U trendu

Božović: Nadam se nastavku pobedničkog niza

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da njegovu ekipu protiv Borca iz Čačka u 15. kolu Super lige Srbije očekuje derbi utakmica, ali da veruje u nastavak pobedničkog niza.

„Borac je najprijatnije iznenađenje prvog dela prvenstva. Sigurno će biti teško. Oni su zasluženo na drugom mestu. Sviđa mi se kako igraju, otvoreno i napadački. Pored svega toga, ja se nadam da ćemo uspeti da pobedimo“, rekao je Božović novinarima u Beogradu.

Utakmica 15. kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Borca igraće se sutra od 17.00 na stadionu „Rajko Mitić“.

„Verujem da će utakmica biti dobra za gledanje. Ovo je derbi ovog šampionata. Predvodi ih Zvezdin čovek (Nenad Lalatović), koji će imati želju da pokaže da je nepravedno otišao i da se dokaže, kao što sam i ja imao motiva da se pokažem kada sam vodio Borac. On je vrlo talentovan trener. Cenim ga izuzetno“, kazao je Božović i dodao da je Lalatović izuzetno zaslužan za trenutne rezultate Borca.

„Borac nikada nije bio tako dobro plasiran. Čini mi se da je samo jednom bio četvrti na kraju, kada ih predvodio (Milovan Rajevac) i kada su igrali Kup UEFA. Nadam se da će ostati na drugom mestu“, kazao je Božović.

Zvezda ove sezone ima 11 pobeda u nizu, a na novinare je zanimalo šta bi uprkos dobroj igri i rutinskim pobedama moglo da se poboljša.

„Može svašta da se promeni, možemo da igramo sa dva napadača, da promenimo pet, šet igrača u startnoj postavi, a i da promenimo trenera. Ne mislim da se rutinski pobeđujemo. Protiv Vojvodine nije bilo uopšte lako. Ognjen Ožegović je imao dve dobre prilike i možda bi priča bila drugačija. trudimo se da igramo ofanzivno i tu vidimo da imamo nedostataka. Često naši centralni bekovi ostanu sami… Cilj je da protivniku dozvolimo što manje prilika na našem stadionu“, kazao je Božović.

On je dodao da će crveno-beli protiv Borca verovatno nastupiti u istom sastavu kao i na prethodnoj utakmici protiv Vojvodine.

Poslednjih dana u medijima su se pojavili navodi da su za Marka Grujića zainteresovani mnogi evropski klubovi.

„Grujić je imao ponudu i pre početka sezone da ode, ali je rekao da hoće da igra u Zvezdi i ostavi trag. Naravno, uvek postoje nepristojne ponude, koje mi ne možemo da odbijemo, pre svega zbog finansijske situacije u klubu. Naravno, sve to važi samo ako on želi da ide. Ne čudi me što su mnogi zainteresovani za njega“, kazao je Božović.

Crvena zvezda posle 14. kola Super lige zauzima prvo mesto sa 38 bodova, 11 više od drugoplasiranog Borca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar