U trendu

Amerikanci objavili spisak od 30 košarkaša za Rio

Američka košarkaška federacija objavila je danas spisak od 30 kandidata za tim koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Nakon objavljivanja spiska kandidata, Lebron Džejms i Karmelo Entoni su korak bliže svojim četvrtim Igrama, a ako udju u timu postaće i prvi košarkaši iz SAD kojima je to pošlo za rukom.

Za razliku od njih dvojice, Stefon Kari će boriti za prvi nastup na najvažnijem sportskom takmičenju.

Konačan spisak od 12 igrača biće objavljen kasnije tokom godine.

„Proces selekcije igrača je težek od samog početka. Očigledno je da će biti još teže kada budemo morali da napravimo konačan spisak od 12 igrača. Uzbudjen sam zbog mogućnosti ovog tima. Cilj je da se izabere najbolji tim koji će predstavljati SAD“, rekao je selektor SAD Majk Kžiževski.

Na spisku su: Kevin Durent, Rasel Vestbruk, Kris Pol, Blejk Grifin, Deandre Džordan, Kavai Lenard, Lamarkus Oldridž, Klej Tompson, Drejmond Grin, Andre Igudala, Herison Barns, Kajri Irving, Kevin Lav, Dvajt Hauard, Džejms Harden, Entoni Dejvis, Pol Džordž, Demarkus Kazins, Rudi Gej, Džon Vol, Bredli Bil, Džimi Batler, Majk Konli, Demar Derozan, Andre Dramond, Kenet Farid, Gordon Hejvord, Karmelo Entoni, Stefon Kari, Lebron Džejms.

Od ovih 30 igrača njih 18 ima ukupno 29 olimpijskih zlatnih medalja, a njih devetorica je nastupalo na Igrama u Londonu 2012.

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Riju održaće se od 6. do 21. avgusta, a reprezentaija SAD će pokušati da osvoji treću uzastopnu zlatnu medalju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar