U trendu

Benzema: Sve je nesporazum, hteo sam da pomognem Valbueni

Francuski fudbalski reprezentativac Karim Benzema, koji se nalazi pod istragom da je ucenjivao kolegu iz nacionalnog tima Matijea Valbuenu, izjavio je da je sve nesporazum i da je samo hteo prijateljski da pomogne.

Benzema je početkom prošlog meseca priveden zbog sumnje da je umešan u ucenjivanje Valbuene video snimkom seksualnog čina i preti mu maksimalna zatvorska kazna od pet godina.

„Matije je moj prijatelj, samo sam hteo da on postane svestan ozbiljnosti situacije i da mu pomognem“, izjavio je napadač Reala u ekskluzivnom intervjuu za francusku televiziju TF1, koji će da bude emitovan večeras, a čije je kratke delove preneo „La Mond“.

Benzema je otkrio da nije video snimak, ali da je za njega čuo od svog prijatelja Karima Zanetija, koji je prvooptuženi za iznudi.

„Nije tačno da je Karim tražio novac, on je samo hteo da posreduje između trojice ucenjivača i Valbuene. On je moj prijatelj, dajem mu dovoljno novca, a zaposlen je u mojoj firmi“, istakao je Benzema.

Benzema se juče našao i na udaru premijera Francuske Manuela Valsa, koji je izjavio da mu nije mesto u nacionalnom timu, ukoliko se dokaže da je kriv.

Benzema i Valbuena su standardni reprezentativci i ceo slučaj znatno narušava atmosferu uoči šampionata Evrope naredne godine na kojem će „trikolori“ da budu domaćini.

Selektor Didije Dešam nijednog od njih dvojice nije pozvao za prijateljske mečeve protiv Nemačke i Engleske prošlog meseca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.