U trendu

Birčević potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom

Povremeni košarkaški reprezentativac Srbije Stefan Birčević potpisao je dvogodišnji ugovor sa Partizanom, potvrđeno je zvaničnom klupskom sajtu.

Birčević je u Partizan stigao iz španskog Estudijantesa, a tokom karijere nastupao je za Radnički iz Kragujevca i Metalac.

„Još kao klinac kada sam se sa rukometa prebacio na košarku, govorio sam da sam to uradio zato što sam gledao Partizan na mečevima Evrolige u Pioniru i navijače koji ga fantasticno bodre. Želja da se nađem u tom ambijentu i toj atmosferi bila je razlog da počnem da treniram“, rekao je Birčević za sajt crno-belih.

Krilni igrač dodao da mu je velika čast što će raditi sa trenerom Aleksandrom Džikićem.

„Nadam se da ćemo ove sezone imati velike ambicije. Velika mi je čast što me je trener Džikić pozvao da radim sa njim. Mislim da sam došao u pravom trenutku, sa 26 godina, kada sam naspremniji i kada mogu da se u najboljem svetlu predstavim i klubu i navijačima“, zaključio je Birčević.

U španskoj ACB ligi, Birčević je prošle sezone imao je učinak od 5,8 poena i 3,3 skoka po meču, dok je kao član nacionalnog tima osvojio srebro na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.