Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 17. septembar

Radovi na vodovodnoj mreži

Potrošači u opštini Zemun, na Batajničkom drumu i u Cara Dušana, od Banatske ulice do Batajničkog druma, ostaće bez vode zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži sutra od 8 časova do ponoći, saopšteno je iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije”. U najavljenom vremenu bez vode će ostati i firme u industrijskoj zoni Batajničkog druma.

Za najnužnije potrebe obezbeđene su auto-cisterne s vodom.

Dodatne informacije potrošači mogu dobiti pozivom na broj telefona 3606-606 Kontakt centra JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, kao i na internet-adresi www.bvk.rs.

Produženo radno vreme filijala „Infostana” do kraja septembra

Zbog velikog intersovanja za reprogram duga produženo je radno vreme filijala „Infostana” koje će do kraja septembra, kada se završava reprogram, poslovati radnim danima od 7.30 do 19 časova i subotom od 7.30 do 15 časova, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Pored sudske overe ugovora u zgradi direkcije, koja se korisnicima zakazuje i obavlja radnim danima od 7.30 do 15.30 časova, JKP „Infostan” će zbog velikog broja zahteva za reprogram duga sudsku overu ugovora obavljati u Prvom, Drugom i Trećem osnovnom sudu, gde su smešteni punomoćnici „Infostana” sa vidljivim oznakama preduzeća. Overa ugovora u prstorijama sva tri osnovna suda obavljaće se radnim danima od 8 do 19 časova i subotom od 8 do 15 časova.

Svi zainteresovani za reprogram duga treba da dođu u radnu jedinicu na teritoriji opštine na kojoj su prijavljeni i tu će na licu mesta usaglasiti dug i biti upućeni na sudsku overu ugovora. Za pristup reprogramu do kraja septembra neophodno je dostaviti plaćeni majski, junski i julski račun.

Uslovi reprograma predviđaju da se za plaćanje duga u celosti vrši otpis 15 odsto duga, dok se za plaćanje na tri rate vrši otpis 12 odsto duga. Za plaćanje na šest rata otpisuje se 10 odsto duga, dok se za plaćanje u 12 rata otpisuje pet odsto duga, po isplati rata. Dug do 100.000 dinara moguće je platiti na maksimalno 24 mesečne rate, dug od 100.000 do 200.000 dinara moguće je platiti na maksimalno 36 mesečnih rata, a za dug od preko 200.000 dinara maksimalan broj rata je 60. Korisnicima se otpisuje kamata koja se obračunava od momenta podnošenja predloga za izvršenje do izmirenja duga.

Pojedini potrošači u Grockoj, Zemunu i na Novom Beogradu u četvrtak bez vode

Potrošači u Vinogradarskoj ulici u naselju Kaluđerica u opštini Grocka i potrošači u Ulici Starca Vujadina u Zemunu zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži ostaće bez vode u četvrtak, 18. septembra, od 8.30 do 14 sati. Istog dana u opštini Novi Beograd od 8 do 20 sati bez vode će ostati potrošači u Bulevaru Arsenija Čarnojevića od broja 130 do broja 144 i kula „Geneks”, dok će od 10 do 14 sati bez vode ostati potrošači u naselju Bežanijska kosa, saopšteno je iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije”.

„Beogradski vodovod i kanalizacija” apeluje na potrošače da pripreme neophodne zalihe vode, a za najnužnije potrebe za pijaćom vodom biće obezbeđene auto-cisterne u Starca Vujadina, Bulevaru Arsenija Čarnojevića od broja 130 do broja 144 i na Bežanijskoj kosi.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, kao i na internet-adresi www.bvk.rs .

Vozila sa linija 20 i 79 saobraćaju redovnom trasom

Vozila sa linija 20 i 79 ponovo saobraćaju redovnom trasom, odnosno Ulicom Matice srpske, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

JKP „Beograd-put” je završilo radove na sanaciji klizišta u Ulici Matice srpske u naselju Mirijevo, zbog kojeg je normalno funkcionisanje vozila javnog gradskog preduzeća u ovom delu Beograda bilo onemogućeno.

Radovi u Ulici 22. oktobra

Radovi na sanaciji defekta kolektora u Ulici 22. oktobra kod kućnog broja 5, koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, obavljaće se do 10. oktobra.

Tokom izvođenja radova, vozila sa linije javnog prevoza 15 će se kretati izmenjenom trasom, odnosno Bulevarom Nikole Tesle, Ulicom Karađorđev trg, Karađorđevom, Avijatičarskim trgom, Nikolaja Ostrovskog i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti stajalište „Karađorđev trg” u smeru prema terminusu „Zemun (Novi grad)”, koje u postojećem režimu koriste vozila sa linija javnog prevoza 84, 704 i 707.

Promena trasa linija JGP-a u Ulici Matice srpske u Mirijevu

Zbog radova na sanaciji klizišta u Ulici Matice srpske u zoni raskrsnice sa Ulicom 16. oktobra u Mirijevu, do 30. novembra, kada se očekuje završetak radova, biće izmenjene trase linija 20 i 79.

Vozila će u oba smera, na delu od raskrsnice ulica Milana Rakića – Matice Srpske do raskrsnice ulica Rableova – Matice srpske, saobraćati sledećim ulicama: Milana Rakića, Vitezova Karađorđeve zvezde, Mirijevski venac, Rableovom i dalje redovnim trasama. Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta.

Izmena trase u Ulici cara Dušana u Zemunu

Tokom izgradnje saobraćajnice Severna tangenta u Ulici cara Dušana u Zemunu, od 1. do 28. septembra do 20 časova doći će do promene linija gradskog javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Vozila sa linija 73, 704, 705, 706 i 706E na izmenjenom delu trase neće koristiti postojeće stajalište „Banatska” (oba smera) u Banatskoj ulici, kao ni privremeno stajalište „Bačka 1” i postojeće stajalište „Glavni poštanski centar” (oba smera) u Ugrinovačkoj ulici, dok će koristiti stajališta „Zemun (Gornji grad)” u oba smera, kao i stajališta u saobraćajnici – T7 „Svetozara Papića” (oba smera) i „Milice Šuvaković” (oba smera).

Zbog problema protočnosti saobraćaja, vozila sa linija javnog prevoza 84 na izmenjenom delu trase neće koristiti postojeće stajalište „Banatska” (oba smera) u Banatskoj ulici, kao ni privremeno stajalište „Bačka 1” u Ugrinovačkoj ulici, dok će koristiti stajališta „Zemun (Gornji grad)” (oba smera), „Glavni poštanski centar” (oba smera), kao i stajališta u saobraćajnici – T7 „Svetozara Papića” (oba smera) i „Milice Šuvaković” (oba smera).

Na izmenjenom delu trase u navedenom periodu vozila sa linije 612 neće koristiti privremeno stajalište „Bačka 1” ni postojeće stajalište „Glavni poštanski centar” (oba smera) u Ugrinovačkoj ulici, dok će koristiti stajališta u saobraćajnici – T7 „Svetozara Papića” (oba smera) i „Milice Šuvaković” (oba smera).

Vozila sa linije javnog prevoza 707 na izmenjenom delu trase zbog problema protočnosti saobraćaja neće koristiti postojeće stajalište „Banatska” (oba smera) u Banatskoj ulici, kao ni privremeno stajalište „Bačka 1” u Ugrinovačkoj ulici, dok će koristiti stajališta „Zemun (Gornji grad)” (oba smera) i „Glavni poštanski centar” (oba smera).

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu www.edb.rs/planirana_iskljucenja.htm Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a je 340-5555.
Početna strana | Vesti | Život | Prodavnica | Forum | Pričaonica | Internet pristup | Pregled sadržaja
English | Ćirilica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | O Krstarici | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2014. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.