U trendu

Barselona pobedom nad Atletikom do prve pozicije na tabeli

Fudbaleri Barselone pobedili su danas na svom terenu posle preokreta Atletiko Madrid sa 2:1, u utakmici 22. kolu španske Primere.

Utakmicu na stadionu Kamp nou obeležila su dva crvena kartona Atletiko Madrida. Prvo je Felipe Luis u 44. minutu direktno zaradio isključenje, da bi potom Dijego Godin u 65. dobio drugi žuti karton nakon oštrog starta nad Luisom Suaresom.

Atletiko je bolje počeo utakmicu i već posle nešto manje od 120 sekundi imao priliku da dodje do prednosti, ali je Klaudio Bravo odbranio udarac Saula.

Nije mnogo vremena prošlo do nove prilike Madridjana. U 10 minutu Saul je prošao po desnoj strani i centrirao u šesnaesterac, a tamo je ostao usamljen Koke koji loptu prosledio u mrežu Brava.

Barselona je do poluvremena uspela da stigne do preokreta. Prvo je izjednačenje Kataloncima doneo Lionel Mesi u 30. minutu, da bi osam minuta kasnije Luis Suares postavio konačan rezultat.

Iako je Atletiko Madrid u od finiša prvog poluvremena imao igrača manje, uspeo je da stvori nekoliko dobrih prilika u drugom delu meča, a najbolju je propustio Antoan Grizman u 56. minutu. Njegov udarac sa oko pet metara, posle centaršuta s desnog boka, na maestralan način je odbranio Klaudio Bravo.

Do kraja susreta nije bilo pravih prilika za gol, pa je tako Barselona uspela da zabeleži 16. prvenstveni trijumf u sezoni i osamostali se na liderskom mestu Primere sa 51 bodom, tri više od drugoplasiranog Atletika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.