U trendu

Atletiko pobedio Bajern golom Saula u polufinalu Lige šampiona

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su večeras na svom terenu Bajern iz Minhena sa 1:0, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona.

Bajern je na početku utakmice imao nešto veći posed lopte, ali su ekipe vodile veliku borbu na sredini terena. Atletiko je poveo iz prve prave šanse, u 11. minutu lepim golom Saula. On je na oko 35 metara od gola uzeo loptu i po desnoj strani krenuo ka golu, predriblao dvojicu igrača Bajerna Huana Bernata i Ćabija Alonsa i ušao u šesnaesterac, gde je prošao Davida Alabu i levom nogom poslao loptu u dalji ugao.

Bajern je već u sledećem minutu imao dobru šansu kada je Arturo Vidal glavom poslao loptu ka golu, ali je u poslednjem trenutku intervenisao Hose Marija Himenes. Nakon toga ponovo je pokušao Vidal, ali je golman Atletika Jan Oblak odbranio.

Nemački tim je posle toga pojačao napade, a pokušaj Alabe je u 25. minutu odbranio Oblak. Četiri minuta kasnije Atletiko je bio u dobroj kontri, pokušao je Antoan Grizman, ali je golman Manuel Nojer zaustavio loptu. Do kraja poluvremena ekipe su igrale oštro i borbeno, ali nije bilo ozbiljnijih prilika.

Drugo poluvreme počelo je ofanzivnijom igrom Bajerna i dobrim pokušajem Alabe, koji je u 54. minutu snažno šutnuo sa 30 metara, ali je pogodio prečku. Tri minuta kasnije posle kornera glavom je pokušao Martines, ali je Oblak uhvatio loptu. Uglavnom se igralo se na polovini Atletika, ali Bajern, iako je imao veliki posed lopte, nije mogao do gola, ni posle dobre šanse Vidala u 74. minutu, kada je slovenački golman ponovo bio uspešniji.

U 75. minutu fudbaleri Atletika su istrčali kontru, kombinovali su Grizman i Fernando Tores, koji se posle driblinga oslobodio čuvara i pogodio stativu. U nastavku akcije pokušao je Koke, ali je Nojer uhvatio loptu.

Ekipa Pepa Gvardiole je napadala do kraja utakmice, pokušavali su Daglas Kosta, Benatija i Vidal, ali nisu uspeli da postignu gol, kojim bi mirnije dočekali revanš.

Revanš utakmica igraće se 3. maja u Minhenu na Alijanc areni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.