U trendu

Božović: Borac uvek inspirisan protiv nas, biće teško

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da se nada uspešnom ciklusu u naredna tri gostovanja, među kojima je prvo u Čačku ekipi Borca u 15. kolu Superlige Srbije.

„Uvek sam govorio da volim da igramo na gol više, verujem i da će sada biti dosta golova, ali više u mreži Borca. Očekujemo tri boda, iako znamo da će biti vrlo teško jer je Borac za nas uvek neugodan protivnik. Biće inspirisani, kao i uvek kada igraju protiv nas“, rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

Božović je sledeće tri utakmice sa Borcem, Napretkom i Metalcem u gostima opisao kao nezgodne.

„To su mečevima na kojima moramo da potvrdimo kvalitet. Bez obzira kako će biti završene, mislim da prvenstvo neće biti ni blizu rešeno“, poručio je trener crveno-belih.

U Čačku zbog povrede neće igrati Mihailo Ristić, kao ni Gelor Kanga, koji bi za naredni meč trebalo da bude u konkurenciji, potvrdio je Božović, a potom se osvnuo na formu Džona Ruiza i Pabla Moučea.

„Na treningu obojica deluju izvanredno, dok na utakmicama mogu bolje. Ruiz je trenutno spremniji i u boljoj formi, a čini mi se da se Mouče nije adaptirao. Ne kažem da je loš igrac, ima kvalitet, ali moguće da mu naša sredina ne odgovara“.

Božović je dodao da ekipa nije ubedljiva kao prošle godine iz razloga jer je igrački kadar u mnogome promenjen, ali da niko ne bi smeo da bude nezadovoljan rezultatima ove sezone.

„Ako uporedite ovaj i prošlogodišnji tim, videćete da nam fale pojedini fudbaleri čije odsustvo nije lako nadoknaditi. Mislim na Marka Grujića, Aleksandra Kataija, Luisa Ibanjeza, pa cak i Uga Vijeiru koji je tu, ali nije isti“, zaključio je Božović.

Utakmica između Borca i Crvene zvezde igra se sutra od 17 sati u Čačku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.