Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 1. septembar

U ponedeljak Vinča i Leštane bez vode

Zbog planiranih radova na proizvodnom pogonu „Vinča“, u ponedeljak 1. septembra, od 8 sati ujutro do ponoći, bez vode će ostati potrošači u naseljima Vinča i Leštane.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su autocisterne, saopšteno je iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Iz tog preduzeća mole potrošače da pripreme neophodne zalihe vode za piće i osnovne potrebe. Ekipe Beogradskog vodovoda će se truditi da radove završe u najavljenom roku.

Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru tog preduzeća putem telefona na broj 3 606 606, a informacije o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se videti putem web adrese www.bvk.rs ,navodi se u saopštenju.

Radovi na vodovodnij mreži na Zvezdari i Starom gradu

Potrošači u Ulici Predraga Vasića, između ulica Dragoljuba Ristića i Jovanke Radaković, ostaće bez vode u ponedeljak, 1. septembra, od 8.30 do 14 časova, zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Zvezdara, saopšteno je iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Takođe, bez vode će u ponedeljak, 1. septembra, od 9 do 14 časova ostati i potrošači parne strane u Ulici kralja Milana, između Kneza Miloša i Terazijske česme, zbog radova na vodovodnoj mreži na opštini Stari grad.

Iz ovog javnog komunalnog preduzeća apeluju na potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

Dodatne informacije mogu se dobiti pozivom broja telefona 3606-606 Kontakt centra JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” i na internet-adresi www.bvk.rs.

Trasa linije 707 delimično izmenjena

Zbog radova na izgradnji saobraćajnice Severna tangenta u Ulici cara Dušana u Zemunu, od 30. avgusta (u 10 časova) do 28. septembra (u 20 časova) vozila sa linije 707 će na delu od raskrsnice ulica Cara Dušana – Banatska privremeno saobraćati u oba smera ulicama Cara Dušana, Banatskom, Ugrinovačkom, Ugrinovačkim putem i dalje redovnom trasom kroz naselje Mala pruga u Altini.

Budući da je vraćen u režim signalni plan na semaforizovanoj raskrsnici saobraćajnica Novi novosadski put i Ugrinovački put 35. deo, linija 707 će od sutra kroz naselje Mala pruga u Altini saobraćati redovnom trasom u oba smera sledećim ulicama: Ugrinovački put – Ugrinovačka 35. deo – Novi novosadski put.

Vozila će na Ugrinovačkom putu u naselju Mala pruga u Altini u oba smera koristiti stajališta „Ratarski put”, „Ugrinovački put”, „Juga Grizelja”, „Ljiljane Krstić”, „Ugrinovački put 12. deo”, „Ugrinovački put 26. deo”, „Naselje Mala pruga”.

Izmena trase linije 15

Trasa autobuske linije javnog gradskog prevoza 15 – Zeleni venac – Zemun (Novi grad), menja se u oba smera počev od ponedeljka, 1. septembra. Na delu od Bulevara Nikole Tesle, umesto Ulicom 22. oktobra, vozila će saobraćati ulicama Karađorđev trg – Karađorđeva – Avijatičarski trg – Nikolaja Ostrovskog i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase linije JGP-a broj 15, u smeru prema terminusu „Zemun (Novi grad)”, vozila će koristiti stajalište „Karađorđev trg” u Ulici Karađorđev trg, koje u postojećem režimu koriste vozila sa linija javnog prevoza 84, 704 i 707.

U smeru prema terminusu „Zemun (Novi grad)” ukida se stajalište „Karađorđev trg” u Ulici 22. oktobra.

Radovi u Ulici cara Dušana u Zemunu

Ulica cara Dušana na delu od raskrsnice sa Banatskom ulicom do raskrsnice sa saobraćajnicom T-7 biće zatvorena za saobraćaj do 28. septembra do 20 časova, zbog radova na izgradnji saobraćajnice Severna tangenta, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Režim rada linija javnog gradskog preduzeća će tokom radova biti izmenjen. Vozila sa linija javnog prevoza 73, 84, 704, 705, 706 i 706E, kao i noćnih linija 704N i 706N će na izmenjenom delu trase u oba smera saobraćati ulicama Cara Dušana – Banatska – Ugrinovačka – saobraćajnica T-6 (E-70/E-75) – Novi novosadski put (E-70/E-75) – saobraćajnica T-7 – Batajnički drum i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije 612 će na izmenjenom delu trase u oba smera saobraćati ulicama Ugrinovačka – saobraćajnica T-6 (E-70/E-75) – Novi novosadski put (E-70/E-75) –saobraćajnica T-7 – Batajnički drum i dalje redovnom trasom.

Signalni plan na semaforizovanoj raskrsnici Novi novosadski put (E-70/E-75) i Ugrinovački put 35. biće od subote, 30. avgusta, vraćen u redovni režim rada, pa će vozila sa linije 707 saobraćati u oba smera kroz naselje Altina. Tokom radova u Ulici cara Dušana, vozila sa linije javnog prevoza 707 će, na delu od raskrsnice ulica Cara Dušana – Banatska do raskrsnice ulica Ugrinovačka – saobraćajnica T-6 (E-70/E-75), u oba smera saobraćati ulicama Cara Dušana – Banatska – Ugrinovačka – Ugrinovački put i dalje redovnom trasom kroz naselje Altina.

Privremeno stajalište „Bačka 1” uspostavlja se u Ugrinovačkoj ulici za linije javnog prevoza 73, 84, 612, 704, 705, 706, 706E i 707, kao i noćne linije 704N i 706N u smeru prema saobraćajnici T-6 (E-70/E-75), 50 metara posle raskrsnice sa Banatskom ulicom.

Na izmenjenom delu trase, vozila javnog prevoza će koristiti postojeća stajališta javnog prevoza.

Zatvara se raskrsnica Vojvode Stepe i Save Maškovića

U sklopu rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe, radi izvođenja radova na dovođenju instalacija toplovodne i kanalizacione mreže u funkciju, zatvara se raskrsnica Vojvode Stepe i Save Maškovića, od 26. avgusta u 18 časova do 3. septembra u 7 časova, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Tokom radova menja se režim linija javnog prevoza. Linije 33, 33N i E9 će na delu od Bulevara oslobođenja do Ulice vojvode Stepe u oba smera saobraćati Ulicom Save Maškovića, desno u okretnicu „Voždovac”, koju u postojećem režimu koriste vozila sa poteza „400” do Ulice vojvode Stepe i dalje redovnom trasom.

Linija 50 i E5 će na delu od Bulevara oslobođenja do Voždovačkog kružnog puta u oba smera saobraćati Ulicom Save Maškovića, desno u okretnicu „Voždovac”, koju u postojećem režimu koriste vozila sa poteza „400” do Ulice vojvode Stepe, Vojvode Stepe do Farmaceutskog fakulteta, gde skreću u Kumodrašku ulicu, sve do Voždovačkog kružnog puta i dalje redovnom trasom.

Linije 400, 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408 i 503 menjaju terminus i umesto terminusa „Voždovac” koristiće autobusko-trolejbuski terminus „Banjica 2” u Paunovoj ulici.

Tokom radova, ukidaju se stajališta „Voždovac” i „Kumodraška” (oba smera) za linije 50 i E5, kao i stajališta „Voždovac”, „Baštovanska”, „Kragujevačkih đaka” (oba smera) i „Paunova” u smeru ka Voždovcu za linije br. 400, 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408 i 503.

Na izmenjenom delu trase vozila sa linija javnog prevoza 50 i E5 će koristiti sva postojeća stajališta, osim stajališta „Farmaceutski fakultet”. Privremeno se izmešta taksi stajalište iz interne ulice u Bebelovu (desno po izlasku sa terminusa „Voždovac”). Taksi vozila će ulaziti iz Ulice Save Maškovića, preko terminusa „Voždovac”, skretati desno u Bebelovu, gde će biti privremena pozicija taksi stajališta.

Izmena trase linije 560E od ponedeljka

Vozila sa linije 560E od ponedeljka, 1. septembra, delimično menjaju trasu, tako da će umesto od Autobuske stanice „Beograd” saobraćati od Banovog brda do Barajeva, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Vozila će koristiti sledeća stajališta: Banovo brdo (terminus) – Žarkovo (spomenik) – Vidikovac – Lipovica – Lipovica milicija – Guncati „R” – Vrelinska – Svetosavska (Beli labud) – Barajevo IKL – Barajevo (AS).

Polasci vozila definisani su redom vožnje na liniji i to sa Banovog brda u 15.40 i 17.15 časova, a iz Brajeva u 6.15 časova.

Počela sanacija Ulice Jakova Galusa na Voždovcu

Sanacija Ulice Jakova Galusa u naselju Jajinci, u kojoj je došlo do erozije asfaltne baze usled vremenskih nepogoda, počela je danas, saopšteno je iz opštine Voždovac.

Kako se navodi, ta ulica je stavljena na listu prioriteta jer saobraćaj tuda nije funkcionisao.

Obilazeći radove, čan Veća zadužen za saobraćaj Relja Ognjenović i predsednik SO Voždovac Aleksandar Mirković razgovarali su sa građanima i naveli da će nakon radova koje obavlja JKP „Beograd put”, ulica biti prohodna za saobraćaj.

Čelnici opštine Voždovac izrazili su uverenje da će, u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj, u dogledno vreme stanovnici Ulice Jakova Galusa dobiti kompletno asfaltiranu ulicu, čime će se rešiti njihov višegodišnji problem.

Produženje roka važenja „bus plus” kartica za srednjoškolce i studente

Učenici srednjih škola i studenti mogu izvaditi ili produžiti važnost personalizovanih „bus plus” kartica za narednu školsku 2014/2015. godinu počev od ponedeljka, 25. avgusta. Kartice od prethodne školske godine učenicima srednjih škola će važiti do 30. septembra, a studentima zaključno sa 31. oktobrom ove godine, saopštavaju iz Bus plus sistema.

Iz ovog sistema napominju da oni koji upisuju prvu godinu srednje škole ili fakulteta, zbog promene statusa, imaju obavezu da izvade novu voznu legitimaciju. Cena izdavanja nove „bus plus” kartice je 250 dinara, dok je njeno produženje za narednu školsku godinu besplatno.

Studentske „bus plus” kartice, na koje imaju pravo lica do navršenih 26 godina, mogu se produžiti podnošenjem originala potvrde o pohađanju fakulteta i pružanjem na uvid važeće „bus plus” kartice i lične karte. Za produženje „bus plus” kartica đaka srednjih škola, potrebno je podneti original potvrde o pohađanju škole i pružiti na uvid važeću „bus plus” karticu i dokument sa matičnim brojem – zdravstvenu knjižicu, izvod iz matične knjige rođenih, ličnu kartu ili pasoš.

Prodajna mesta na kojima se obavlja izdavanje i produženje elektronskih povlastica nalaze se na sledećim lokacijama: RK Beograd – Masarikova 5 (šest šaltera), GSP – Skenderbegova 47 (tri šaltera), TC Trg republike i Deligradska 10, Bulevar Mihajla Pupina 10A, lokal 33 (JU biznis centar – dva šaltera), Tempo – Viline vode bb, Obrenovački drum 3 i Auto-put za Zagreb 35, kao i Lasta – Glavna autobuska stanica (dva šaltera), Mladenovac, Obrenovac, Lazarevac, Barajevo i Sopot.

Sva dodatna pitanja mogu da se dobiju u Korisničkom servisu Bus plusa putem telefona 011/ 7155-155 radnim danima od 8 do 22 i subotom od 8 do 14 časova.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu www.edb.rs/planirana_iskljucenja.htm Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a je 340-5555.
Početna strana | Vesti | Život | Prodavnica | Forum | Pričaonica | Internet pristup | Pregled sadržaja
English | Ćirilica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | O Krstarici | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2014. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.