Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 19. april

Ozelenjena još jedna saobraćajna razdelna traka

Radnici JKP „Zelenilo – Beograd” završili su radove na ozelenjavanju i oplemenjivanju saobraćajne razdelne trake u Ulici Vojislava Ilića na Voždovcu. Ovim je nastavljeno uređenje saobraćajnih razdelnih traka u gradu, kako bi se u najprometnije ulice Beograda udahnula svežina i kako bi one dobile više zelenila i cveća, saopštili su iz ovog preduzeća.

U Ulici Vojislava Ilića, na potezu od „Plavog mosta” do raskrsnice sa Ulicom Svetozara Radojčića, na tri mesta na zelenoj razdelnoj traci izvršena je sadnja niske vegetacije – perena, sezonskog cveća, ukrasne trave i niskog zimzelenog šiblja.

JKP „Zelenilo – Beograd” obavilo je slične radove u Cvijićevoj, Ulici Goce Delčeva, Bulevaru Nikole Tesle i Bulevaru Mihajla Pupina. Cilj ovakvog uređenja saobraćajnih razdelnih traka jeste bezbednost građana zbog nepropisnog prelaženja ulice i nepropisnog parkiranja na razdelnim trakama, zaštita zelenih površina, zatim smanjenje aerozagađenja i buke i unapređenje vizuelnih aspekata saobraćajnica u gradu.

Ovo je prvi put u Beogradu da se na ovaj način uređuju zelene površine između saobraćajnica.

Ispiranje vodovodne mreže na opštini Voždovac

Ekipe „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” ispiraće vodovodnu mrežu na opštini Voždovac do petka, 17. aprila. Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode od 22 do 6 sati ujutro osetiće sledeći potrošači: 14. i 15. aprila u naselju Kumodraž; 15. i 16. aprila od naselja Kumodraž do Avalskog puta; 16. i 17. aprila u naseljima Ripanj i Pinosava i 17. i 18. aprila u naseljima Zuce i Beli potok.

U toku radova može doći i do kratkotrajnog zamućenja vode. Molimo potrošače da prethodno pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe. Ekipe „Beogradskog vodovoda” će se truditi da radove obave u što kraćem roku.

Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Na Autokomandi za saobraćaj po jedna traka

Zbog rekonstrukcije tramvajske pruge i mreže, kolovoza, trotoara i infrastrukture u Ulici vojvode Stepe, biće izmenjen saobraćaj u zoni kružne raskrsnice Autokomanda, saopštio je „Beokom servis”. Saobraćaj koji se do sada odvijao u dve kolovozne trake biće sužen i od danas do 11. maja odvijaće se u po jednoj saobraćajnoj traci, kako u smeru ka centru grada tako i u smeru ka Banjici.

Mole se Beograđani da imaju strpljenja i da dok traju radovi i, ukoliko je to moguće, izbegavaju saobraćaj na Autokomandi i koriste alternativne pravce.

Za sve informacije građani se mogu obratiti „Beokom servisu” na telefone 0800-11-00-11 za pozive fiksne telefonije Telekoma ili 011/3090-007 za ostale fiksne telefonske mreže i mobilne operatere.

Izmene režima pojedinih linija zbog radova na Autokomandi

Zbog radova na rekonstrukciji Autokomande od 9. aprila do 11. maja saobraćaj će se kroz zonu radova na kružnom toku na Autokomandi odvijati dvosmerno, jednom trakom po smeru, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

U Bulevaru oslobođenja, saobraćaj će se prevoditi kroz prošireni prolaz između kolovoznih traka pre kružnog toka na Autokomandi u suprotnu kolovoznu traku (u smeru ka gradu), da bi se po prelasku zone radova, kroz privremeno napravljeni tehnički prolaz, ponovo vratio u normalan režim. Dužina dvosmernog odvijanja saobraćaja kroz zonu radova sa po jednom saobraćajnom trakom je oko 250 metara.

Tokom radova menja se režim rada linija JGP-a na sledići način:

Linija 18 će na delu od stajališta „Franše d'Eperea” do Ljubićke ulice u smeru ka Medakoviću saobraćati Bulevarom Stefana Prvovenčanog (Auto-put Beograd–Niš), Ljubićkom, Kumodraškom i dalje redovnom trasom, dok se u suprotnom smeru ne menja trasa linije.

Linije 39 i E9 će na delu od stajališta „Franše d'Eperea” do Ljubićke ulice u smeru ka Kumodražu saobraćati Bulevarom oslobođenja, silaznom rampom na auto-put, Bulevarom Stefana Prvovenčanog (Auto-put Beograd–Niš), Ljubićkom, Kumodraškom i dalje redovnom trasom, dok se u suprotnom smeru ne menja trasa linije.

Linije 59, 78, E7, 47N i 48N će na delu od kružnog toka na Autokomandi do raskrsnice Borska–Crnotravska u oba smera saobraćati Bulevarom oslobođenja, Crnotravskom i dalje redovnom trasom.

Linija 42 će saobraćati na sledeći način: u smeru ka Banjici, na delu od terminusa „Slavija/Birčaninova/” do raskrsnice Ljutice Bogdana – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića sledećim saobraćajnicama: terminus „Slavija/Birčaninova/”, Katićeva, Birčaninova, Resavska, Nemanjina, Savski trg, Savska, Mostar, Bulevar vojvode Putnika, Dr Milutina Ivkovića, Ljutica Bogdana, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića i dalje redovnom trasom; u smeru ka Slaviji, na delu od raskrnice Ljutice Bogdana – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića do terminusa „Slavija/Birčaninova/” sledećim saobraćajnicama: Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, Ljutice Bogdana, Dr Milutina Ivkovića, Bulevar vojvode Putnika, Mostar, Savska, Savski trg, Nemanjina, Trg Slavija, Bulevar oslobođenja, Tiršova, Katićeva, terminus „Slavija/Birčaninova/”.

Na izmenjenom delu trase vozila JGP-a će koristiti postojeća stajališta.

Izmena režima rada pojedinih linija javnog prevoza

Zbog produženja radova na rekonstrukciji raskrsnice ulica Vojvode Stepe i Save Maškovića, od 15. do 19. aprila menja se režim pojedinih linija javnog prevoza, saopštila je Direkcija za javni prevoz. Linije 33, 33N i E9 će na delu od Bulevara oslobođenja do Ulice vojvode Stepe u oba smera saobraćati Ulicom Save Maškovića, desno u okretnicu „Voždovac”, koju u redovnom režimu koriste vozila sa poteza „400” do Vojvode Stepe i dalje redovnom trasom.

Linija 50 i E5 će na delu od Bulevara oslobođenja do Voždovačkog kružnog puta u oba smera saobraćati Ulicom Save Maškovića, desno u okretnicu „Voždovac” do Ulice vojvode Stepe, zatim ovom ulicom do Farmaceutskog fakulteta, gde skreću u Bulevar Peka Dapčevića, sve do Voždovačkog kružnog puta i dalje redovnom trasom.

Linija 49 na delu od Bulevara oslobođenja do Voždovačkog kružnog puta (ulaz u naselje „Stepa Stepanović”) u oba smera saobraćaće Ulicom Save Maškovića, desno u okretnicu „Voždovac” koju u redovnom režimu koriste vozila sa poteza „400” do Ulice vojvode Stepe, dalje ovom ulicom do Farmaceutskog fakulteta, gde skreću u Bulevar Peka Dapčevića, Voždovačkim kružnim putem sve do ulaza u naselje „Stepa Stepanović” i dalje redovnom trasom.

Tokom radova, ukidaju se stajališta „Trošarina” (oba smera) za linije 49, 50 i E5 i „Bulevar Peka Dapčevića” (smer ka Banovom brdu) za linije 50 i E5. Na izmenjenom delu trase vozila sa linija javnog prevoza 49, 50 i E5 će koristiti sva postojeća stajališta, osim stajališta „Voždovački kružni put” u smeru ka gradu.

Tokom radova važi privremeni režim saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu www.edb.rs/planirana_iskljucenja.htm Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a je 340-5555.
Početna strana | Vesti | Život | Prodavnica | Forum | Pričaonica | Internet pristup | Pregled sadržaja
English | Ćirilica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | O Krstarici | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2015. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.