Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 28. januar

Radovi na vodovodnoj mreži na Voždovcu

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Voždovac, sutra od 8 do 21 sat bez vode će ostati potrošači u Belom Potoku, Pinosavi i duž Kragujevačkog puta do skretanja za naselje Pinosava. Za najnužnije potrebe obezbeđene su cisterne s vodom, a iz „Beogradskog vodovoda” mole potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

Sve dodatne informacije potrošači mogu dobiti u Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na broj telefona 3606-606, kao i na veb-adresi www.bvk.rs.

Deo Omladinskih brigada u četvrtak bez vode

Potrošači u Ulici Omladinskih brigada 102-104 („Medicina rada”), 106 (Vrtić „Biser”) i 25 (Tehnička škola „Novi Beograd”) ostaće bez vode u četvrtak, 29. januara, od 8 do 22 sata zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na Novom Beogradu. Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su auto-cisterne.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru ovog preduzeća na telefon 3606-606, kao i na veb-adresi www.bvk.rs.

Izmene u režimu javnog prevoza na Autokomandi

Tokom radova u okviru rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe menja se režim rada linija JGP-a na sledeći način:

– linija 18 će na delu od stajališta „Franše d'Eperea” (petlja Autokomanda) do Ljubićke ulice u smeru ka Medakoviću saobraćati Bulevarom Stefana Prvovenčanog (auto-put Beograd–Niš), Ljubićkom, Kumodraškom i dalje redovnom trasom, dok se u suprotnom smeru ne menja trasa linije;

– linije 39 i E9 će na delu od stajališta „Franše d'Eperea” (petlja Autokomanda) do Ljubićke ulice u smeru ka Kumodražu saobraćati Bulevarom oslobođenja, silaznom rampom na auto-put, Bulevarom Stefana Prvovenčanog (auto-put Beograd–Niš), Ljubićkom, Kumodraškom i dalje redovnom trasom, dok se u suprotnom smeru ne menja trasa linije;

– linije 59, 78, E7, 47N i 48N će na delu od kružnog toka na Autokomandi do raskrsnice ulica Borska–Crnotravska u oba smera saobraćati Bulevarom oslobođenja, Crnotravskom ulicom i dalje redovnom trasom;

– linija 34 će na delu od raskrsnice ulica Dr Milutina Ivkovića – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića do raskrsnice ulica Ljutice Bogdana – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića saobraćati u oba smera Ulicom dr Milutina Ivkovića, Ljutice Bogdana, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića i dalje redovnom trasom;

– linija 42 će saobraćati u smeru ka Banjici na delu od terminusa „Slavija/Birčaninova/” do raskrsnice ulica Ljutice Bogdana – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića sledećim saobraćajnicama: terminus „Slavija/Birčaninova/”, Katićeva, Birčaninova, Deligradska, Trg Slavija, Nemanjina, Savski trg, Savska, Mostar, Bulevar vojvode Putnika, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića i dalje redovnom trasom; u smeru ka Trgu Slavija na delu od raskrnice ulica Ljutice Bogdana – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića do terminusa „Slavija/Birčaninova/” sledećim saobraćajnicama: Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, Bulevar vojvode Putnika, Mostar, Savska, Savski trg, Nemanjina, Trg Slavija, Bulevar oslobođenja, Tiršova, Katićeva, terminus „Slavija/Birčaninova/”.

Na izmenjenom delu trase vozila JGP-a će koristiti postojeća stajališta.

Vesić: Mesta gde se stalno prave deponije biće pokrivena kamerama

U Beogradu se godišnje ukloni 150.000 kubnih metara otpada, ali za isti period nikne 200 novih deponija. Zbog toga će ove godine za te namene u Beogradu biti izdvojeno više od 120 miliona dinara.

– Najpre ćemo rizična mesta u gradu, posebno na Ibarskoj magistrali i oko veletržnica, pokriti kamerama. To su, inače, mesta gde se stalno prave deponije i na taj način ćemo moći da kaznimo one koji odlažu građevinski ili sličan materijal na divlje deponije – kaže za RTS gradski menadžer Goran Vesić.

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović smatra da je najveći zadatak na komunalnim preduzećima i da ona treba da pokažu ažurnost na terenu kako bi se smeće brže uklanjalo. Sa druge strane, kaže Radović, lokalne samouprave, republička odnosno gradska vlast, kao i mediji i civilni sektor, trebalo bi da budu uključeni u podizanje svesti o zaštiti životne sredine. Najskuplje i najobimnije poglavlje u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji čeka nas upravo u oblasti zaštite životne sredine.

Usklađivanje propisa i prakse očekuje se u narednih 15 godina, a za to će Srbiji biti potrebno, procenjuje se, oko 10 milijardi evra. U Srbiji ima oko 3.500 divljih deponija. Najviše ih je na obodu prestonice, uz Ibarsku magistralu i oko velikih pijaca. Srbija problem deponija mora da reši pre ulaska u Evropsku uniju, ali i da se okrene reciklaži kao perspektivnoj i ekološki važnoj industriji. U ovom trenutku u Srbiji se reciklira samo 10 odsto otpada, što je četiri puta manje nego u Uniji. Procena Privredne komore Srbije je da se zbog toga godišnje u deponije zatrpa 50 miliona evra.

Sanacija kolektora u Ulici 22. oktobra

Pripremni radovi na sanaciji kanalizacionog kolektora u Ulici 22. oktobra u Zemunu počeće danas, saopšteno je iz „Beokom servisa”.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ završilo je javnu nabavku za sanaciju ovog kanalizacionog kolektora i tokom naredne nedelje očekuje se potpisivanje ugovora. Nakon potpisivanja ugovora BVK će uvesti izvođače u radove koji će trajati do 35 kalendarskih dana. Izvođač će raditi na sanaciji kanalizacionog kolektora iznutra, gde će se popravljati oštećeni delovi i zidovi kolektora.

Za sve informacije građani se mogu obratiti „Beokom servisu” na telefone 0800 11-00-11 za pozive iz fiksne telefonije „Telekoma” ili 011/3090-007 za ostale fiksne telefonske mreže i mobilne operatere.

Radovi u Skerlićevoj sledećih dvadesetak dana

Zbog povoljnih vremenskih uslova Sekretarijat za saobraćaj dao je odobrenje JKP „Beograd-put” da izvodi radove u Skerlićevoj ulici, koji počinju danas i trajaće 20 dana.

Radovi će obuhvatati polaganje toplovoda i priključenje novog objekta na postojeću toplovodnu mrežu. Istovremeno, „Elektrodistribucija” će obaviti manju sanaciju na elektrodistributivnoj mreži.

U pripremnoj i završnoj fazi učestvovaće JKP „Beograd-put”, „Elektrodistribucija” i „Elektromreža Srbije”, koji daju stručne nadzore zbog postojećih instalacija, počev od 22. januara.

Zbog radova privremeno neće moći da se koristi deo parkinga i turističko stajalište iza Narodne biblioteke.

Za sve informacije građani se mogu obratiti „Beokom servisu” na telefone 0800-11-00-11 za pozive iz fiksne telefonije Telekoma ili 011/3090-007 za ostale fiksne telefonske mreže i mobilne operatere.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu www.edb.rs/planirana_iskljucenja.htm Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a je 340-5555.
Početna strana | Vesti | Život | Prodavnica | Forum | Pričaonica | Internet pristup | Pregled sadržaja
English | Ćirilica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | O Krstarici | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2015. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.