Izdvajamo

Izdvajamo

 • TV stanice

Subota, 7. mart 2015. 05:20

Pregled filmova za 6. mart 2015.

APOLO 13 - Pink 2, 10.11

Kinematogrfska rekonstrukcija događaja koji su se desili u letelici Apolo 13 u aprilu 1970. godine. Istorijska dešavanja koja uzdrmaju javnost u određenom periodu, neretko loše prođu kada se pretoče u filmski jezik. Često nedovoljno precizno i tačno ispričani, ili suprotno tome nezanimljivo dočarani, takvi filmovi padnu u zaborav. ”Apolo 13” dohvatio se teškog zadatka, i usudio se da istraži događaje na pravilan način i prikaže ih jednako dramatično.

Baš kao što se i odigralo, tri astronauta nalaze se u situaciji da moraju da osmisle strategiju za bezbedno vraćanje na Zemlju nakon što njihov svemirski prod preživi velika oštećenja. Njihova destinacija bila je Mesec, ali kada im je u svemiru eksplodirao rezervoar za kiseonik, ovaj trio se našao u opasnosti. Kiseonik su gubili velikom brzinom, nivo ugljen dioksida je skakao, a struje nisu imali. Dodatni problem je nesloga među njima koja izazvana time što je Džek nepravedno optužen za eksploziju.

Nivo panike na Zemlji nije ništa manji, a čak i najveći stručnjaci za nauku i tehniku nisu u stanju da im pomognu dovoljno brzo. Ceo kolektiv moraće složno da radi kako bi uspeli da spasu živote astronauta.

Sled događaja letelice Apolo 13 možete lako saznati na mnogo načina, ali najuzbudljiviji svakako je ovaj film. U rukama savesnog i temeljnog reditelja Rona Hauarda, koji stoji iza ostvarenja kao što su ”Da Vinčijev kod” i ”Blistavi um” , film ”Apolo 13” imao je obezbeđen uspeh i pre samog početka snimanja. Kvalitetu svakako doprinose i velika glumačka imena kao što su Tom Henks i Kevin Bejkon. Film je dobitnik dva Oskara, a njegovo postojanje zauvek će biti tu kao kreativni prikaz bitnih istorijskih događaja koji su iza nas.

Režija: Ron Haurad. Igraju: Tom Henks, Kevin Bejkon, Bil Pakston i Ed Haris.

RASKRSNICA - NISMO VIŠE KLINKE (CROSSROADS) - B92, 13.25

Tri prijateljice se nalaze i zakopavaju kutiju uz dogovor da je izvade na dan mature. U malom gradu u Džordžiji gde žive stvari se ubrzo menjaju. Na dan mature, one otkopavaju kutiju i započinju ozbiljan razgovor. Jedna otkriva da planira da ode u Los Anđeles gde je dobila ponudu da potpiše ugovor za jednu diskografsku kuću. Druge dve odlučuju da krenu sa njom. S malo novca kod sebe, kreću na put sa dečkom koji se zove Ben. Na pola puta jedna od njih počinje da sumnja da je Ben serijski ubica za kojim traga policija...

Režija: Tamra Dejvis. Igraju: Britni Spirs, Anson Maunt, Zoe Sandana, Tajrun Mening, Den Ajkrojd...

KUM - Pink 2, 20.03

Jedan od najboljih filmova u istoriji američke kinematografije, kriminalistička trilogija Fransisa Forda Kopole, "Kum", temeljena je na istoimenom romanu Marija Puza. Prvi deo trilogije Kum (1972), počinje na venčanju ćerke Don Vita Korleona (Marlon Brando).

Koni (Talija Šajer) se udaje za Karla. Među gostima je i slavni pevač Džoni Fontejn, Korleoneov kum koji dolazi pravo iz Holivuda, sa molbom da mu namesti ulogu u filmu koji će mu promeniti karijeru. Paralelno sa tom pričom, Korleonev najmlađi sin Majk (Al Paćino) vraća se iz Drugog svetskog rata kao odlikovani junak, i priča svojoj devojci anegdote o kriminalnom životu svog oca, uveravajući je da on nije krenuo istim putem.

Glavna tema u filmu je, zapravo, porodica. Za Don Vita Korleona ništa nije toliko važno kao porodica. On je vrhovni vođa mafije, ali reči "mafija" i "gangsteri" se nikada ne izgovaraju. On ne zahteva novac za svoje usluge, samo lojalnost i prijateljstvo. Oni koji su mu lojalni su deo njegove porodice. Karlo se u uvodu filma ženi Don Vitovom ćerkom Koni, ali, ipak, ne postaje deo porodice.

Tom Hagen (Robert Duval) je usvojeni sin i nije krvno povezan sa Don Vitom, ali je, ipak, deo porodice. Čak i ako se bave nelegalnim poslovima, za njih uvek postoje neke etičke granice, poput one u sceni u kojoj on odbija da finansira prodaju heroina, jer se protivi drogi. Iako se je Majkl dugo opirao mafijaškim poslovima svoje porodice, odbijajući determinirani način života koji se od njega očekuje, na kraju, ipak, nije pobegao od svoje sudbine. Postao je naslednik svog oca i njegovih poslova. Film Kum (The Godfather, 1972) režirao je Fransis Ford Kopola.

Režijs: Frensis Ford Kopola. Igraju: Marlon Brando, Al Paćino, Dajana Kiton, Ričard Katelano....

POBESNELI MAKS 3 - Prva plus, 20.45

Reditelj Džordž Miler je prvi deo film "Pobesneli Maks" snimio 1981. godine. Nastavak priče pod naslovom "Pobesneli ratnik" sledio je nekoliko godina kasnije, iako je američki distributer bio nezadovoljan sudbinom prvog dela na bioskopskom tržištu. Sa velikim uspehom "Pobesnelog ratnika" vraća se na tržište i prethodnica, pa oba filma postaju kultna dela u očima najšireg gledališta.

Godine 1985. snimljen je treći deo filma "Pobesneli Maks", sa Gibsonom u glavnoj ulozi, a tu je i popularna pevačica Tina Tarner.Režija: Džordž Miler i Džordž Ogilvi.

Bartertaun je grad na ivici pustinje koji je uspeo da sačuva deo mašina prethodne civilizacije. Maks mora da se udruži sa njima da bi sačuvao mašine koje poseduje.

Režija: Džordž Miler, Džordž Ogajlvi. Igraju: Mel Gibson, Tina Tarner, Brus Spens...

ZLOČIN U LEDU - RTS 1, 20.55

Ostvarenje reditelja Skota Vokera "Zločin u ledu" (The Frozen Ground, 2013), bazirano na istinitoj priči o detektivu Džeku Halkombu iz Aljaske (Nikolas Kejdž), koji je uspeo da zaustavi serijskog ubicu Roberta Hansena (Džon Kjuzak), premijerno na RTS-u.

Film je baziran na istinitoj priči o detektivu Džeku Halkombu iz Aljaske (Nikolas Kejdž), koji je uspeo da uhvati serijskog ubicu Roberta Hansena (Džon Kjuzak). Više od trinaest godina Hansen je pritajeno nalazio žrtve na ulicama Enkoridža. Kada se njihov broj uvećao, detektiv Halkomb kreće u ličnu poteru. Reč je o naizgled uglednom porodičnom čoveku koji je tokom 12 godina sistematično oteo više od 24 žene i onda ih puštao u prirodi i lovio.

Režija: Skot Voker. Igraju: Nikolas Kejdž, Vanesa Hadžens, Džon Kjusak...

INSAJDER - TV B92, 21.00

”Insajder” je filmsko delo već ostvarenog reditelja Spajka Lija. Ovaj perspektivni autor stoji iza naslova kao što su ”25. sat”, ”Malkolm X” i ”Uradi pravu stvar”. Kod njega je već na početku karijere prepoznata izuzetna moć ličnog pogleda na svet. Zanimljiv je i po karakterističnim pokretima kamere i načina snimanja i po uvek dobrom izboru filmske muzike.

Dalton Rasel je perfekcionista koji je tu svoju osobinu rešio da inteligentno zloupotrebi. On je pljačkaš banaka koji ne greši i ni jedan detalj ne prepušta slučaju. Kada zajedno sa svojim pratiocima baci pik na banku na Mehhetnu, cela policija angažuje se da bi sprečila Daltona. Detektiv Frejzier dolazi na mesto pljačke gde Dalton drži ljude u banci kao taoce. Kao glavni pregovarač, u Frejzera se ulažu velika očekivanja, ali čini se da je Dalton uvek jedan korak ispred. Stvari postaju još opasnije kada policija sazna da se u sefu banke nalazi izuzetno vredan predmet, pa u pomoć zovu i iskusnog pregovarača, Medalin Vajt.

Osim talentovanog reditelja, glumačka ekipa je više nego izvanredna. Sve uloge podeljene su velikanima koji su priznati i od strane Američke filmske akademije. Tu je oskarovac Denzel Vašington, Klajv Oven kome je dodeljena nominacija za Oskara, kao i fantastična Džodi Foster, koja je takođe počastvovana vlasnica ove prestižne nagrade.

Režija: Spajk Li. Igraju: Denzel Vašington, Klajv Oven, Džodi Foster, Viljem Defo...

VATRENI OBRAČUN - Prva plus, 22.35

Akcioni triler "Vatreni obračun" (2007) prati tajanstvenog usamljenika, gospodina Smita, koji će jedne kasne večeri na autobuskoj stanici videti kako čovek s pištoljem juri trudnu ženu. Smit ga ubija i pomaže ženi da se porodi, ali pojavljuje se grupa kriminalaca, pa će majka ubrzo nastradati u pucnjavi. Tajanstveni dobrotvor uspeva da pobegne sa bebom, a u lokalnom bordelu pronalazi prostitutku koja pristaje da čuva dete. Banda, na čelu sa Hercom, i dalje juri čudnu porodicu, da bi Smit tek na kraju shvatio zašto kriminalac tako očajnički želi da ubije bebu.

Režija: Majkl Dejvis. Igraju: Klajv Oven, Pol Đamati, Monika Beluči, Stiven Meketi...

POGREŠNO SKRETANJE 2 - Pink 2, 22.52

Na tragu događaja u prvom nastavku, film "Pogrešno skretanje 2: kraj puta" sledi grupu takmičara u rijaliti-šou emisiji, duboko u šumama Zapadne Virdžinije. Po uputstvu Dejla Marfija (Henri Rolins), grupa se deli u dva tima koji moraju da pretraže šumu u potrazi za zalihama. Kako dan odmiče, takmičari počinju da shvataju da ih ne prate samo kamere, već i porodica lokalnih ljudoždera. Sada zaista moraju da se bore za svoj opstanak, pre nego što postanu najnoviji obrok.

Režija: Džoe Linč. Igraju: Erika Lersen, Henri Rolins i Teksas Betl.

DOBRA NOĆ ZA UMIRANJE (Good Night to Die ) - Pink 2, 00.26

Njujorški kriminalac Roni oseća potrebu da zaštiti svog mlađeg druga od napada raznih bandi. Ipak, uskoro otkriva da u životu nije sve onako kako izgleda na prvi pogled i da nikome ne treba u potpunosti verovati.

Režija: Kreg Sajner. Igraju: Majkl Rapaport, Debi Hari...

NOĆ OD 30 DANA - RTS 1, 01.42

Iz mraka izlazi zla vampirska sila koja unosi strah u kosti čitavom mestu. Sve nade zastrašenog gradića na Aljasci, usmerene su ka bračnom paru policajaca.

U mestu Barou, na Aljasci, najsevernijem gradu Amerike, zimsko sunce zalazi i ne izlazi ponovo narednih 30 dana. Iz mraka izlazi zla vampirska sila koja unosi strah u kosti čitavom mestu. Sve nade ovog zastrašenog gradića usmerene su ka bračnom paru policajaca. Reditelj je Dejvid Slejd (30 Days of Night, 2007).

Režija: Dejvid Slejd. Igraju: Džoš Hartnet, Deni Hjuston i Melisa Džordž.


Televizije zadržavaju pravo na izmenu programa. TV program se ažurira svakog jutra.

 
Program po danima

 • petak, 6.03.
 • subota, 7.03.
 • nedelja, 8.03.

Pregled

 • Filmovi
 • Sadržaj filmova
 • Serije
 • Sport
 • Dečji program
 • Crtani filmovi
 • Dokumentarni program
 • Muzički program
 • Kvizovi
 • Vesti

Domaći kanali

 • Arenasport 1
 • Arenasport 2
 • Arenasport 3
 • Arenasport 4
 • Art
 • B92
 • B92 info
 • Vojvodina 1
 • Vojvodina 2
 • Grand
 • Kanal D
 • Kopernikus
 • Metropolis
 • Most
 • N1
 • Nova.rs
 • Palma plus
 • Pink
 • Pink 2
 • Pink 3
 • Pink kids
 • Pink family
 • Prva
 • Prva plus
 • RTS 1
 • RTS 2
 • RTS satelit
 • RTS digital
 • Sinemanija
 • Skaj+
 • SOS
 • Sport klub 1
 • Sport klub 2
 • Sport klub 3
 • Studio B
 • Ultra
 • Hepi

Inostrani kanali

 • 1000
 • Animal Planet
 • Atlas
 • AXN
 • BN
 • Cartoon Network
 • Cinemax
 • Cinestar
 • Cinestar Action & Thriller
 • CNN
 • Discovery
 • Eurosport
 • Eurosport 2
 • Explorer
 • Fox
 • Fox Crime
 • Fox Life
 • Fox Movies
 • MTV Adria
 • National Geographic
 • OBN
 • Republika Srpska
 • RTCG
 • TLC
 • Travel Channel
 • Sci-Fi
 • Universal Channel
 • VH1
 • HBO
 • HBO Comedy
 • History
 • HRT 1
 • HRT 2
Početna strana | Vesti | Život | Prodavnica | Forum | Pričaonica | Internet pristup | Pregled sadržaja
English | Ćirilica | Uslovi korišćenja | Privatnost | Reklamiranje | Poslovi | O Krstarici | Pomoć

Copyright © Krstarica d.o.o. 1999-2015. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.