U trendu

Borković će sledeće sezone voziti u svetskoj TCR seriji

Srpski automobilista Dušan Borković najavio je danas da će se sledeće sezone takmičiti u svetskoj TCR seriji.

Dvostruki evropski šampion u automobilizmu voziće novog Seat Leona uz podršku madjarskog B3 rejsing tima.

Kako se navodi u saopštenju, Borković je doneo odluku posle višemesečnog razmišljanja i vaganja mnogih ponuda timova iz WTCC i TCR, ali i drugih trkačkih serija, kao i pregovora sa sponzorima.

Konačnoj odluci najviše su doprineli pregovori sa B3 rejsing timom iz Madjarske, sa kojim je Borković osvojio trofej šampiona Evrope.

„TCR će za mene biti veliki izazov. Presrećan sam što ću posle evropskog i u svetskom šamponatu nastaviti sa sjanim B3 rejsing timom. Čelnici iz TCR su mi veoma poznati i sa njima sam u sjajnim odnosima pošto sam još 2013. godine vozio pod njihovim rukovodstvom u ETCC šampionatu“, rekao je Borković.

„Dugo sam vagao i odlučio da je TCR, kao svetsko takmičenje privatnih vozača uz maksimalnu podršku fabrika, ipak bolji za mene za razliku od WTCC gde je veći  fokus na fabričkim timovima“, dodao je on.

Vlasnik TCR Marčelo Loti je pre 11 godina osnovao WTCC šampionat i iz njega je izašao 2014. godine, a ove godine je pokrenuo TCR.

Svetski šampionat u TCR ima 24 trke u 12 trkačkih vikenda. Tri trkačka vikenda će se voziti uz Formulu 1.

„Veoma sam uzbuđen, uskoro odlazim u SAD gde se uglavnom spremam za svaku sezonu. Od februara počinju testovi i pripreme za šampionat koji počinje 3. aprila u Bahreinu. Moj tim će nastaviti pregovore sa sponzorima za 2016. godinu. Nadam se da nećemo imati problema sa budžetom kako bih mogao da pokažem šta mogu. Naporno ću raditi da opravdam ne samo poverenje sponzora, već i svojih navijača“, rekao je Borković.

Prva trka na programu je 3. aprila naredne godine na stazi u Bahreinu, a šampionat se završava 20. novembra trkom u Makau.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.