U trendu

Bajern lako protiv Å tutgarta, pobeda Kelna protiv Bajera

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su danas na svom terenu Štutgart sa 4:0, dok je Keln u gostima u Leverkuzenu savladao Bajer sa 2:1, u utakmicama 12. kola nemačke Bundeslige.

Majnc je na svom terenu savladao Volfsburg sa 2:1, dok na utakmicama Hofenhajm – Ajntraht i Borusija Menhengladbah – IngolÅ¡tat nije bilo golova.

Bajern je nastavio da beleÅŸi dobre rezultate u Bundesligi, a ovaj put su zahvaljujući sjajnoj igri u prvom poluvremenu savladali Å tutgart.

Golove u trijumfu Bavaraca postigli su Arjen Roben u 11, Daglas Košta u 17, Robert Levandovski u 37. i Tomas Miler u 40.

Bajern posle današnje pobede ima 34 boda, osam više od Borusije Dortmund, koja sutra dočekuje Šalke, dok je Štutgart 16. sa 10.

Keln je na utakmici protiv Bajera uspeo da prekine seriju od tri meča bez trijumfa u domaćem prvenstvu, a strelac oba gola u pobedi na gostovanju u Leverkuzenu bio je Dominik Maroh u 17. i 72. minutu.

Jedini gol za Bajer postigao je Havijer Ernandes u 33. minutu.

Bajer je utakmicu završio s desetoricom igrača na terenu, pošto je Kirjakos Papadopulos u 53. minutu dobio direktan crveni karton.

Keln zauzima sedmo mesto u Bundesligi sa 18 bodova, jednim više od osmoplasiranog Bajera.

Majnc je prilično lako savladao Volfsburg pred svojim navijačima, koji je od 13. minuta nastupao sa desetoricom igrača, pošto je Dşulijan Draksler dobio direktan crveni karton.

Golove za trijumf postigli su Pablo de Blasis u 31. minutu i Junus Mali u 75.

Majnc sa 16 bodova zauzima devet bodova, dok je Volfsburg treći sa 21.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.