U trendu

Bibić najbrži na 3.000 metara

Srpski atletičar Elzan Bibić osvojio je danas prvo mesto u trci na 3.000 metara na na „Serbian Open Indoor“ mitingu u Beogradu.

On je stazu pretrčao za osam minuta, devet sekundi i šest desetinki.

„Zadovoljan sam nastupom, trka je bila izuzetno jaka. Pre dva dana sam imao Balkansko prvenstvo, ali sam ostavio malo rezerve za ovaj miting jer sam znao da me čeka jaka i brza trka… Trčao sam sa jakim atletičarima, ni malo naivnim. Hvala publici koja je bila iz mene i bodrila me, oni su odradili pola posla“, rekao je Bibić novinarima posle trke.

Srpski atletičar Aleksa Kijanović osvojio je danas treće mesto u trci na 60 metara na „Serbian Open Indoor“ mitingu u Beogradu, a istu poziciju u ženskoj konkurenciji osvojila je Zorana Barjaktarović.

Kijanović je trku završio za šest sekundi i 96 stotinki, a prvo mesto osvojio je hrvatski atletičar Zvonimir Ivašković (6,71 sekunda), dok je drugi bio Bugarin Denis Dimitrov (6,78).
 
U istoj disciplini u ženskoj konkurenciji, srpska atletičarka Zorana Barjaktarović osvojila je treće mesto sa vremenom sedam sekundi i 73 stotinki.

Prvo mesto osvojila je slovenačka atletičarka Maja Mihalinec, koja je kroz cilj prošla posle sedam sekundi i 26 stotinki, dok je druga bila hrvatska rekorderka Andrea Ivančević, koja je trku završila za sedam sekundi i 29 stotinki.

Hrvatski atletičar Stipe Žunić osvojio je danas prvo mesto u bacanju kugle. Žunić je do pobede na prvom atletskom mitingu u dvorani u Beogradu stigao rezultatom od 20 metara i 54 centimetra.

Drugo mesto osvojio je Rumun Andrei Marius Gag (20,25 metara), dok je treći bio Mesud Pezer iz Bosne i Hercegovine (20,06).

Najbolje plasirani srpski atletičar u ovoj disciplini bio je Milan Jotanović, koji je hicem od 15 metara i 78 centimetra zauzeo peto mesto. Asmir Kolašinac, najbolji srpski bacač kugle, ne učestvuje na mitingu zbog povrede.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.