Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 30. jul

Dnevna karta u javnom gradskom prevozu od 1. avgusta

Na zahtev korisnika usluga, od petka, 1. avgusta, grad Beograd u javni gradski prevoz uvodi dnevnu kartu, čija cena iznosi 280 dinara, saopšteno je iz Direkcije za javni prevoz.

Dnevna karta važi 24 sata od prve validacije, osim u noćnom saobraćaju (od ponoći do 4 časa ujutru). U okviru tog perioda (na primer od 10 do 10 sati sutradan, osim u noćnom saobraćaju) korisnik ima pravo na neograničen broj vožnji. Validacija ove karte u vozilima je obavezna, a vreme korišćenja započinje u momentu prve validacije, pri čemu korisnik ima pravo da svaku započetu vožnju u roku od 24 sata i završi.

Vremenska karta osmišljena je kao nova opcija na validatoru, pri čemu se koriste postojeće nepersonalizovane plastične i papirne kartice. Opcija vremenske karte u okviru koje se bira dnevna karta postoji na validatorima u vozilima koji saobraćaju na gradskim linijama u okviru ITS1. Odabirom ikonice u obliku analognog sata na ekranu validatora, otvara se meni u kome putnik treba da odabere kartu od 24 sata u iznosu od 280 dinara, i prisloni svoju nepersonalizovanu plastičnu ili papirnu karticu. Od tog trenutka nastupa važenje dnevne karte.

Pri svakoj promeni vozila obavezno je ponovno očitavanje radi potvrde presedanja, što znači da putnik treba samo da prisloni svoju nepersonalizovanu karticu na ekran validatora. Putnik može u svakom trenutku da proveri do kada mu važi vremenska karta prislanjanjem kartice na ekran validatora, koji na narandžastoj pozadini ispisuje vreme važenja odabrane vremenske karte i iznos preostalog kredita na kartici.

U stalnoj komunikaciji sa korisnicima prevoza grad Beograd je prepoznao njihovu potrebu za proširenjem asortimana karata i nastaviće intenzivno da radi na poboljšanju kvaliteta prevoza.

Radovi na Tošinom bunaru

JKP „Beograd-put” će raditi na sanaciji i adaptaciji ulivno-izlivnih rampi u Ulici Tošin bunar – auto-put. Pošto će se radovi izvoditi na kolovozu u okviru jedne faze, biće zatvorena rampa za silazak na auto-put iz Ulice Tošin bunar u smeru ka Nišu, kao i rampa za isključenje sa auto-puta iz pravca Šida ka Ulici Tošin bunar, od 30. jula do 4. avgusta.

Tokom izvođenja radova, vozila sa linija JGP-a broj 601 će delimično izmeniti trasu i to u smeru ka Glavnoj železničkoj stanici gde će, umesto rampom za uključenje na auto-put iz Ulice Tošin bunar, saobraćati sledećim ulicama: Tošin bunar, Bulevar Milutina Milankovića, Omladinskih brigada, Bulevar Arsenija Čarnojevića i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JGS-a, dok ona koja saobraćaju u suprotnom smeru neće menjati svoju trasu.

Delovi Zvezdare, Voždovca i Novog Beograda u četvrtak bez vode

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Zvezdara, u četvrtak, 31. jula, od 8.30 do 14 časova bez vode će ostati potrošači u Vojvode Brane, između ulica Đuke Dinić i Igmanske, u Vojvode Bogdana, između Đuke Dinić i Igmanske, i u Ulici Đuke Dinić.

Takođe, zbog radova na vodovodnoj mreži na Voždovcu, u četvrtak, 31. jula, od 8.30 do 14 časova bez vode će ostati potrošači u Ulici vojvode Stepe 399 a, b, v, g, d, đ.

Na Novom Beogradu će u četvrtak, 31. jula, od 8.30 do 18 časova bez vode ostati potrošači u Bulevaru Mihajla Pupina broj 1 zbog planiranih radova na mreži. Umanjen pritisak u najavljenom vremenu osetiće potrošači na Starom sajmištu.

Za najnužnije potrebe obezbeđena je auto-cisterna s vodom za piće.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na broj 3606-606.

Privremena stajališta u Bulevaru oslobođenja

U Bulevaru oslobođenja, za vreme radova u Ulici vojvode Stepe, će biti uspostavljena privremena stajališta kako bi se korisnicima javnog prevoza omogućila pristupačnost linijama 47 i 48, kao i linijama u privremenom režimu 33 i 9a, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Privemena stajališta će biti uspostavljena u zoni Fakulteta političkih nauka, odnosno Ulici Dimitrija Stamenkovića (naspram igrališta i vrtića „Petar pan”), kao i u Bulevaru oslobođenja u zoni raskrsnice sa ovom ulicom, odnosno hotela „M Best Western”.

Za vreme rekonstrukcije tramvajske dvokolosečne pruge, tramvajske kontaktne mreže, kolovoza, trotoara i infrastrukture u Ulici vojvode Stepe, predloženim i dogovorenim privremenim režimom saobraćaja izvršeno je izmeštanje javnog gradskog prevoza iz navedene ulice.

Zatvorene pojedine deonice tokom radova u Ulici vojvode Stepe

Tokom radova u Ulici vojvode Stepe za saobraćaj će od 12. jula do 10. oktobra biti zatvorena deonica od Save Maškovića do Ljube Vučkovića.

Sve bočne ulice koje izlaze na ovu deonicu ulice postaju „slepe”. Novakova ulica ostaje prohodna na Ulicu vojvode Stepe i menja režim iz jednosmerne u dvosmernu. Za vreme radova alternativni pravci su Bulevar oslobođenja i Kumodraška ulica.

Izmena režima saobraćaja zbog rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe

Zbog radova u Ulici vojvode Stepe, od 12. jula u 22 časa do 10. oktobra 2014. (faza I), menja se režim linija javnog gradskog prevoza.

Ukidaju se tramvajske linije 9, 10 i 14. Uspostavlja se autobuska linija 9A (Trg Slavija – Banjica 2). Trasa linije će biti: Trg Slavija, Bulevar oslobođenja, Baštovanska, Paunova, terminus Banjica 2. Vozila sa linije 9A će koristiti postojeća stajališta na trasi.

Uspostavlja se tramvajska linija 9L (Kalemegdan/ Donji grad/ – Slavija – Blok 45).

Linija 6 (Tašmajdan – Ustanička) se pojačava sa dva vozila radnim danima, subotom i nedeljom.

Menja se trasa linije 33 (Pančevački most /Železnička stanica/– Kumodraž). Vozila sa linije 33 će saobraćati od Autokomande do Save Maškovića, umesto Ulicom vojvode Stepe, preko Bulevara oslobođenja.

Trasa linije 33 će biti: Pančevački most /Železnička stanica/ – Poenkareova – Jovana Avakumovića – Bulevar despota Stefana – Mitropolita Petra – Zdravka Čelara – Starine Novaka – Beogradska – Trg Slavija – Bulevar oslobođenja – Save Maškovića – Vojvode Stepe – Kumodraž. Na izmenjenom delu trase, vozila sa linije 33 će koristiti postojeća stajališta.

Direkcija za javni prevoz će pratiti dinamiku izvođenja radova u Ulici vojvode Stepe i u skladu sa tim prilagođavati trase linija JGP-a.

Režim rada linija JGP-a broj 18 i 39 neće se menjati do otpočinjanja radova na Autokomandi i u Ulici Triše Kaclerovića.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu www.edb.rs/planirana_iskljucenja.htm Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a je 340-5555.
Početna strana | Vesti | Život | Prodavnica | Forum | Pričaonica | Internet pristup | Pregled sadržaja
English | Ćirilica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | O Krstarici | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2014. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.