Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 27. septembar

Probe daljinskog grejanja od ponedeljka

Prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja trajaće od 3. do 7. oktobra, najavljeno je iz JKP „Beogradske elektrane”.

Ove probe podrazumevaju proveru rada toplotnih izvora – toplana i kotlarnica, a uporedo će biti proverena i ispravnost toplovodne mreže i toplotnih predajnih stanica. Prema potrebi, biće proverena funkcionalnost pojedinih kućnih grejnih instalacija kako bi sistem daljinskog grejanja bio što spremniji za grejnu sezonu koja zvanično počinje 15. oktobra 2016. godine.

Funkcionalne probe toplotnih izvora, distributivne mreže i predajnih stanica biće obavljene prema sledećem rasporedu: 3. oktobra – toplane „Zemun”, „Medaković” i „Dunav” i kotlarnice „Vrtlarska”, „Makedonska”, GAK „Narodni front”, „Luka Beograd”, „Koste Glavinića 9”, „Stjepana Filipovića 30a”, „Ljutice Bogdana 2” i „Fabrisova 10”; u utorak, 4. oktobra – toplane „Novi Beograd”, „Voždovac” i „Borča” i kotlarnice „Husinskih rudara 31a”, „Salvadora Aljendea 18”, „Braće Marić 3-7”, „Mirijevski bulevar 2a”, „Nade Naumović 1” i DZ „Braće Jerković”; u sredu, 5. oktobra – toplane „Cerak”, „Mirijevo” i „Višnjička banja” i kotlarnice KBC „Zvezdara” (Preševska 31, Dimitrija Tucovića 161), „Uralska 11”, „Uralska 36”, „Maljenska 3”, „Marijane Gregoran 69” i „Drenovačka 11”; u četvrtak, 6. oktobra – toplane „Miljakovac” i „Batajnica” i kotlarnice Institut „Majka i dete”, KBC „Bežanijska kosa”, „Resnik”, „Sremčica”, „Železnik” i „Barajevo”; u petak, 7. oktobra – toplane „Konjarnik”, „Banovo brdo” i „Mladenovac” i kotlarnice „Janka Veselinovića”, „Uprava prihoda”, „Senjak 1” (Simićeva), „Senjak 2” (Bulevar vojvode Mišića 37-39), „Senjak 3” (Bulevar vojvode Mišića 39a), „Šeher” (Andre Nikolića 3) i „Bulevar vojvode Mišića 11-31”.

Kako se navodi u saopštenju, funkcionalne probe su samo priprema za početak grejne sezone i to podrazumeva proveru rada sistema, ali ne i zagrevanje stambenog i poslovnog prostora. „Beogradske elektrane” apeluju na korisnike da tokom funkcionalnih proba ne upućuju reklamacije Dispečerskom centru – Službi za prijem reklamacija ukoliko im radijatori nisu topli.

Korisnici sistema daljinskog grejanja prvenstveno bi trebalo da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija i ukoliko primete curenje vode iz instalacija, kvar treba da prijave Dispečerskom centru – Službi za prijem reklamacija pozivom na broj telefona 011/2093-100 ili 0800-111-201 (besplatan poziv).

Redovno ispiranje vodovodne mreže na opštinima Novi Beograd i Palilula

Ekipe „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” izvodiće radove na redovnom ispiranju vodovodne mreže na opštini Novi Beograd, od ponedeljka, 26. septembra do subote 01. oktobra.

Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode u vremenu od 22 do 6 sati ujutro osetiće potrošači u blokovima: 7, 7a, 8 i 8a. (26. i 27. septembra) , u blokovima: 9a, 11b, 11c i 2. ( 27. i 28. septembra), u blokovima 70 i 70a (28. i 29. septembra). Takođe u naselju Bežanijska kosa - mesnim zajednicama 1 i 2 (29. i 30. septembra), u Bloku 67 i na potezu Staro sajmište – Brodogradilište (30. septembra).

U saopštenju podsećaju potrošače da u toku radova može doći i do kratkotrajnog zamućenja vode, zbog čega je neophodno pripremiti zalihe vode za piće i osnovne potrebe.

Ekipe BVK-a izvodiće radove na redovnom ispiranju vodovodne mreže u opštini Palilula od utorka, 27. septembra do četvrtka, 29. septembra.

Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode u periodu od 6 do 14 sati osetiće potrošači u naseljima Višnjica, Višnjička banja i na potezu Višnjička banja, Slanci, Veliko selo. Narednog dana, 28. septembra, osetiće potrošači u naseljima Karaburma i Ćalije. 29. septembra u delu naselja oivičenim Bulevarom kralja Aleksandra, Takovskom, Dunavskom, Vojode Dobrnjca i Ruzveltovom.

Iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” zahvaljuju građanima na strpljenju i razumevanju i podsećaju da će radovi na redovnom ispiranju vodovodne mreže obezbediti da voda za piće bude zadovoljavajućeg kvaliteta. Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3 606 606, a informacije o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu videti na veb adresi www.bvk.rs .

Radovi menjaju režim saobraćaja

Javno komunalno preduzeće „Beograd-put” popravljaće dilatacione spojnice, pri čemu će doći do zatvaranja saobraćaja u Ulici Milorada Draškovića, od Rasinske do okretnice u Nićifora Ninkovića do 29. septembra. Tokom radova menja se režim rada linija javnog prevoza. Vozila sa linije 42 saobraćaće u oba smera izmenjenom trasom i to ulicama Milorada Draškovića, Georgija Ostrogorskog, Oplenačkom, 11. krajiške divizije, Patrijarha Joanikija do terminusa „Vidikovac” sa oznakom 42L. Autobusi 56 i 59 ići će ulicama Milorada Draškovića, Rasinskom, Dimitrija Vučenova, 17. oktobra, Oplenačkom, 11. krajiške divizije i dalje redovnim trasama do Zelenog venca i Slavije, sa oznakama 56L1 i 59L. Vozila sa linija E2 i 56N će se kretati istom trasom kao i linije 56L1 i 59L, koje će koristiti stajalište „11. krajiške divizije” (šifra 2206). Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti sva ostala postojeća stajališta, naveo je Sekretarijat za saobraćaj.

„Beogradske elektrane” širiće toplovodnu mrežu i priključivaće objekte na toplovod, pri čemu će doći do izmene režima i zatvaranja saobraćaja u delu Ulice Marka Oreškovića 18, između Vojvode Savatija i Bulevara kralja Aleksandra. Radi se po fazama, tako da se u prvoj fazi do 27. septembra zatvara saobraćaj u navedenom delu Ulice Marka Oreškovića, a u drugoj se do 29. septembra menja režim saobraćaja na ovoj deonici.

Radovi na toplovodnoj mreži obavljaće se i u delu Ulice kralja Milutina, u zoni raskrsnice sa Krunskom do 1. oktobra. Vozila sa linije 24 će u smeru ka Trgu Nikole Pašića, na delu od raskrsnice ulica Beogradske i Njegoševe do raskrsnice Bulevara kralja Aleksandra i Desanke Maksimović, saobraćati Beogradskom ulicom i Bulevarom kralja Aleksandra. U suprotnom smeru vozila neće menjati trasu, a na izmenjenom delu koristiće postojeća stajališta, ističe se u saopštenju.

„Bus plus” dopune za oktobar

Dopuna personalizovanih „bus plus” kartica za oktobar počinje u nedelju, 25. septembra. Korisnici javnog prevoza mogu svoje kartice da dopune na više od 2.000 prodajnih mesta, saopštavaju iz „Bus plus” sistema.

Oni podsećaju da kartice učenika srednjih škola od prethodne školske godine važe do 30. septembra i da je neophodno da se produže za školsku 2016/2017. godinu kako bi mogle da se dopune za oktobar. Za produženje „bus plus” kartica potrebno je podneti original potvrde o pohađanju škole i pružiti na uvid važeću „bus plus” karticu i dokument sa matičnim brojem – zdravstvenu knjižicu, izvod iz matične knjige rođenih, ličnu kartu ili pasoš. Takođe, podsećaju da studenti koji još nisu produžili važenje kartica za novu akademsku godinu, postojeće legitimacije mogu da dopune još samo za naredni mesec.

Za dodatna pitanja građanima je na raspolaganju Korisnički servis „Bus plusa” putem broja telefona 011/7155-155, radnim danima od 8 do 18 i subotom od 9 do 14 časova.

Rekonstrukcija Ulice Vase Čarapića u Belom potoku

Na inicijativu Opštine Voždovac, a u interesu bezbednosti stanovnika Belog potoka, u jednom delu Ulice Vase Čarapića JKP „Beograd-put” ovih dana izvodi radove na izradi trotoara sa potpornim zidovima, kao i rekonstrukciju ulice od početka skretanja za Beli potok u dužini od 1.800 metara. Do sada je urađeno 500 metara, a u sledećoj fazi biće izvedeni radovi i na ostalom delu ulice.

Tim povodom, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić i direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić obišli su i razgovarali sa brojnim okupljenim građanima ovog podavalskog naselja koji su izrazili zadovoljstvo i zahvalnost što će konačno hodati trotoarom, a ne kolovozom, i što će im glavna ulica biti uređena.

– Ulica Vase Čarapića kompletno se rekonstruiše i postavlja se trotoar radi bezbednosti naše dece i svih građana u saobraćaju. Mi ćemo nastojati da u svim podavalskim naseljima popravimo infrastrukturu u koju nije ulagano proteklih dvadeset godina. Nameravamo da do kraja godine u Belom potoku započnemo projekat prečišćavanja otpadnih voda, čime bi se stekli uslovi da izgrađena kanalizacija bude spojena na tu infrastrukturu, kao što smo to pre dve godine uradili u selu Zuce – objasnio je Aleksandar Savić. On je dodao da će Opština Voždovac u budžetu za 2017. godinu odvojiti 100 miliona dinara za asfaltiranje nekategorisanih puteva i 50 miliona za dalju rekonstrukciju škola.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu http://www.epsdistribucija.rs/index.php/planirana-iskljucenja/planirana-bgd Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777..

Početna strana | Forum | Rečnik | Igre | Pričaonica | Pregled sadržaja
O Krstarici | Uslovi | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | Kontakt

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2016. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.