U trendu

Bajern pobedio Hanover, Keln u završnici do pobede nad Dortmundom

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su danas na gostujućem terenu Hanover sa 1:0, u utakmici 17. kola Bundeslige, i učvrstili se na prvom mestu na tabeli.

Jedini gol na utakmici postigao je Tomas Miler u 40. minutu iz jedanaesterca.

Ekipa Pepa Gvardiole je ostvarila 15. pobedu u prvenstvu i prva je na tabeli sa 46 bodova. Hanover je pretrpeo treći uzastopni poraz i nalazi se u zoni ispadanja, na 16. mestu sa 14 bodova.

Keln je golovima u završnici na svom terenu pobedio Borusiju iz Dotmunda sa 2:1 i prekinuo niz od četiri utakmice bez pobede. Borusija je povela u 18. minutu preko Sokratisa Papastatopulosa, ali su domaći u završnici uspeli da osvoje sva tri boda.

Izjednačio je Simon Coler u 83. minutu, a šestu prvenstvenu pobedu Kelnu doneo je Entoni Modest u 90. minutu.

Keln je deveti na tabeli sa 24 boda, a Borusija, koja je prekinula niz od tri pobede i pretrpela treći prvenstveni poraz, zauzima drugo mesto sa 38 bodova i ima osam manje od vodećeg Bajerna.

Ajntraht je u Frankfurtu pobedio Verder iz Bremena sa 2:1, i to je jedina pobeda domaćih ekipa u današnjim utakmicama. Verder je poveo u 29. minutu golom Klaudija Pisara, a dva minuta kasnije izjednačio je Aleksandar Majer. Pobedu Ajntrahtu doneo je Štefan Ajgner u 48. minutu.

Ajntraht je tako prekinuo niz od šest utakmica bez pobede, odnosno četiri uzastopna poraza i zauzima 14. mesto na tabeli sa 17 bodova. Verder je 15. sa dva boda manje.

Fudbaleri Augsburga pobedili su kao gosti Hamburg sa 1:0 golom Jana Moraveka u 76. minutu, a istim rezultatom Bajer iz Leverkuzena je kao gost pobedio Ingloštat golom Havijara Ernandesa, što je 11. prvenstveni gol popularnog Čičarita.

Od 18.30 večeras igraju Štutgart i Volfsburg.

Utakmice 17. kola su poslednje u jesenjem delu šampionata Bundeslige, a posle pauze takmičenje će se nastaviti 23. januara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.