U trendu

Borac pobedio, preokret Radnika

Fudbaleri Borca iz Čačka pobedili su danas u Ivanjici Javor sa 1:0, dok je Radnik u Surdulici posle preokreta savladao OFK Beograd sa 2:1, a Jagodina i Spartak su odigrali nerešeno 1:1 u utakmicama 20. kola Super lige Srbije.

Borac je zabeležio drugu pobedu u nizu, a 11. od početka sezone, pa se makar na kratko vratio na drugo mesto u Super lige.

Čačani su do trijumfa došli zahvaljujući golu Dušana Jovančića u 76. minutu posle centaršuta Nemanje Miletića.

Borac je u tokom većeg dela utakmice bio bolji rival, medjutim, nije uspeo da dodje do ubedljivije pobede protiv Javora, koji je jedino u završnici susreta uspeo ozbiljnije da pripreti golmanu Vladimiru Bajiću.

Borac posle 20 odigranih utakmica zauzima drugo mesto sa 37 bodova, dok je Javor sedmi sa 27.

Radnik je u Surdulici u završnici susreta uspeo da dodje do preokreta protiv OFK Beograda, koji je od 63. minuta nastupao sa desetoricom igrača na terenu, jer je Srdja Knežević dobio drugi žuti karton.

Iako je OFK nastupao sa igračem manje, ipak je uspeo da dodje do prednosti u 83. minutu, a gol je postigao Filip Rajevac koji je u igru ušao dva minuta ranije.

Radnik se nije predavao, pa je golovima Predraga Djordjevića u 87. i Milana Ćuluma u 89. uspeo da stigne do preokreta i petog prvenstvenog trijumfa.

OFK Beograd zauzima 13. mesto sa 18 bodova, dok je Radnik 10. sa 24.

U derbiju začelja izmedju Jagodine i Spartaka nije bilo pobednika. Gosti iz Subotice su poveli u devetom minutu preko Stefana Ilića, a Jagodina je uspela da stigne do izjednačnja posle gola Dušana Martinovića u 55.

Oba tima su utakmicu završili sa desetoricom igrača. Prvo je Jagodina u 84. minutu ostala sa igračem manje na terenu, pošto je Zoran Knežević dobio crveni, da bi potom u 90. Maksim Fedim zaradio isključenje.

Jagodina zauzima 14. mesto sa 16 bodova, dok je Spartak poslednji, 16. sa 10.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.