U trendu

Bedjik: Spremni smo za start i fanatičnu borbu

Reprezentativac Srbije u veslanju Nenad Bedjik rekao je danas da je zadovoljan žrebom grupa za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru i dodao da se nada ulasku u finale i borbi za medalju.

Takmičenje na Igrama u Riju, kada je reč o veslačima, otvara dvojac bez kormilara u sastavu Miloš Vasić i Nenad Bedjik.

Prošlogodišnji osvajači bronze na Svetskom prvenstvu će u subotu od 15.50 po našem vremenu veslati u trećoj grupi kvalifikacija. Prva tri mesta vode direktno u finale, a protivnici Vasiću i Bedjiku biće reprezentativci Italije, Novog Zelanda i Madjarske.

„Zadovoljni smo žrebom, a sastav grupe nam u potpunosti odgovara. Posle prve trke videćemo ko je u kakvoj formi stigao u Rio i na osnovu toga gradićemo taktiku za naredne trke. Nadamo se ulasku u finale i borbi za medalju. Sa tom željom smo doputovali u Rio i učinićemo sve da je i ispunimo. U ekipi je odlična atmosfera, privikli smo se na uslove na regatnoj stazi i spremni smo za start i fanatčnu borbu u svakoj trci“, rekao je Bedjik.

U prvoj grupi kvalifikacija dvojaca bez kormilara su Španija, Češka, Australija, Južnoafrička Republika i SAD, a u drugoj Velika Britanija, Rumunija, Francuska i Holandija.

Tačno sat vremena posle Vasića i Bedjika na stazi će se naći Marko Marjanović i Andrija Šljukić.

Srpski dubl skul je voljom žreba svrstan u treću grupu kvalifikacija gde će se za tri mesta koja direknto vode medju 12 najboljih boriti sa aktuelnim svetskim i evropskim prvacima i vlasnicima svetskog rekorda, braćom Valentom i Martinom Sinkovićem iz Hrvatske, i veslačima Australije i Francuske.

„Spremni smo. Postižemo odlične brzine, gotovo savršeno smo uveslani i verujem da možemo da se borimo sa svima. Staza je vetrovita što nama i ne smeta, budući da smo dosta radili u takvim uslovima, upravo da bismo se što bolje pripremili za sve što nas čeka u Riju. Sa većinom ekipa koje će učestovati na ovim Olimpijskim igrama smo se već trkali i svima smo pokazali zube. Nadam se da ćemo olimpijsku regatu otvoriti na najbolji način i tako utabati put odličnom nastupu u Riju“, rekao je Šljukić.

U prvoj grupi kvalifikacija dubl skulova su Kuba, Azerbejdžan, Novi Zeland, Velika Britanija i Italija, a u drugoj Bugarska, Litvanija, Nemačka i Norveška.

Na veslačkom takmičenju u Riju učestovaće 548 takmičara iz 69 zemalja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar