U trendu

AZ gurnuo Partizan na čelo, PAOK odoleo Borusiji Dortmund

AZ Alkmar je kod kuće pobedio Atletik Bilbao 2:1, došao do svoje prve pobede ove sezone u Ligi Evropa, ali i omogućio Partizanu da se popne na prvo mesto Grupe L.

Alkmar je poveo golom Markusa Henriksena i autogolom Eneka Bovede, a smanjio je Aric Aduriz u 75. minutu, ali „lavovi“ nisu imali snage za preokret.

Partizan je u gostima pobedio Augsburg 3:1 i tako došao na prvo mesto tabele sa obe pobede do sada.

Možda najveće iznenađenje večeri napravio je PAOK, koji je kod kuće odigrao 1:1 sa favorizovanom Borusijom Dortmund. Trener gostiju Tomas Tuhel izveo je tim bez petorice standardnih prvotimaca, koje je odmarao za nedeljni derbi sa Bajern Minhenom.

Uprkos tome, „milioneri“ su diktirali tempo i imali veći posed, ali nisu stvarali dovoljno šansi.

PAOK je poveo golom Roberta Maka u 34. minutu, a izjednačio je Gonsalo Kastro u 72. Solunski tim zabeležio je tako svoj drugi remi i sada ima dva boda. Borusija je prva sa četiri, a treći je Krasnodar, koji je danas pobedio Gabalu 2:1 i tako zabeležio prvu pobedu i osvojio prva tri boda.

Liverpul je zabeležio novi remi, pošto je kod kuće odigrao 1:1 sa Sionom. Domaći tim je poveo u četvrtom minutu, a gosti su izjednačili već u 18, posle čega se skoro ništa nije dešavalo na terenu, uprkos inicijativi „crvenih“.

Sion je tako ostao prvi na tabeli sa četiri boda, ispred Liverpula i Bordoa, koji imaju po dva, pošto je francuska ekipa večeras odigrala 0:0 sa Kazanjom.

Lacio i Rozenborg došli su na deobu prvog mesta Grupe G. Rimljani su pobedili Sent Etjen sa 3:2 u meču u kome su prvo gubili 0:1, a onda preokrenuli na 3:1, da bi na kraju francuski tim postigao još jedan važan gol. Sent Etjen je smanjio prednost iako je u trenutku postizanja gola imao devet igrača u polju, jer je u 33. minutu isključen Roberta Berič, a u 77. Mustafa Sal.

Lacio sada ima četiri boda, koliko ima i Dnjepar, koji je u gostima pobedio Rozenborg 1:0. Norveški tim i Sent Etjen imaju po bod.

Norveški Molde je kod kuće odigrao 1:1 sa favorizovanim Ajaksom i tako zadržao prvo mesto u grupi sa četiri boda. Seltik je na svom terenu odigrao 2:2 sa Fenerbahčeom, a turskom timu je to bio prvi bod.

Napoli je u Grupi D bio siguran u gostima protiv Legije i pobedio je 2:0 i tako ostvario drugi trijumf. Mitjiland je u gostima pobedio Briž 3:1 i tako takođe ostvario drugu pobedu, pa će duel ova dva kluba u sledećem kolu odlučiti o lideru grupe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar