U trendu

Belić potpisao za Vest Hem, ide u razvojni tim

Omladinski fudbalski reprezentativac Srbije Luka Belić potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa Vest Hemom, u kome će igrati prvo u razvojnom timu, saopštio je danas ovaj engleski prvoligaš.

Belić ima 19 godina, igra na poziciji napadača, a u Vest Hem dolazi iz OFK Beograda. U londonskom timu će prvo zaigrati za razvojni tim škole fudbala ovog kluba.

„Ovo mi je ostvarenje sna i jedva čekam da zaigram utakmice i postignem mnogo golova. Već mi se sviđa ovde. Idem korak po korak, da vredno radim i dobro igram za mladi tim. Nadam se da će mi se jednog dana ispuniti san da igram za prvi tim“, rekao je Belić za zvanični sajt kluba.

Belić je u Super ligi debitovao 2012, sa punih 16 godina i sedam dana i tako postao najmlađi debitant u elitnom srpskom takmičenju. U Vest Hemu će raditi sa trenerom Terijem Vestlijem iz klupske akademije.

„Moj posao je da postižem golove i nadam se da ću jednog dana postizati golove i za prvi tim. To je ono što najviše volim i to je ono što navijači mogu da očekuju. Teri mi je pričao sjajne stvari o klubu. Pokazao mi je kako će stadion da izgleda sledeće sezone i ja sam mu rekao da se nadam da ću i ja igrati na njmu. Nadam se da će se to ostvariti“, rekao je Belić.

Glavni „skaut“ Vest Hemove akademije Dejv Hant rekao je da mladi igrač obećava, kao i da se nada da će potpuno iskoristiti šansu koja mu se ukazala.

„On je uzbudljivo napadačko pojačanje u napadu. Ići će u razvojni tim i nadam se da će moći da se dokaže tamo i popne se onoliko koliko očekujemo od njega. Nadamo se da ćemo ga videti kako ubuduće konkuriše za prvi tim“, rekao je Hant.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.