U trendu

Božović: Imamo prednost domaćeg terena i naših navijača

Crvenu zvezdu večeras od 20:45 časova očekuje prva utakmica u novoj sezoni. Protivnik je Kairat iz Kazahstana u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Kairat je najteži mogući protivnik i to ne samo zbog dobre ekipe, već i zbog njihovog prvenstva koje je u toku, odnosno činjenice da su u takmičarskom ritmu odavno. Bolji su od nas u fizičkoj spremi jer smo mi samo tri nedelje u pripremnom periodu. Ipak ovaj stadion ima neku svoju magiju, Marakana je uvek bila nezgodna za svakog protivnika. Momci su svesni da bi posle pauze u Evropi ovo bila dobra šansa za veći uspeh ako se pobedi. Daćemo sve od sebe ali u sportu se nikad ne zna – rekao je Miodrag Božović.

Šef struke je istakao da nije svejedno ni njemu kada izađe na teren i da se prisetio igračkih dana.

– Ja sam juče izašao na stadion prvi put posle 1994. godine i ima nekog adrenalina u meni kad zakoračim na tu travu. To može da opiše samo neko ko je igrao u Zvezdi, jer je taj osećaj huka sa tribine dok izlazite iz tunela neopisiv, prenose mediji.

Božović je izneo i konkretna očekivanja od današnje utakmice.

– Svaka pobeda bez prinljenog gola za nas je dobra. Velika nam je prednost prva utakmica na Marakani jer se nadam punom stadionu i velikoj podršci, a oni to nemaju. Zato nama znači domać teren, a njima ne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar