U trendu

Božović: Da iznenadimo i konačno pobedimo u prvom kolu

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da očekuje pobedu protiv OFK Beograda na startu nove sezone Superlige Srbije i poručio da njegov tim ima najviše ambicije u tom takmičenju.

„Svaki početak prvenstva je interesantan i moguća su iznenađenja. Očekujemo pobedu jer Zvezda mora da ima šampionske ambicije. Biće teško vreme jer se očekuje oko 40 stepeni“, rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

Fudbaleri Crvene zvezde suočavaju se sa lošom tradicijom jer su poslednjih godina retko pobeđivali na premijeri.

„Verujem da ćemo sada iznenaditi i pobediti“, naveo je Božović.

On je istakao da su se Savo Pavićević i Bruno Matos požalili na povrede, a sigurno je da će iskusni defanzivac biti u sastavu.

„Pored njih, Vered se oporavio i biće spreman. Isforsirao smo ga u prethodnim mečevima i možda sam tu pogrešio. Orlandić je imao ozbiljan potres mozga i još oko nedelju neće trenirati“, kazao je crnogorski stručnjak.

Božović će debitovati na klupi crveno-belih u domaćem takmičenju, a naspram sebe imaće takođe debitanta na mestu trenera OFK Beograda i četvrtu „Zvezdinu zvezdu“ Vladimira Petrovića Pižona.

„Radi se o jednoj od najvećih legendi srpskog fudbala. I kada sam radio u drugim klubovima želeo sam da savladam Zvezdu. Verujem da smo igrački jači i da ćemo pobediti OFK Beograd“, rekao je Božović.

On je prokomentarisao izjavu trenera Partizana Zorana Milinkovića koji je rekao da „su se neki timovi već proglasili šampionima“.

„Milinković je velki gospodin i stručnjak. Ima pravo da komentariše bilo koje izjave. Ne očekujete od mene da ću da kažem da ćemo da se borimo za drugo mesto. Nisam rekao da smo već šampioni, već da ćemo se boriti“, zaključio je Božović.

Kapiten Predrag Rajković rekao je da se nada trijumf na premijeri Superlige.

„OFK Beograd je dobra i mlada ekipa, ali ako damo maksimum rezultat neće izostati. Skoncentrisan sam samo na Zvezdu i ne bih sada pričao o žrebu za Svetsko prvenstvo, iako je to privilegija“, poručio je Rajković.

Utakmica između OFK Beograda i Crvene zvezde igra se u nedelju od 17 sati na Vračaru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar