U trendu

Borac prekinuo seriju utakmica bez pobede

Fudbaleri Borca pobedili su danas na svom terenu Radnik iz Surdulice sa 1:0 u utakmici 20. kola Super lige Srbije, dok je Rad na Banjici sa 2:0 savladao Novi Pazar, a Voždovac je u gostima istim rezultatom bio bolji od valjevskog Metalca.

Borac je u Čačku došao do druge prvenstvene pobede u sezoni i prekinuo niz od 12 utakmica bez trijumfa u Super ligi Srbije.

Jedini gol za pobedu Borca postigao je Milan Maričić u 40. minutu.

Radnik je u drugom poluvremenu bio bolji rival, imao je nekoliko prilika da dodje do izjednačenja, ali je golman Borca Branimir Aleksić ostao nesavladan.

Borac je današnjom pobedom napredovao do pretposlednjeg, 15. mesta na tabeli Super lige Srbije sa 12 bodova, dok je Radnik 13. sa 20.

Rad je pred svojim navijačima takodje okončao seriju od šest utakmica bez pobede. Oni su na Banjici nadigrali poslednjeplasirani Novi Pazar, a strelci u trijumfu „gradjevinara“ bili su Aleksandar Lutovac 34. minutu i Djordje Denić u 41.

„Gradjevinari“ zauzimaju deveto mesto sa 24 boda, pet manje od osmoplasiranog Javora koji se trenutno nalazi na poziciji koja vodi u plej-of, dok je Novi Pazar 16. sa samo 12 bodova.

Voždovac je današnjom pobedom protiv Metalca od 2:0 takodje ostao u trci za plej-of, pošto takodje ima 24 boda i zauzima 10. mesto, dok je ekipa iz Gornjeg Milanovca 11. sa 21.

Golove u pobedi Voždovca na gostovanju u Gornjem Milanovcu postigli su Nikola Lukić u 10. minutu i Jovan Stojanović u 57. iz jedanaesterca.

Napredak iz Kruševca ostvario je treći uzastopni remi, pošto na svom stadionu nije uspeo da pobedi Mladost, iako je ekipa iz Lučana meč završila s devetoricom igrača na terenu, a Spartak je u Subotici takodje igrao nerešeno bez golova protiv Bačke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar