U trendu

Borac dao Zvezdi pet golova i izbacio je iz Kupa u osmini finala

Fudbaleri Borca iz Čačka plasirali su se danas u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su u Beogradu pobedili Crvenu zvezdu sa 5:1.

Najzaslužniji za pobedu Borca bio je Marko Zorić sa tri postignuta gola i dve asistencije, a pogotke su postigli i Srđan Vujaklija i Milan Jevtović. Jedin gol za crveno-bele postigao je Luka Jović.

To je prvi poraz Zvezde još od 9. avgusta.

Borac je uglavnom igrao preko kontranapada protiv Zvezde, koja je nastupila u kombinovanom sastavu.

Ekipa Milorada Kosanovića povela je u 19. minutu golom Zorića, kome je sa desne strane asistirao Jevtović. Zvezda je posle toga pojačala napade ali bezuspešno, a Borac je u 36. minutu duplirao vođstvo golom Vujaklije, posle dodavanja Zorića.

Borac je u 41. minutu mogao da postigne i treći gol, ali je Jevtović pogodio stativu. Ekipa iz Čačka je pet minuta kasnije stekla tri gola prednosti,  Vujaklija je dodao loptu za Zorića, kome nije bilo teško da postigne svoj drugi gol na utakmici.

Zvezda je smanjila zaostatak u 55. minutu golom Jovića, koji je posle centaršuta Luisa Ibanjeza glavom poslao loptu u mrežu. Međutim, četiri minuta kasnije Borac je postigao novi gol, nakon što je Vujaklija centrirao pred gol, a Zorić je bez problema ubacio loptu u mrežu.

Posle tog gola utakmica je prekinuta na nekoliko minuta pošto trener Zvezde Miodrag Božović nije želeo da napusti klupu iako ga je sudija Milorad Mažić isključio zbog prigovora.

Borac je postrigao peti gol ponovo posle kontranapada, a mrežu je u 75. minutu zatresao Jevtović, posle asistencije trostrukog strelca Zorića. Do kraja utakmice obe ekipe su imale nekoliko prilika, ali nisu imale koncentraciju u završnici akcija.

Fudbaleri Radničkog iz Niša plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su na gostujućem terenu u Kruševcu pobedili Napredak sa 2:0. Golove za Radnički postigli su Nikola Ašćerić u 33. minutu i Saša Marjanović u 58.

Ranije danas plasman u četvrtfinale ostvarili su Partizan, Jagodina, OFK Beograd, Spartak i Vojvodina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.