U trendu

Bez Dangubića i Štimca na Evropskom prvenstvu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je konačni sastavi reprezentacije za Evropsko prvenstvo, na koje neće voditi Nemanju Dangubića i Vladimira Štimca.

„Bila je ovo veoma teška odluka, sigurno jedna od najtežih. Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac su fantastično radili i ponašali se od prvog dana pripremnog perioda. Zaista su i ovoga puta odlučivale nijanse. Oni su svakako dokazali da su deo ovog tima i da na njih računamo u budućnosti. Ponoviću po ko zna koji put da mi je žao što ne mogu svi da igraju na Evropskom prvenstvu već samo njih 12“, rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Za Srbiju će na Evropskom igrati: kapiten Miloš Teodosić, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Zoran Erceg, Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić i Nikola Milutinov.

Reprezentacija Srbije u četvrtak ujutru kreće u Berlin, gde će igrati prvu fazu Evrobasketa, koji ove godine organizuju Francuska, Nemačka, Hrvatska i Letonija.

Srbija igra u Grupi B, sa Španijom (5. septembar), Nemačkom (6. septembar), Islandom (8. septembar), Turskom (9. septembar) i Italijom (10. septembar u 14:30).

Po četiri prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe kvalifikovaće se za završnicu Evrobasketa koja se igra u francuskom gradu Lilu, po sistemu eliminacije od osmine finala.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar