U trendu

Bajern pobedio Augsburg

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su večeras na gostujućem terenu Augsburg sa 3:1, u utakmici 21. kola Bundeslige, i tako nastavili niz od šest utakmica bez poraza.

Dvostruki strelac u redovima aktuelnog šampiona Nemačke bio je Robert Levandovski, koji je postigao golove u 15. i 62. minutu. On je tako izbio na prvo mesto liste strelaca pošto sada ima 21 gol, a Pjer Emerik Obamejang iz Borusije Dortmunda gol manje.

Jedini gol za domaći tim postigao je Raul Bobadilja u 86. minutu.

Bajern je pobedio peti put u poslednjih šest utakmica i prvi je na tabeli sa 56 bodova, osam više od drugoplasirane Borusije iz Dortmunda.

Augsburg je pretrpeo drugi uzastopni poraz i u poslednje četiri utakmice je bez pobede, pa zauzima 14. mesto na tabeli sa 21 bodom.

Pre utakmice fudbaleri i stručni štab Bajerna su iskazali podršku svom igraču Holgeru Badštuberu, koji je podvrgnut operaciji skočnog zgloba, što je njegova treća teška povreda u poslednje četiri godine. Oni su izašli na teren obučeni u majice na kojima je pisalo: „Uz tebe smo, možeš ti to ponovo“. Podršku Badštuberu pružili su i navijači Bajerna na stadionu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.