Posebno izdvajamo

Servisne informacije

Komunalne informacije za 28. novembar

Radovi na vodovodnoj mreži u Rakovici

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Rakovica u utorak, 1. decembra, od 8 do 19 sati bez vode će ostati potrošači u naselju Kneževac, u bloku ulica oivičenim ulicama Patrijarha Dimitrija (od pruge) i Luke Vojvodića, i u Hajduk Veljkovoj ulici i okolnim ulicama. Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su auto-cisterne.

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” mole potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru ovog javnog komunalnog preduzeća na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-www.bvk.rs.

Gradi se najveći kišni kolektor u Srbiji

Naselja Zemun-polje, Batajnica, Altina i okolna mesta od proleća bi trebalo da reše problem sa kišnom kanalizacijom jer je u toku izgradnja najznačajnijeg objekta komunalne infrastrukture ne samo u Beogradu, već u celoj zemlji.

Gradilište kolektora „Zemun-polje – Dunav” obišao je juče gradonačelnik Siniša Mali. Ukupna vrednost radova koje finansira Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda iznosi 40 miliona evra.

– Izgradnja kišnog kolektora veoma je važna jer će omogućiti da se u ovom delu Beograda u potpunosti reši problem odvoda kišne kanalizacije. Projekat je započet još 2008. i bio je obustavljan tokom nekoliko godina. Mi smo ga ponovo pokrenuli i sada smo konačno izašli u korito Dunava. Trenutno je završeno oko 98 odsto radova, a ostatak će biti gotov na proleće. Izgradnja kolektora omogućiće i da se nastavi gradnja mreže odvodnih kanala u ovom delu grada. Ovaj projekat u skladu je sa planom da u sledećih deset godina potpuno završimo kanalizacionu i vodovodnu mrežu na teritoriji grada i da svako domaćinstvo i svaka fabrika ima priključak na vodu i kanalizaciju – rekao je Mali.

Mreža kanala za odvod kišne kanalizacije „Zemun-polje – Dunav”, ukupne dužine od 3.600 metara, gradi se uz pomoć specijalne mašine, građevinske „krtice”, prečnika 3,8 metara. U ovom poslu angažovano je više od 200 radnika. Po uklanjanju „krtice” uslediće postavljanje izolacije i zanatski radovi, a rok za završetak posla je 30. april naredne godine.

„Bus plus” dopune za decembar

Dopuna personalizovanih „bus plus” kartica za decembar počela sredu. Korisnici javnog prevoza u Beogradu svoje kartice mogu da dopune na više od dve hiljade prodajnih mesta. Dopune se prodaju po novom tarifnom sistemu, čija je primena počela 1. oktobra. Iz „Bus plus sistema” podsećaju da jedinstveni zonski tarifni sistem podrazumeva podelu celokupne teritorije grada Beograda na četiri tarifne zone za sve vrste karata. Prva zona obuhvata uži centar Beograda, druga zona šire gradsko područije, zona tri opštine Barajevo, Sopot, Obrenovac i deo Grocke, a zona četiri opštine Lazarevac i Mladenovac.

Korisnici personalizovanih kartica mogu, u odnosu na opseg kretanja, odrediti koje zone koriste i shodno tome kupiti odgovarajuću dopunu. Na primer, ukoliko korisnik putuje na relaciji Lazarevac (zona 4) – uži centar Beograda (zona 1), potrebna mu je dopuna za zone 1, 2, 3 i 4, pri čemu korisnik može da koristi sve linije javnog gradskog prevoza u okviru zona obuhvaćenih kupljenom dopunom. Prodajna mesta na kojima je moguće izvaditi ili produžiti elektronske povlastice nalaze se na sledećim lokacijama: RK Beograd (Masarikova 5), radnim danima 9–21, subotom 9–18, Palmira Toljatija 7, TC Jugocentar (Stari Merkator), radnim danima 9–20, subotom 9–15, GSP (Skenderbegova 47), radnim danima 7–19, subotom 8–15, GSP (TC Trg republike), radnim danima 7–19, subotom 8–14, GSP (Deligradska 10), radnim danima 7–19, subotom 8–14, Tempo (Viline vode bb), radnim danima 9–21, subotom i nedeljom 9–19, Tempo (Auto-put za Zagreb 35), radnim danima 9–21, subotom i nedeljom 9–19, Tempo (Obrenovački drum 3), radnim danima 9–21, subotom i nedeljom 9–19 i Lasta (Glavna autobuska stanica, Mladenovac, Obrenovac, Lazarevac, Barajevo, Sopot), radnim danima 7–19, subotom 8–15 časova.

Za dodatna pitanja građanima je na raspolaganju Korisnički servis „Bus plusa”, telefon 011/7155-155, radnim danima od 8 do 18 i subotom od 9 do 14 časova.

Izmene režima linija javnog prevoza zbog radova u Prvomajskoj i Rada Končara

„Beogradske elektrane” će raditi na toplovodnoj mreži u Prvomajskoj i Rada Končara kod kućnog broja 16, pri čemu će doći do posebne organizacije saobraćaja, saopštio je Sekretarijat za saobraćaj. Radovi će se obavljati na delu kolovoza i trotoara po fazama. Faza I podrazumeva radove u zoni raskrsnice Rada Končara i Prvomajske i u Ulici Rada Končara do 24. novembra, faza II – u Ulici Rada Končara od 25. novembra do 2. decembra i faza III – u Ulici Rada Končara od 3. do 10. decembra.

Tokom izvođenja radova menja se režim rada pojedinih linija javnog prevoza. Vozila sa linije 18 će, u oba smera, na delu od raskrsnice Ugrinovačka – Rada Končara do raskrsnice Prvomajska – Gornjogradska saobraćati sledećim ulicama: Ugrinovačkom, Gornjogradskom, Prvomajskpm i dalje redovnom trasom. Vozila sa linije 45 će, u oba smera, na delu od raskrsnice Ugrinovačka – Gornjogradska do raskrsnice Prvomajska – Rada Končara putnike prevoziti Ugrinovačkom, Gornjogradskom, Prvomajskom i dalje redovnom trasom. Vozila sa linije 612 će, u oba smera, na delu od raskrsnice Ugrinovačka – Banatska do auto-puta Beograd–Zagreb saobraćati Banatskom, Ugrinovačkom, auto-putem za Novi Sad i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti privremeno uspostavljeno stajalište u Gornjogradskoj u smeru ka Prvomajskoj, neposredno po prelasku raskrsnice Ugrinovačka – Gornjogradska, gledajući u smeru ka Prvomajskoj ulici. Na ostalom delu trase koristiće sva postojeća stajališta javnog gradskog prevoza, navodi se u saopštenju.

KBC „Bežanijska kosa” zbog građevinskih radova bez dežurstava od 24. novembra do 13. decembra

Zbog građevinskih radova u KBC „Bežanijska kosa”, od 24. novembra do 13. decembra prijem i bolničko zbrinjavanje hitnih pacijenata preuzeće druge zdravstvene institucije na teritoriji Beograda, saopšteno je iz Sekretarijata za zdravstvo.

U navedenom periodu pacijente će preuzimati Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, Vojnomedicinska akademija i ostala tri kliničko-bolnička centra na teritoriji Beograda (KBC „Zemun”, „Zvezdara” i „Dr Dragiša Mišović – Dedinje”), po rasporedu dežurstava za prijem hitnih medicinskih slučajeva u zdravstvene ustanove Beograda. Obavljanje hitnih ambulantnih pregleda nesmetano će se odvijati u Kliničko-bolničkom centru „Bežanijska kosa”.

U KBC „Bežanijska kosa” će se od 24. novembra do 13. decembra izvoditi radovi na zameni prozora u bolesničkim sobama na svim odeljenjima internističke, hirurške i onkološke klinike.

Zatvaranje saobraćaja u Preradovićevoj i Radoja Dakića u Zemunu

JKP „Beograd-put” popravljaće i asfaltirati kolovoz i trotoare u Preradovićevoj u Zemunu, pri čemu će ova ulica, od Glavne do Kosovske, biti zatvorena za saobraćaj do 12. decembra.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda radiće do 11. decembra na izgradnji parkinga, popravci i sanaciji kolovoza i trotoara, zbog čega će doći do zatvaranja saobraćaja u Ulici Radoja Dakića, od drugog ulaza – izlaza u Institut za majku i dete do Ulice Džona Kenedija, i izmene režima saobraćaja u Ulici Radoja Dakića, od Ulice Sremskih odreda do drugog ulaza – izlaza u Institut za majku i dete.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu http://www.edb.rs/index.php/ed-mreza/planirana-iskljucenja. Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a je 340-5555.
Početna strana | Vesti | Život | Prodavnica | Forum | Pričaonica | Internet pristup | Pregled sadržaja
English | Ćirilica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | O Krstarici | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2015. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.