U trendu

Bilić: Željko Obradović je najbolji trener u Evropi

Menadžer fudbalera Vest Hema Hrvat Slaven Bilić izjavio da je srpski košarkaški trener Željko Obradović najbolji stručnjak u Evropi ikada, čak ispred legendarnog sera Aleksa Fergusona i Žozea Murinja.

„Mi u Hrvatskoj imamo dobre trenere, ali mene impresionira Željko Obradović, koji je vodio Fenerbahče dok sam bio u Bešiktašu. Ono što on radi je čudesno, osvojio je Evroligu osam puta i ima desetine trofeja domacih liga. Ne znam je li iko u nekom sportu tako dominantan. Gvardiola, Anćeloti, Murinjo i Ferguson mu nisu ni blizu, gde Željko dođe tu stižu pobede“, rekao je Bilić američkim medijima, a prenosi hrvatski portal Indeks.

Bilić je dodao da mu je fudbal draži, ali da je košarka u bivšoj Jugoslaviji bila najpopularniji sport.

„Klub iz mog grada je tri godine zaredom bio prvak Europe sa igračima koji su kasnije zaigrali u NBA ligi. Jugoslavija je imala neverovatnu ekipu, a i sada su Hrvatska, Srbija i Slovenija dobri sa nekoliko NBA igrača“, rekao je Bilić i nabrojao srpske košarkaše koje je cenio.

„Krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina bilo je puno sjajnih srpskih igrača poput Vlada Divca, Žarka Paspalja, sjajnog trojkaša Peđe Stojakovića i mnogih drugih“, rekao je Bilić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.