U trendu

Bjelica i Simonović: Bićemo spremni za Partizan

Najiskusniji košarkaši Crvene zvezde Milko Bjelica i Marko Simonović izjavili su da ekipa mora da izvuče pouke posle poraza od Baskonije (70:63) u Evroligi, kao i da će biti spremna za prvi duel sa Partizanom ove sezone u ponedeljak.

„Baskonija je bila odlična u odbrani, dobro su branili situacije dva na dva i sve to materijalizovali u napadu. Borili smo se, nismo ni imali sreće, ali moramo da se okrenemo narednim mečevima. Nadam se da smo izvukli pouke“, rekao je Bjelica novinarima posle meča.

Bjelica ističe da crveno-beli moraju da se što pre oporave jer se večiti derbi igra već za dva dana.

„Partizan je čvrst protivnik, sa dosta kvalitetnih pojedinaca. Nalazimo se u jakom ritmu, posle derbija imamo tri vezana gostovanja, ali imamo visoke ciljeve i moramo da ih napadnemo. Nadam se da ćemo uspešno prebroditi taj period“, poručio je krilni centar.

Njegov saigrač Marko Simonović smatra da je loš početak Zvezde odlučio pobednika u KOMBANK areni.

„Nedostajala nam je energija da se u potpunosti vratimo posle početnog vođstva Baskonije. Nekakoliko važnih šuteva smo promašili, polaganja… Sveli smo Baskoniju na 70 poena, iako postiže mnogo više, kao što je Realu dala 90“, rekao je Simonović, pa se osvrnuo na predstojeći meč sa Partizanom.

„Ne dovodi se u pitanje da ćemo biti spremni za derbi. Imamo vremena da se spremimo i odigramo prema očekivanjima“, zaključio je Simonović.

Utakmica ABA lige između Crvene zvezde i Partizana igra se u ponedeljak od 21 sat u hali Aleksandar Nikolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar