Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 30. oktobar

Radovi na Brankovom mostu

Saobraćaj u žutoj traci na Brankovom mostu, u smeru ka centru grada, zbog radova će povremeno biti zatvaran u narednom periodu, saopštio je Sekretarijat za saobraćaj.

Ova izmena režima saobraćaja trajaće do 15. novembra, i to od 7 do 14 časova.

Popravku konstrukcije pešačke staze na Brankovom mostu izvodi JKP „Beograd-put”.

Pojedini potrošači na Savskom vencu u četvrtak bez vode

Potrošači u Užičkoj ulici, na delu između ulica Mike Ilića i Generala Šturma, ostaće bez vode u četvrtak, 30. oktobra, od 8.30 do 14 časova zbog radova na vodovodnoj mreži na opštini Savski venac, saopšteno je iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Za najnužnije potrebe obezbeđena je auto-cisterna s vodom.

Iz ovog javnog komunalnog preduzeća apeluju na potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

Dodatne informacije potrošači mogu dobiti pozivom na broj telefona 3606-606 Kontakt centra JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, kao i na internet-adresi www.bvk.rs.

Produžen rok za reprogram duga za vodu

Na osnovu preporuka iz zaključaka o sprovođenju reprograma potraživanja za sve korisnike komunalnih usluga, koje je donelo Gradsko veće grada Beograda, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” sprovelo je akciju reprograma duga od 1. jula do 30. septembra 2014. godine. Na osnovu odluke Nadzornog odbora ovog preduzeća, produžava se rok za sprovođenje reprograma duga do 31. decembra, sa ciljem da se što većem broju sugrađana omogući korišćenje ove pogodnosti, saopštilo je JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Reprogram obuhvata fizička lica koja imaju dugovanje za komunalne usluge JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” u stambenom prostoru, zaključno sa obavezama za april 2014. godine, i sva lica koja su potpisala protokol ili ugovor o otplati duga na rate u prethodnom periodu, a smatraju da su uslovi reprograma povoljniji.

Prilikom potpisivanja Ugovora o reprogramu i plaćanju duga na rate, dužnici su u obavezi da izmire sva dugovanja nastala posle 30. aprila i o tome dostave dokaz Službi naplate BVK. Obračun kamate tokom reprograma duga miruje. Ukoliko korisnici ne budu poštovali reprogram, ugovor će se posle dve neplaćene rate smatrati raskinutim.

Korisnici koji žele da pristupe akciji reprograma duga mogu da izaberu dinamiku plaćanja i period otplate duga u okviru ponuđenih uslova, a zavisno od visine usaglašenog duga. Dinamika plaćanja duga je sledeća: za plaćanje odmah u celosti vrši se otpis 15 odsto duga, na tri rate 12 odsto duga, na šest rata 10 odsto duga, na 12 rata pet odsto duga, po isplati rata i za plaćanje na više od 12 rata nije predviđen otpis duga. Dug od 100.000 dinara moguće je platiti maksimalno na 24 mesečne rate, dug od 100.000 do 200.000 dinara na 36 mesečnih rata i za dug preko 200.000 dinara maksimalan broj rata je 60.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” dnevno će obaveštavati sudove i kancelarije profesionalnih izvršitelja o potpisanim ugovorima, odnosno protokolima. Svi zainteresovani za reprogram duga treba da podnesu zahtev, čiji obrazac mogu da preuzmu sa sajta ovog preduzeća ili lično u nekom od korisničkih centara. Naknadno će biti obavešteni kada treba da dođu u Službu naplate JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, Kneza Miloša 27, gde će na licu mesta usaglasiti dug, priznati ga kao svoj i potpisati ugovor, navodi se u saopštenju iz ovog preduzeća.

Rok za registraciju bespravnog vodovodnog priključka produžen do 31. decembra

Akcija evidentiranja i uvođenja u sistem naplate nelegalnih dužnika iz kategorije domaćinstava odnosno objekata za individualno stanovanje produžena je do 31. decembra, saopšteno je iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” od 22. oktobra omogućilo je izmirenje takse za registraciju bespravnog vodovodnog priključka na 24 jednake mesečne rate. Takođe, korisnici koji su već ostvarili popust od 50 posto na ukupni iznos takse, na osnovu izvršenog sufinansiranja izgradnje vodovodne mreže, imaju mogućnost da izmire taksu za registraciju u 12 mesečnih rata.

Prijave i dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj telefona 011/3054-743 ili lično u Službi kontrole potrošača JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” u Ulici severni bulevar 3, radnim danima od 8 do 15 časova.

Iz ovog javnog komunalnog preduzeća izrazili su očekivanje da će vlasnici bespravnih priključaka iskoristiti ovu priliku i da će posle uvođenja u sistem naplate redovno plaćati utrošenu vodu.

Radovi u Vojvode Stepe Rekonstrukcija tramvajske dvokolosečne pruge, tramvajske kontaktne mreže, kolovoza, trotoara i infrastrukture u Ulici vojvode Stepe, od Autokomande do okretnice na Banjici (raskrsnica ulica Vojvode Stepe i Bebelove i Vojvode Stepe i Pazinske) izvodiće se po fazama i to:

– Faza 1 – u Ulici vojvode Stepe, na delu od raskrsnice sa Ulicom Save Maškovića do taksi-stanice u Bebelovoj ulici (desna kolovozna traka, posmatrano iz smera Kumodraža) od 25. do 31. oktobra,
– Faza 2 – u Ulici vojvode Stepe, na delu od raskrsnice sa Ulicom Save Maškovića do taksi-stanice u Bebelovoj ulici (leva kolovozna traka posmatrano iz smera Kumodraža) od 31. oktobra do 5. novembra,
– Faza 3a – u zoni raskrsnice Ulica vojvode Stepe i Bebelove (kod taksi-stanice) od 5. do 10. novembra,
– Faza 3b – u Bebelovoj ulici, u zoni terminusa „Voždovac” od 10. do 16. novembra
.

U okviru faza 1 i 2 menja, za vreme izvođenja radova menja se postojeći privremeni režim saobraćaja na sledeći način:
– vozila sa linija JGP-a broj 33, 33N i E9 će, u smeru ka Kumodražu, na delu od Bulevara oslobođenja do Ulice vojvode Stepe, saobraćati Ulicom Save Maškovića desno do okretnice „Voždovac” i dalje redovnom trasom;
– u suprotnom smeru vozila neće menjati trasu.

Za vreme izvođenja radova u okviru faza 3a i 3b ne menja se postojeći privremeni režim saobraćaja. Vozila javnog gradskog prevoza će se u okviru faze 3a kretati dvosmerno preostalom širinom kolovoza.

Tokom izvođenja radova važi privremeni režim saobraćaja kojim su linije sa poteza 400 izmeštene na terminus „Banjica2”.

Od subote, 25. oktobra počela dopuna personalizovanih kartica za novembar

Dopuna personalizovanih plastičnih smart kartica za novembar počela u subotu, 25. oktobra, saopšteno je iz Direkcije za javni prevoz.

Korisnici javnog prevoza u Beogradu svoje kartice mogu da dopune na više od 2.000 prodajnih mesta.

Prodajna mesta na kojima je moguće izvaditi ili produžiti elektronske povlastice nalaze se na sledećim lokacijama: GSP – Skenderbegova 47, TC Trg republike, Deligradska 10, Bulevar Mihajla Pupina 10A, lokal 33 (Ju biznis centar) Viline vode bb, Tempo – Obrenovački drum 3, Tempo – Auto-put za Zagreb 35, Lasta – Glavna autobuska stanica, Mladenovac, Obrenovac, Lazarevac, Barajevo i Sopot.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu www.edb.rs/planirana_iskljucenja.htm Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a je 340-5555.
Početna strana | Vesti | Život | Prodavnica | Forum | Pričaonica | Internet pristup | Pregled sadržaja
English | Ćirilica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | O Krstarici | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2014. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.