U trendu

Barselona će u januaru pokušati da dovede Ivanovića

Fudbalski klub Barselona pokušaće u januaru da dovede defanzivca Čelsija Branislava Ivanovića, preneo je danas sajt Gol.

Srpski reprezentativac ima malu minutažu u Čelsiju, otkako je trener Antonio Konte promenio formaciju. Od poraza u gradskom derbiju od Arsenala (0:3) 24. septembra, Ivanović je igrao samo četiri minuta u prvenstvu, a u njegovom odsustvu „plavci“ su ostvarili svih šest pobeda bez primljenog gola.

Barselona želi da dovede jednog defanzivca, pošto trener Luis Enrike nema mnogo poverenja u Aleša Vidala.

Kapiten Srbije 32-godišnji Ivanović je dobro rešenje, pošto osim što bi doneo veliko iskustvo igranja u Premijer ligi i evropskim klupskim takmičenjima, može da igra za Barselonu u Ligi šampiona u nokaut fazi, pošto Čelsi ove sezone ne igra na medjunarodnoj sceni.

Gol je preneo i da bi Barseloni odgovarao Ivanović pošto traži jefitnijeg igrača za januarski prelazni rok. Njegov ugovor sa Čelsijem ističe na kraju sezone, a od januara može da pregovara sa zainteresovanim klubovima za transfer u letnjem prelaznom roku.

To znači da bi Barselona za njega mogla da plati manje, nego što bi platila za Stefana Lihtštajnera iz Juventusa i Darija Srnu iz Šahtjora.
 
Ivanović je u Čelsiju od 2008. godine, kada je došao iz moskovske Lokomotive. On je do sada odigrao 369 utakmica i postigao 33 gola za Čelsi. Sa „plavcima“ je osvojio dve šampionske titule, Ligu šampiona, Ligu Evropa, tri FA kupa, Liga kup i Komjuniti Šild.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.