U trendu

Bogdanović junak Fenera, Alba slavi Milosavljevića

Košarkaši Fenerbahčea osvojili su danas Kup Turske, pošto su u dramatičnoj završnici pobedili Darušafaku sa 67:65 zahvaljujući trojci srpskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića dve sekunde pre kraja.

Fener je tako osvojio kup posle tri godine, a do trijumfa je došao nakon ofanzivnog skoka Ekpea Udoha, koji je dodao loptu Bogdanoviću, a on isfintirao protivnika i postigao trojku dve sekunde pre kraja.

Nekadašnji igrač Partizana bio je najefikasniji u Fenerbahčeu sa 21 poenom, a sledio ga je takodje nekadašnji crno-beli Jan Veseli sa 14 poena i devet skokova.

Najefikasniji u Darušafaki bio je Manuča Markoišvili sa 16 poena, kao i Skoti Vilbekin sa 15, uključujući i koš za vodjstvo 15 sekundi pre kraja, kada je delovalo da je ekipa blizu trofeja. Darušafaka je poslednji trofej osvojila 1962. godine, kada je bila šampion.

U kupu Nemačke, Alba jeosvojila svoj deveti trofej od 1997. godine košem još jednog bivšeg igrača Partizana Dragana Milosavljevića, koji je pogodio 5,6 sekundi pre kraja za pobedu od 67:65 protiv Bajern Minhena.

Pobednika je predvodio Elmedin Kikanović sa 19 poena, uz samo tri promašaja iz igre. Džordan Tejlor postigao je 18 poena, dok je Milosavljević doprineo sa 11 poena i osam skokova.

„Odigrali smo dve teške utakmice i pokazali smo karakter u obe. Nismo se predavali i nismo stajali čak i kada smo gubili“, rekao je Milosavljević.

Armani je osvojio svoj prvi Kup Italije posle 20 godina, pošto je kod kuće pobedio Avelino sa 82:76 u finalu završnog turnira.

Real Madrid je u Španiji ušao u istoriju kao prvi tim koji je tri puta uzastopno osvajao kup. Večeras je savladao Gran Kanariju 85:81.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.