U trendu

Aleksandra Krunić u trećem kolu Vimbldona

Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u treće kolo Vimbldona, pošto je danas u Londonu pobedila Italijanku Saru Erani u tri seta, 6:3, 6:7, 6:2.

Krunićeva će u trećem kolu igrati protiv 35-godišnje Venus Vilijams, 16. nositeljke i petostruke šampionke Vimbldona. Reprezentativk Srbije je u prvom kolu pobedila favorizovanu Robertu Vinči.

Iskusna Erani, 19. nositeljka na Vimbldonu, povela je sa 3:0 pošto je napravila dva brejka. To, međutim, nije slomilo Krunićevu, koja je posle toga počela sjajno da igra i osvojila je šest uzastopnih gemova za prvi set.

U drugom setu su obe teniserke čuvale svoj servis do petog gema, kada je Aleksandra Krunić napravila brejk i povela sa 3:2. Erani je, međutim, odmah vratila brejk. Nijedna igračica nije uspela da napravi novi brejk, tako da je set otišao u taj-brejk, u kome je iskusnija Italijanka bila sigurna i dobila ga sa 7:2 za izjednačenje u setovima.

Krunićeva je iskoristila prvu priliku u trećem setu za brejk, ali je Eranijeva odmah uzvratila, ali je onda Srpkinja napravila još jedan brejk, a onda i odbranila svoj servis za vođstvo od 4:1.

Sara Erani je uspela da osvoji još jedan gem, ali je Aleksandra Krunić uspela da odbrani svoj servis, a onda i da napravi brejk za 6:2 i treći set.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.