U trendu

Alardajs nije više selektor Engleske

Fudbalski savez Engleske saopštio je večeras da je sporazumno raskinuo ugovor sa dosadašnjim selektorom Semom Alardajsom.

„Alardajsovo ponašanje, kako je danas navedeno, neprikladno je za selektora Engleske. On je prihvatio da je napravio značajnu grešku u proceni i izvinio se. Medjutim, zbog ozbiljnosti njegovih postupaka FA i Alardajs su se dogovorii da raskinu ugovor i ta odluka odmah stupa na snagu“, navodi se u saopštenju FA.

FA je naveo da nije lako doneo odluku, ali da je prioritet da štiti šite interese fudbala i da održava najviše standarde ponašanja u fudbalu, preneo je britanski Telegraf.

„Selektor muške reprezentacije Engleske je funkcija koja mora da demonstrira jako liderstvo i da pokaže poštovanje integriteta fudbala“, piše u saopštenju.

Reprezentaciju će u predstojeće četiri utakmice, protiv Malte, Slovenije, Škotske i Španije, predvoditi Garet Sautgejt. FA je naveo da počinje potragu za novim selektorom.

Bivši trener Sanderlenda je tako posle 67 dana i jedne utakmice napustio reprezentaciju Engleske.

On je u julu potpisao dvogodišnji ugovor sa Savezom kada je nasledio Roja Hodžsona, posle lošeg rezultata Engleske na Evropskom prvenstvu u Engleskoj.

Britanski dnevnik Telegraf objavio je danas snimke za koje tvrdi da su iz avgusta, i na kojima se vidi Alardajs kako razgovara sa prerušenim novinarima, koji su tvrdili da su predstavnici jedne azijske firme. Na njemu se čuje kako govori da se pravila o vlasništvu igrača treće strane mogu zaobići.

Telegraf je naveo da je sklopljen posao sa selektorom od 400.000 funti, koji bi trebalo da predstavlja firmu i da bude glavni govornik na dogadjajima.

Alardajs je rekao novinarima da svaki dogovor mora prvo da odobri FA.

Selektor je sastanku sa lažnim biznismenima u Londonu prisustvovao u društvu svog agenta Marka Kertisa i finansijskog savetnika Šejna Molonija.

Na snimku se čuje kako Alardajs svog prethodnika zove „Voj“, zbog Hodžsonove govorne mane. Selektor je kritikovao i nekadašnjeg asistenta Garija Nevila, a ocenio je da je odluka da se potroši 870 miliona funti da ponovo izgradi Vembli „glupa“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar