U trendu

Boban Marjanović potpisao za Pistons za 21 milion dolara, na tri godine

Klub Detroit Pistons pojačao se danas srpskim centrom Bobanom Marjanovićem s kojim je sklopio ugovor od 21 miliona dolara, na tri godine.

Detroit je ugovor s Marjanovićem, visokim 222 santimetra i teškim 132 kilograma, sklopio pošto je ponuda San Antonio Spursa bila slabija od Detroitove.

„Smatramo da će nam on doneti potpuno novu dimenziju“, rekao je predsednik i trener Pistonsa Sten Van Gandi.

Pistonsi mogu da Marjanovića upare s centrom Andreom Dramondom, visokim 213 santimetara, te bi jedan od njih mogao biti napadač. Marjanović se raduje što će igrati s Dramondom.

„On je jedan od najboljih igrača u ligi“, rekao je Marjanović.

Marjanović je većinom u NBA igrao prošle sezone kao „ruki“ u San Antoniju, s prosečnim učinkom od 5,5 poena, 3,5 ribaunda i 9,4 minuta u igri na 54 utakmice, od kojih je na pet bio u početnoj postavi. Svoj najbolji učinak od 22 poena je postigao aprila ove godine protiv Dalasa, ai decembra prošle godine protiv Finiksa je postao prvi igrač u istoriji Spursa sa 12 ribaunda za 15 minuta.

„On je jedan od najboljih skorera i ribaundera u ligi“, rekao je Van Gandi. „Ima sjajne šake. On može da odlično igra na raznim pozicijama. A pošto je toliko krupan može da brani obruč koša“.

Marjanović koji će avgusta napuniti 28 godina, trostruki je MVP Super lige Srbije i odigrao je 220 medjunarodnih utakmica. Direktor Pistonsa Džef Bouer je rekao da je nekoliko skauta pribavilo analize o njemu u inostranstvu i u NBA.

„On već ima širok opus, a tek će još rasti“, rekao je Bouer.

Mladi tim Detroita raste u tim kalibra za plej-of.

Pistonsi imaju maksimalan, petogodišnji ugovor od 130 miliona dolara s Dramondom i očekuje se da s njim sklope i novi. Nedavno su sklopili ugovore sa bekom Ajšom Smitom i s napadačem Džonom Leuerom što je njihovoj selekciji dodalo dubinu.

„Bukvalno imamo čitavu selekciju spremnu za bar tri naredne godine“, rekao je Van Gandi. „Smatramo da je to grupa koja će zajedno rasti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.