U trendu

Arsenal pobedio Lester golom Velbeka u nadoknadi vremena

Fudbaleri Arsenala pobedili su danas na svom terenu vodeći tim Premijer lige Lester sa 2:1, golom Danija Velbeka u petom minutu sudijske nadoknade vremena i smanjili zaostatak na tabeli na dva boda.

Lester je poveo u 45. minutu golom Džejmija Vardija iz jedanaesterca, a izjednačio je Teo Volkot u 70. minutu. Pobedonosni gol za Arsenal postigao je DAni Velbek u petom minutu sudijske nadoknade vremena. On se vratio na teren posle višemesečne pauze zbog povrede i postigao pogodak koji je ostavio Arsenal u trci za titulom.

Arsenal je tako naneo Lesteru tek treći prvenstveni poraz i sada ima 51 bod, dva manje od ekipe Klaudija Ranijerija.

Arsenal je prvi zapretio, u drugom minutu preko Aleksisa Sančesa, koji je šutirao pored stative, a prvu ozbiljnu priliku Lester je imao u 16. minutu kada je Vardi dobro zahvatio loptu glavom, ali je dobro odbranio golman „tobdžija“ Petr Čeh.

Sančes je ponovo bio u dobroj šansi, u 26. minutu, ali je njegov udarac u poslednjem trenutku blokirao Ves Morgan.

Nakon toga Arsenalu je zbog ofsajda poništen gol Olivijea Žirua, a Lester je poveo u 45. minutu golom Vardija iz jedanaesterca. Sudija Martin Etkinson dosudio je penal posle duela Naća Monreala i Vardija u šesnaestercu, zbog čega su igrači Arsenala žestoko protestovali.

Arsenal je šansom počeo drugo poluvreme, pokušao je Aron Remzi, ali šutirao je pored stative.

Lester je od 52. minuta igrao sa igračem manje pošto je Deni Simpson dobio drugi žuti karton. Ekipa Klaudija Ranijerija se posle toga uglavnom branila, ali nije uspela da odbrani svoj gol u 70. minutu. Posle jednog centaršuta, loptu je na penal dobro spustio Žiru, a Volkot se dobro snašao i poslao je u mrežu.

Arsenal je do kraja utakmice nastavio da napada, redjale su se prilike pred golom Šmajhela, a u petom minutu sudijske nadoknade vremena Velbek je ipak uspeo da pogodi mrežu, posle dobrog dodavanja Mesuta Ozila.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.