U trendu

Biliti će se žaliti na odluku Fife

Predsednik Fudbalskog saveza Liberije Musa Biliti žaliće se na zabranu Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) da učestvuje na izborima za predsednika svetske kuće fudbala.

Biliti nije prošao proveru integriteta koju je sprovela etička komisija Fife, pa će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, preneli su britanski mediji.

Očekuje se da će saslušanje biti održano pre kraja godine.

Biliti je 2013. godine suspendovan na šest meseci iz fudbala, pošto je koristio poverljiva dokumenta Afričke fudbalske konfederacije u pravnom sporu sa predsednikom te organizacije Isom Hajatuom.

Biliti je prošlog meseca rekao da je Fifa odbacila njegovu kandidaturu zbog te suspenzije.

Hajatu je vršilac dužnosti predsednika Fife, pošto je njen odlazeći predsednik Sep Blater suspendovan na 90 dana zbog istrage koja se vodi protiv njega zbog finansijskih malverzacija. Takodje, suspendovani su i potpredsednik Fife Mišel Platini i generalni sekretar Žerom Valke.

Predsednički izbori u Fifi održaće se 26. februara naredne godine, a kandidati su jordanski princ Ali bin el Husein, Žerom Šampanj, Djani Infantino, šeik Salman bin Ebrahim el Kalifa i Tokio Seksvejl. Platinijeva kandidatura nije razmatrana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.