Izdvajamo

Izdvajamo

 • TV stanice

Nedelja, 24. jul 2016. 18:38

Pregled filmova za 24. jul 2016.

SOK OD ŠLJIVA - Pink, 11.00

Debitantski film Branka Baletića "Sok od šljiva" (žanrovski određen kao muzička komedija), bavi se upravo preplitanjem onih društvenih oblika vezanih za segment zabave i šou-biznisa kod nas. I valja odmah reći da je Baletićevim filmom ovaj deo društvene situacije u dobroj meri tačno identifikovan, ali nije dovoljno kritički prepoznat.

Kroz priču o lokalnom disk-džokeju Mikiju Rudinskom (igra ga Miki Manojlović) i njegovom pokušaju da realizuje neku vrstu alternativnog hepeninga u prirodi i istovremenom sukobu sa načinom pripremanja priredbe u čast proslave najvećeg lokalnog kombinata, Baletić je pokušao da se ironično podsmehne i našim naravima i spregama naših kulturnih i privrednih provincijalnih menadžera i kukavičluku lokalnih funkcionera...

Režija: Branko Baletić. Igraju: Miki Manojlović, Bata Živojinović, Pavle Vujisić, Voja Brajović, Radmila Živković, Snežana Nikšić, Duško Janićijević i drugi.

BRIGA O HENRIJU - Pink 2, 12.36

Harison Ford je Henri Tarner, lukav i beskrupulozan korporativni advokat, spreman da uradi sve da bi dobio slučaj. Veoma je nasilan prema kćerki Rejčel i vara svoju suprugu Saru. Pored toga, sve ostale ljude tretira sa dozom surove sebičnosti. Odlazeći jedne noći u prodavnicu da bi kupio cigarete, Henri će se naći usred pljačke i biti ranjen u glavu.

Pošto se probudio iz kome on saznaje da pati od amnezije i moraće sve iznova da uči: od čitanja do vezivanja pertli. Probudivši se kao prijateljski nastrojen i detinje nevin, Henri će uspeti da šarmira svog terapeuta i da ponovo izgradi odnos sa ženom i kćerkom. A onda će otkriti kakav je bio ranije...

Režija: Majkl Nikols. Igraju: Harison Ford, Majkl Hejli, Anet Bening....

BLISTAVI UM (Beautiful Mind) - Prva plus, 17.00

Biografski film o meteorskom usponu Džon Forgs Neša Juniora, matematičkog genija. Godine borbe sa šizofrenijom, meteorski uspon matematičkog genija i konačan uspeh - Nobelova nagrada, okosnica su biografske drame Rona Hauarda "Blistavi um" (2001). Film je pokupio četiri Oskara i isto toliko Zlatnih globusa. Rasel Krou našao se u ulozi briljantnog matematičara Džona neša, koji je trebalo da doživi međunarodno priznanje, postao žrtva tajanstvene "zavere".

Njegova odana supruga jedina je osoba koja može da mu pomogne u ovom izuzetno snažnom ostvarenju o hrabrosti, strasti i trijumfu. Film vešto balansira između stvarnosti i izmišljenog sveta Džona Forbsa Neša, čije psihičko oboljenje stvara silne, potpuno realistične halucinacije, do te mere da je teško razlikovati stvarne događaje od izmišljenih...

Režija: Ron Hauard. Igraju: Rasel Krou, Ed Haris, Dženifer Koneli, Kristofer Plamer...

MALI BUDO - Prva, 19.00

Drago, hirurg iz Podgorice, tokom operacije pravi grešku i ubija jedinog sina šefa lokalne mafije. Sada je njegov jedinac Budo u opasnosti i Drago odlučuje da ga pošalje u Beograd, pod zaštitu svog prijatelja iz studentskih dana. Za Buda je ovo sjajna prilika da okusi noćni život prestonice. Obilazi kafane i luta kroz vrelu beogradsku noć u potrazi za devojkama i zabavom, nesvestan da njegovi zaštitnici nisu ono što bi trebalo da budu.

Režija: Danilo Bećković. Igraju: Petar Strugar, Sergej Trifunović, Petar Božović, Tihomir Stanić, Hristina Popović, Aleksandra Janković, Slobodan Ćustić, Andrija Milošević, Milorad Kapor, Stefan Bundalo, Uroš Jovčić, Slaviša Čurović, Tanasije Uzunović, Jelena Rakočević, Marko Kon, Toma Kuruzović, Marko Baćović

SLOMLJENO CVEĆE - 1000, 20.00

U melanholično-komičnoj drami "Slomljeno cveće" (2005), upoznajemo okorelog neženju Dona Džonstona. Po ko zna koji put ostavila ga je devojka, a pošto se pomirio sa činjenicom da će ostati samac, raskid mu i nije teško pao. Sad bar može da radi šta želi a da mu niko ne prigovara.

Na miru uživa na svom omiljenom kauču i tleda TV do besvesti. Jednog dana Don je primio ružičasto pismo, bez povratne adrese, u kojem ga jedna od njegove četiri velike ljubavi iz prošlosti obaveštava da ima sina od 19 godina koji želi da ga pronađe. Pisac detektivskih romana Vinston, Donov najbolji prijatelj i komšija, nagovara ga da reši misteriju. Ali, Džonston okleva jer zna da će ga ponovni susret sa svakom od njih dirnuti tamo gde ga najviše boli...

Režija: Džim Džarmuš. Igraju: Bil Marej, Šeron Stoun, Džesika Lang, Džuli Delpi, Tilda Svinton, Džefri Rajt...

RAVNICA U PLAMENU - Cinestar Action & Thriller, 20.00

Tri žene. Jedna krije tajnu. Druga pronalazi ljubav. Treća traži iskupljenje. Silvija je lepa menadžerka restorana, izuzetno seksualna, ali to skriva pod maskom profesionalizma sve dok je stranac iz Meksika ne suoči s njezinom zagonetnom prošlošću. U pograničnom gradiću dvoje tinejdžera, Marijana i Santjago, pronalaze ljubav nakon iznenadne smrti svojih roditelja. Đina se upušta u strastvenu vezu, a njena sudbina ukrstiće se sudbinom ostalih...

Režija: Giljermo Ariaga. Igraju: Šarliz Teron, Kim Besinger, Dženifer Lorens, Džon Korbet...

HOLIVUDLEND - Pink 2, 20.03

Filmski debi serijskog eksperta Koltera poručuje "Život u Holivudu može vas učiniti poznatim, a smrt - legendom".

Baš to se dogodilo glumcu Džordžu Rivsu, junaku biografske krimi-drame "Holivudlend" (2006), koja je Afleku donela nominaciju za Globus i nagradu za najboljeg glumca u Veneciji. Rivs, zvezda serije "Supermenove avanture", pronađen je mrtav u stanu, sa ranom od metka. Bio je 16. jun 1959. Iza sebe je ostavio verenicu i milione obožavalaca.

Policija El-Eja je zatvorila slučaj, ali Rivsova majka ne želi da okolnosti smrti ostanu nerazjašnjene. Traži pravdu, ili bar odgovore. Zato unajmljuje privatnog detektiva. Međutim, istinu nije lako naći u Holivudu... naročito ako ste i sami u nju upleteni.

Režija: Alen Kolter. Igraju: Ben Aflek, Ejdrijen Broudi, Dajan Lejn, Bob Hoskins, Robin Tani...

DEVOJKA SA BISERNOM MINĐUŠOM - RT Vojvodina 1, 20.05

Delft, Holandija, 1665. godine. Posle nesreće u kojoj je njen otac, slikar keramičkih pločica, izgubio vid, sedamnaestogodišnja Grit mora da počne da radi kako bi pomogla izdržavanju porodice. Postaje kućna pomoćnica u domu slikara Johanesa Vermera i polako počinje da privlači pažnju velikog majstora. Iako među njima postoji ogromna razlika u obrazovanju, vaspitanju i socijalnom statusu, Vermer spoznaje Gritino intuitivno shvatanje boja i svetla i polako je uvlači u mistični svet svojih slika. Vermer je perfekcionista - često mu trebaju meseci da bi samo dovršio sliku. Njegova oštroumna tašta snalazi se kako bi zadržala visok stil života od zarade koja dolazi samo od Vermerovih malobrojnih slika. Shvativši da Grit inspiriše Vermera, ona donosi opasnu odluku da dozvoli da se njihov tajni odnos razvije.

Ubačena u haotično katoličko domaćinstvo koje vodi Vermerova arogantna supruga Katarina, okružena stalno narastajućim potomstvom, Grit je u stalnoj opasnosti da bude razotkrivena, ili čak i nešto gore od toga. Dvanaestogodišnja Komelija, postaje ljubomorna i odlučna u nameri da stvori nevolju. Sama i nezaštićena, Grit se suočava i sa naklonošću Pitera, lokalnog mesara, kao i gospodina Van Ruivena, bogataša i Vermerovog mecene, koji je frustriran činjenicom da mu novac ne obezbeđuje kontrolu nad umetnikom. Dok Grit pada pod Vermerov uticaj, ne može da bude sigurna u njegova osećanja prema njoj. Makijavelista Van Ruiven, uvidevši umetnikovu naklonost ka sobarici, naručuje njen portret. Rezultat će biti jedna od najlepših slika ikad naslikanih - ali po koju cenu.

Režija: Piter Veber. Igraju: Kolin Firt, Skarlet Johansen, Tom Vilkinson, Džudi Parfit, Silijan Merfi. Scenario: Olivija Hejtrid po romanu Trejsi Ševalije.

DŽI AJ DŽO: ODMAZDA (G.I. Joe: Retaliation) - Prva plus, 20.15

Vojnici elitne jedinice se bore ne samo sa neprijateljem Kobrom, već su primorani da se odbrane i od napada iz same vlade. Kobrin plaćenik, Zartan, preuzeo je ulogu predsednika SAD i proglasio Dži Aj Džo tim izdajnicima.

Producent Lorenco di Bonaventura, koji je imao udela u nekim od najuspešnijih filmskih franšiza, poput Transformersa, smatrao je da je kraj prvog filma ostavio otvorena vrata da se svet Dži Aj Džoa dublje istraži. Reditelj Ču je želeo da predstavi i emotivnu stranu priče o nindžama i dubinu animoziteta između dva čoveka koja su trenirala rame uz rame kao braća.

Režija: Jon M. Ču. Igraju: Dvejn Džonson, Brus Vilis, Čening Tejtum...

PORTAL SMRTI - Cinestar, 20.30

FBI agent Dženifer Marš, specijalista za sajber zločine, mora pronaći način da zaustavi inteligentnog i promišljenog ubicu koji je, čini se, uvek korak ispred zakona. On je svim zainteresovanim omogućio da njegove zločine gledaju uživo preko internet stranice. Potraga se odvija u kišnim, maglovitim delovima Oregona i Portlanda, a što je Marš (Dajan Lejn) bliža svom cilju, ubistva postaju sve češća i okrutnija. Agenti su pod neverovatnim pritiskom jer moraju pronaći psihopatu pre nego nastrada još ljudi, a čini se da se samo vrte u krug...

Režija: Gregori Hoblit. Igraju: Dajan Lejn, Bili Burk, Kolin Henks, Džozef Kros...

NESALOMIVI (The Untouchables) - B92, 21.00

Po scenariju Dejvida Memeta i uz muziku Enija Morikonea, uz puno slobode, majstor trilera i erotičnih horora Brajan de Palma interpretira staru priču o sukobu gangstera Al Kaponea (Robert de Niro) i policajca Eliota Nesa (Kevin Kostner). Prohibicija je u SAD dovela do talasa organizovanog kriminala, dvadesetih i tridesetih godina. Mnoge bande krijumčare ogromne količine alkohola i postaju enormno bogate.

Najveći problem je Čikago, gde vođa najveće kriminalne organizacije Al Kapone prodaje niskokvalitetni alkohol po visokim cenama. Agent ministarstva finansija Eliot Nes angažovan je da povede rat protiv Kaponea i njegovog carstva.

Režija: Brajan de Palma. Igraju: Kevin Kostner, Robert de Niro, Endi Garsija, Šon Koneri... Proizvodnja: 1987.

CRVENA SONJA - Sinemanija, 21.00

Okrutna kraljica Gedren otme Talisman, tajanstveni predmet kojim je stvoren čitav svemir, kako bi zavladala svetom. Pri tome ubije i sve čuvarke Talismana, osim Varne, jedine koja use pobeći, iako teško ranjena. Varnu od Gedreninih vojnika spasava ratnik Kalidor, i Varna od njega zatraži da potraži njenu sestru Sonju. Kalidor pronađe Sonju i odvede je sestri, koja od nje na samrti zatraži da uništi Talisman i spreči Gedren u svojim planovima. Sonja obeća i kreće u osvetnički pohod, jer i sama ima ličnih razloga za obračun sa Gedren. Kalidor se pridružuje Sonji u pohodu, a putem im se priključuju i mladi princ Tarn, i njegov čuvar Falkon.

Režija: Ričard Flačer. Igraju: Arnold Švarceneger, Brigit Nilsen i Sandal Bergman.

MEHANIZAM - Klasik, 22.00

Sukob između nevinosti i zla je najkraća definicija lajtmotiva ovog filma. Priča se događa jednog zimskog dana u zabačenoj provinciji, daleko od svih velikih događaja koji potresaju današnji svijet. Mlada žena, učiteljica, ide u udaljeno selo gdje je dobila svoj prvi posao poslije šest godina čekanja. Sretna i puna nade želi da njezin život konačno počne...Drugi glavni lik je sličan njoj. Vraća se iz rata u kojem, ustvari, nije ni sudjelovao jer je već prvog dana ranjen i proveo je u bolnici osam mjeseci. Njegov prvi posao je posao taksista na pustoj željezničkoj stanici na kojoj nema mnogo putnika, ali nudi mir koji mu je potreban da prebrodi svoje traume i koji budi nadu da će mu se konačno dogoditi nešto lijepo. Ali, surova vremena prijete da će uništiti snove učiteljici i taksistu. Sreću čovjeka koji je mlad kao i oni, ali on ima potpuno drugačije ciljeve u životu...

Režija: Đorđe Milosavljević. Igraju: Ivana Mihić, Nikola Kojo, Andrej Šepetkovski, Gordan Kičić, Branko Vidaković, Radoje Jelić...

SEĆANJA NA UBISTVO - Pink 2, 22.05

Baziran na istinitom događaju iz sredine osamdesetih, prvom slučaju serijskog ubistva i silovanja u Južnoj Koreji, film "Sećanja na ubistvo" prati dvojicu seoskih policajaca i gradskog detektiva u rešavanju zločina. Tokom narednih godina i posle više pogrešno optuženih, sve što policija uspeva da zaključi jeste da se ubistva dešavaju samo kada pada kiša i kada žrtva na sebi nosi nešto što je crvene boje. I, naravno, krvnik je uvek korak ispred vlasti.

Južnokorejski krimi triler "Sećanja na ubistvo" (2003) nosilac je "buketa" lovorika sa niza svetskih festivala.

Režija: Jun ho Vong. Igraju: Song Kang Ho, Kim ro Ha, Kim Sang Kjung...

GENERALOVA KĆI (General's Daughter) - Prva plus, 22.10

General Džo Kembel je uvaženi vojni lider sa besprekornom reputacijom. On bi uskoro trebalo da ode u penziju a predstoji mu i nominacija za mesto potpredsednika.

Kembel će se naći i u ličnoj i političkoj krizi kada njegova kćerka bude ubijena. Kapetan Elizabet Kembel je bila prelepa, inteligentna, disciplinovana, savršen primer ženskog oficira; radila je u istoj bazi kao i njen otac. Polu Breneru, pomoćniku vojne divizije za kriminalnu istragu, zajedno sa Sarom Sanhil, dodeljeno je da istraži Elizabetino ubistvo. Brener i Sanhil su nekada bili u vezi, što će dodatno zakomplikovati ovaj krajnje delikatan slučaj. Njih dvoje ubrzo shvataju da je uz sva dostignuća, Elizabet nosila i breme emotivnog i seksualnog uznemiravanja i da, uprkos generalovoj reputaciji, njegov odnos sa kćerkom nije uvek bio idealan.

Takođe, moguće je da Kembelov zamenik, general Džord Fouler, takođe umešan u zločin.

Režija: Sajmon Vest. Igraju: Džon Travolta, Medlin Stouv, Džejms Kromvel, Timoti Haton...

ZEMLJA POLICAJACA - Cinemax, 23.10

"Zemlja policajaca" scenariste i reditelja Džejmsa Mengolda, na prvi pogled, pridobija time što pokazuje stvari upravo onako loše kako izgledaju.

Mengold teži da, u formi savremenog policijskog trilera, kazuje istine o nekim odbojnim aspektima ljudske prirode u kontekstu megalopolisa kakav je nesporno Njujork danas. Reč je o klasičnom sukobu dobra i zla, u priči koja je zasnovana na poznatoj ikonografiji američkog vesterna.

Zemlja policajaca je u stvari gradić Gerison u blizini Njujorka, koji naseljavaju njujorški policajci sa svojim porodicama, u kome lokalni šerif (koga zanimljivo, igra Silvester Stalone), samo nosi značku, dok drugi upravljaju gradom. Doveden do praga ljudske i moralne izdržljivosti, šerif kreće putem iskušenja i iskupljenja, gde, posle niza akcionih peripetija, kao što već znate, pobeđuje pravda!

Režija: Džejms Mengold. Igraju: Silvester Stalone, Harvi Kajtel, Robert de Niro, Rej Liota...

PREDSEDNIKOV ČOVEK 2 - Pink, 01.15

Napeti akcioni triler sa Čakom Norisom u glavnoj ulozi. Džošua Mekord je tajni agent američke obaveštajne agencije koji se upravo vraća sa zadatka. Nakon spasavanja prve dame Sjedinjenih Američkih Država od terorističkih otmičara, agent Mekord se vraća u zemlju sa posebnim zadatkom. Ovoga puta, predsednik sa punim poverenjem daje Mekordu zadatak da stane na put grupi okrutnih terorista koji planiraju da upotrebe nuklearni arsenal u napadu na Sjedinjene Američke Države.

Režija: Erik Noris. Igraju: Čak Noris, Džadson Mils, Dženifer Tang, Roksen Hart.


Televizije zadržavaju pravo na izmenu programa. TV program se ažurira svakog jutra.

 
Program po danima

 • nedelja, 24.07.
 • ponedeljak, 25.07.
 • utorak, 26.07.
 • sreda, 27.07.
 • četvrtak, 28.07.
 • petak, 29.07.

Pregled

 • Filmovi
 • Sadržaj filmova
 • Serije
 • Sport
 • Dečji program
 • Crtani filmovi
 • Dokumentarni program
 • Muzički program
 • Kvizovi
 • Vesti

Domaći kanali

 • Arenasport 1
 • Arenasport 2
 • Arenasport 3
 • Arenasport 4
 • Art
 • B92
 • B92 info
 • Vojvodina 1
 • Vojvodina 2
 • Grand
 • Kanal D
 • Klasik
 • Kopernikus
 • Metropolis
 • Moja
 • Most
 • N1
 • Naša
 • Nova.rs
 • Palma plus
 • Pink
 • Pink 2
 • Pink 3
 • Pink kids
 • Pink family
 • Prva
 • Prva plus
 • RTS 1
 • RTS 2
 • RTS 3
 • RTS satelit
 • Sinemanija
 • SOS
 • Sport klub 1
 • Sport klub 2
 • Sport klub 3
 • Studio B
 • Ultra
 • Hepi

Inostrani kanali

 • 1000
 • Animal Planet
 • Atlas
 • AXN
 • BN
 • Cartoon Network
 • Cinemax
 • Cinemax 2
 • Cinestar
 • Cinestar Action & Thriller
 • CNN
 • Discovery
 • Eurosport
 • Eurosport 2
 • Explorer
 • Fox
 • Fox Crime
 • Fox Life
 • Fox Movies
 • MTV Adria
 • National Geographic
 • OBN
 • Republika Srpska
 • RTCG
 • TLC
 • Travel Channel
 • Sci-Fi
 • Universal Channel
 • VH1
 • HBO
 • HBO 2
 • HBO 3
 • History
 • HRT 1
 • HRT 2

Početna strana | Forum | Rečnik | Igre | Pričaonica | Pregled sadržaja
O Krstarici | Uslovi | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2016. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.