po izlasku sa terminusa „Voždovac”). Taksi vozila će ulaziti iz Ulice Save Maškovića, preko terminusa „Voždovac”, skretati desno u Bebelovu, gde će biti privremena pozicija taksi stajališta.

Produženje roka važenja „bus plus” kartica za srednjoškolce i studente

Učenici srednjih škola i studenti mogu izvaditi ili produžiti važnost personalizovanih „bus plus” kartica za narednu školsku 2014/2015. godinu počev od ponedeljka, 25. avgusta. Kartice od prethodne školske godine učenicima srednjih škola će važiti do 30. septembra, a studentima zaključno sa 31. oktobrom ove godine, saopštavaju iz Bus plus sistema.

Iz ovog sistema napominju da oni koji upisuju prvu godinu srednje škole ili fakulteta, zbog promene statusa, imaju obavezu da izvade novu voznu legitimaciju. Cena izdavanja nove „bus plus” kartice je 250 dinara, dok je njeno produženje za narednu školsku godinu besplatno.

Studentske „bus plus” kartice, na koje imaju pravo lica do navršenih 26 godina, mogu se produžiti podnošenjem originala potvrde o pohađanju fakulteta i pružanjem na uvid važeće „bus plus” kartice i lične karte. Za produženje „bus plus” kartica đaka srednjih škola, potrebno je podneti original potvrde o pohađanju škole i pružiti na uvid važeću „bus plus” karticu i dokument sa matičnim brojem – zdravstvenu knjižicu, izvod iz matične knjige rođenih, ličnu kartu ili pasoš.

Prodajna mesta na kojima se obavlja izdavanje i produženje elektronskih povlastica nalaze se na sledećim lokacijama: RK Beograd – Masarikova 5 (šest šaltera), GSP – Skenderbegova 47 (tri šaltera), TC Trg republike i Deligradska 10, Bulevar Mihajla Pupina 10A, lokal 33 (JU biznis centar – dva šaltera), Tempo – Viline vode bb, Obrenovački drum 3 i Auto-put za Zagreb 35, kao i Lasta – Glavna autobuska stanica (dva šaltera), Mladenovac, Obrenovac, Lazarevac, Barajevo i Sopot.

Sva dodatna pitanja mogu da se dobiju u Korisničkom servisu Bus plusa putem telefona 011/ 7155-155 radnim danima od 8 do 22 i subotom od 8 do 14 časova.

Broj autobusa u saobraćajnim špicevima neće biti smanjivan

Uglješa Mitrović, direktor Direkcije za javni prevoz, kaže da se gradski prevoz od 1. septembra neće linearno smanjivati za 10 odsto jer će broj vozila u špicu biti isti kao i do sada. Ova mera optimizacije primenjivaće se samo u doba dana kada nema velike potražnje za prevozom, što neće uticati na kvalitet prevoza koji građani koriste.

– Reč je o meri koja se preduzima zarad bolje optimizacije i racionalizacije saobraćaja u Beogradu. Neće biti smanjen broj autobusa u špicevima. To se neće desiti ni na gradskim ni na prigradskim linijama, već će se ta mera primenjivati samo u doba dana kada nema velike potražnje za prevozom. Dakle, neće biti linearnog smanjenja saobraćaja, broj vozila u špicevima će biti isti kao i do sada, već ćemo meru smanjivanja broja vozila primenjivati samo u trenucima kada zaista nije potrebno da ih na ulici bude u tom broju. U vreme kada je svaki dinar važan, želimo da uštedimo na takav način da građani nijednog trenutka ne budu oštećeni, da imaju kvalitetan i redovan prevoz, a da zauzvrat omogućimo najefikasnije i najoptimalnije funkcionisanje javnog gradskog prevoza – rekao je Uglješa Mitrović.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu www.edb.rs/planirana_iskljucenja.htm Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a je 340-5555.
Početna strana | Vesti | Život | Prodavnica | Forum | Pričaonica | Internet pristup | Pregled sadržaja
English | Ćirilica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | O Krstarici | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2014. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.