Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 7. februar

Zatvaranje saobraćaja u Ugrinovačkoj ulici

Ugrinovačka ulica, od Novogradske do Gornjogradske, biće zatvorena za saobraćaj od 8. do 24. februara zbog redovnog održavanja, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Za vreme radova, koje će izvoditi JKP „Beograd-put”, vozila će delimično izmeniti trasu. Vozila sa linije 45 i 83 će u oba smera, na delu od raskrsnice Dobrovoljačke i Cara Dušana do raskrsnice Filipa Višnjića i Ugrinovačke saobraćatie Cara Dušana, Filipa Višnjića i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije 81, 81L i 85 će u oba smera, na delu od raskrsnice Ivićeve i Vrtlarske do raskrsnice Filipa Višnjića i Ugrinovačke saobraćati Ivićevom, Ulicom prilaz, Prvomajskom, Gornjogradskom, Ugrinovačkom i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta i privremeno uspostavljena stajališta u Gornjogradskoj u smeru ka Prvomajskoj, neposredno po prelasku raskrsnice Ugrinovačka–Gornjogradska, u smeru ka Prvomajskoj. U Ulici Filipa Višnjića, u smeru ka Ugrinovačkoj, neposredno po prelasku raskrsnice Cara Dušana – Filipa Višnjića u smeru ka Ugrinovačkoj.

Odnošenje kabastog otpada tokom vikenda

Ekipe JKP „Gradska čistoća” će u subotu i nedelju, 6. i 7. februara, besplatno odnositi kabasti otpad sa beogradskih ulica. Sugrađani mogu da ostave nepotrebne kabaste stvari pored kontejnera, odakle će ih ekipe „Čistoće” ukolniti.

Preduzeća tu uslugu plaćaju po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati, ali po izuzetno povoljnim cenama, dok je za sugrađane odnošenje kabastog otpada u potpunosti besplatno svakog prvog vikenda u mesecu. „Čistoća” apeluje na sugrađane da tu akciju iskoriste kako se kabasti otpad ne bi gomilao pored kontejnera na beogradskim ulicama ostalim danima u mesecu, kada se ta usluga naplaćuje.

Prioritet u odnošenju nepotrebnih kabastih stvari iz domaćinstava tokom akcije imaju sugrađani koji raspolažu većim količinama otpada. O tome mogu obavestiti službe JKP „Gradska čistoća” pozivanjem telefonskog broja 011/2768-770, nakon čega ekipe tog preduzeća odmah izlaze na teren i uklanjaju otpad.

JKP „Gradska čistoća” poziva sve stanovnike Beograda da i ovog vikenda iskoriste ovu akciju kako bi rasteretili svoja domaćinstva bespotrebnih stvari, a ujedno doprineli da Beograd bude još čistiji, kao i da se izbegne stvaranje „divljih” deponija.

Stanovnici Bosanske ulice u utorak do 14 sati bez vode

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Zemun u utorak, 9. februara, od 8.30 do 14 sati bez vode će ostati potrošači u Bosanskoj ulici. Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je auto-cisterna.

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” mole potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru ovog javnog komunalnog preduzeća na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Ispiranje vodovodne mreže na opštini Barajevo

Ekipe „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” ispiraće vodovodnu mrežu na opštini Barajevo od ponedeljka, 8. februara, do petka, 12. februara. Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode od 22 do 6 sati osetiće potrošači na ripanjskom i barajevskom putu (8/9. februara), u naselju Barajevo (9/10. februara), u naseljima Baćevac i Meljak (10/11. februara), kao i u naseljima Šiljakovac, Guncati i Vranić (11/12. februara).

U toku radova može doći i do kratkotrajnog zamućenja vode pa iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” mole potrošače da prethodno pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe. Planirani radovi na ispiranju vodovodne mreže na opštini Barajevo obezbediće da voda na česmama potrošača i dalje bude zadovoljavajućeg kvaliteta.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, kao i na veb-adresi www.bvk.rs.

Nova kružna linija 36 krenula od petka

Nova kružna linija 36, koja saobraća od Prokopa, preko Slavije, Glavne železničke stanice i nazad do Prokopa uspostavena je od petka, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Trasa nove linije je: Železnička stanica „Beograd centar” – Gučevska – Dragana Mancea – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića – Dr Milutina Ivkovića – Trg oslobođenja (Autokomanda) – Bulevar oslobođenja – Trg Slavija – Nemanjina – Glavna železnička stanica – Savska – Bulevar vojvode Putnika – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića – Dragana Mancea – Gučevska – Železnička stanica „Beograd centar”.

Na liniji 36 radnim danom će raditi dva vozila u intervalu od 20 minuta, a vikendom jedno vozilo u intervalu od 40 minuta.

„Bus plus” kartice važe do 30. juna

Personalizovane kartice za zaposlene, koje su izdate krajem 2011. i u prvoj polovini 2012. godine, važiće do 30. juna, kako bi se korisnicima ostavilo dovoljno vremena za njihovu zamenu, saopšteno je iz „Bus plus” sistema.

Takođe, srednjoškolci i studenti koji su kartice izvadili pre tri godine, a koji su ih već produžili za tekuću školsku godinu, tek na jesen su u obavezi da izvade nove kartice, a do tada mogu da koriste i dopunjuju postojeće.

Važenje personalizovanih „bus plus” kartica za sve kategorije korisnika je tri godine od momenta izdavanja, navodi se u saopštenju, pa se mole sugrađani da se nove isprave podižu neposredno pre isteka ovog roka.

Datum isteka personalizovane kartice može da se proveri pozivanjem Korisničkog centra na broj 7155-155, a takođe se prilikom kupovine dopune na kiosku može pogledati datum isteka na isečku koji se dobija od prodavca.

Osobe koje navrše 65 godina stiču pravo na povlašćenu cenu vožnje od 407 dinara za tekuću kalendarsku godinu i za sve zone tarifnog sistema. Korisnici iz ove kategorije svoje personalizovane kartice mogu da dopune i koriste tokom cele godine, odnosno do isteka same dopune. Ukoliko personalizovana karta korisnika iz ove kategorije ističe u 2016. godini, neophodno je izvaditi novu neposredno pre isteka roka važenja, dodaje se u saopštenju.

Za dodatna pitanja, građanima je na raspolaganju Korisnički servis „Bus plusa” putem telefona 011/ 7155-155, radnim danima od 8 do 18 i subotom od 9 do 14 sati.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu http://www.epsdistribucija.rs/index.php/planirana-iskljucenja/planirana-bgd Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777..

Početna strana | Forum | Rečnik | Igre | Pričaonica | Pregled sadržaja
O Krstarici | Uslovi | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2016. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.