U trendu

Božić: Konačno pobeda u neizvesnoj utakmici

Trener košarkaša Partizana Petar Božić rekao je da je zadovoljan što je njegov tim konačno pobedio u neizvesnoj završnici, ali je kazao da je tim imao oscilacije kada je u pitanju zalaganje i energija na terenu.

„Zadovoljan sam što je Džamar Vilson odigrao dobru utakmicu i pokazao svoj kvalitet. Mislim da će njegova igra biti mnogo bolja i da će voditi i razigravati tim…Bilo je dobrih momenata pred kraj utakmice, kada je Olimpija pogodila dva šuta iz velike daljine o tablu, mi smo uspeli da tu jednu loptu koja odlučuje utakmicu prebacimo u našu korist“, rekao je Božić novinarima u Beogradu.

Partizan je u dramatičnoj završnici pobedio Olimpiju sa 76:74 u dramatičnoj završnici.

„Saša Zagorac je imao otvoren šut na kraju jer se Andrija Milutinović okliznuo, tako da smo imali sreće. Zadovoljan sam i ofanzivnim skokom, a najviše jer smo dobili, pošto je Olimpija šutirala 42 odsto za tri poena“, rekao je Božić.

On je kazao da ekipa mora da igra dobro u odbrani i sa velikim angažovanjem.

„Mislim da ako igramo sa velikim angažovanjem u odbrani da možemo da steknemo samopouzdanje i iz kontrapada dođemo do nekih lakih poena, to će nam dati samopouzdanje da dođemo na svoje. Energija je večeras imala oscilacije. Olimpija je dobra ekipa, a mi nismo bili na željenom nivou, ali mi je drago da smo dobili, jer smo pre sedam dana protiv Cedevite igrali dobro, pa izgubili“, rekao je Božić.

Vilson je kazao da je tim trebalo da igra malo snažnije.

„Mislim da smo mogli daigramo malo jače. Spremali smo se cele nedelje, a trener je rekao da je trebalo da igramo jače. Trener je rekao da će odbrana biti važna jer su oni igrali pre dva dana i da smo morali da igramo intenzivnije u odbrani, da bi napad došao sam od sebe“, rekao je Vilson.

Američki internacionalac je večeras bio najefikasniji igrač utakmice sa 21 poenom, a postigao je i poslednja četiri poena Partizana na utakmici.

„Mislim da je moja partija bila solidna. Mogao sam kao plej da budem bolji lider kada su stvari postale teške. Kada budem igrao više i uđem u bolju kondiciju, i to će doći“, rekao je Vilson.

Trener Olimpije Gašper Potočnik čestitao je Partizanu na pobedi, ali je rekao da ne bi bilo nezasluženo i da je njegov tim slavio.

„Čestitam Partizanu na pobedi. Ne bi bilo nezasluženo i da smo mi pobedili. Što se tiče utakmice, mi smo je izgubili u prvom poluvremenu, u kome smo imali problema sa njihovim ofanzivnim skokom i sa završavanjem naših zicera. Bilo je mnogo teže nakon što smo promašili. Mislim da je na kraju utakmicu odlučio (Džamar Vilson), koji je odigrao stvarno dobro i ubacio neke jako teške šuteve“, rekao je Potočnik.

Novinari su primetili da je Olimpija u Beogradu pobedila Crvenu zvezdu, koja je aktuelni šampion, a izgubili od Partizana, koji igra sa novim i jako mladim timom.

„Kada bi sve bilo logično u košarci, bilo bi lakše“, rekao je Potočnik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.