U trendu

Austrija na prvenstvu Evrope, Crna Gora bolja od Moldavije

Fudbalska reprezentacija Austrije pobedila je večeras na gostovanju Švedsku sa 4:1 u utakmici osmog kola Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, dok je Crna Gora s 3:0 savladala Moldaviju, a Rusija je deklasirala Lihtenštajn sa 7:0.

Austrija je pobedom u Stokholmu osigurala plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a strelci u trijumfu nad Švedskom bili su David Alaba u devetom, Mark Janko u 77. i Martin Harnik u 38. i 88 minutu. Jedini gol za domaću selekciju postigao je Zlatan Ibrahimović u prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

Crna Gora je trijumfom na gostovanju u Kišinjevu zadržala šansu da se plasira na kontinentalni šampionat naredne godine. Crna Gora slavila je golovima Stefana Savića u devetom minutu i autogolom Petrua Racua u 65.

U Grupi G Austrija ima 22 boda i zauzima prvo mesto, Rusija je druga sa 14, dok je Švedska treća sa 12, a Crna Gora je četvrta sa 11. Lihtenštajn je peti sa isto toliko bodova, dok je Moldavija, poslednja sa dva.

Reprezentacija Španije je u Skoplju sa 1:0 savladala Makedoniju u meču Grupe C, pa je tako došla nadomak plasmana na EP. U istoj grupi Slovačka i Ukrajina odigrali su nerešeno bez golova, a Belorusija je s 2:0 pobedila Luksemburg.

Španija dva kola pre kraja kvalifikacija zauizima prvo mesto u Grupi C sa 21 bodom, Slovačka je druga sa 19, dok je Ukrajina treća sa 16. Belorusija, Luksemburg i Makedonija nemaju šansu da se plasiraju na kontinentalno šampionat.

Engleska je u meču Grupe E savladala pred svojim navijačima Švajcarsku sa 2:0, Slovenija je u Ljubljani bila bolja od Estonije sa 1:0, dok je Litvanija sa 2:1 bila bolja od San Marina.

U Grupi E Engleska je prva sa 24 boda, Švajcarska je druga sa 15, Slovenija je na trećem sa 12, dok je Estona na četvrtom mestu sa 11 bodova, a Litvanija na petom sa devet.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.