U trendu

Božović: Ne odustajemo od Lige Šampiona

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je danas da očekuje bolje partije ekipe u odnosu na prošlu sezonu i poručio da bi plasman u grupnu fazu Lige Evrope bio veliki uspeh, iako se neće predati u borbi za mesto u Ligi šampiona.

„Drugi ulažu i po 100 miliona evra, pa ne uspeju da se kvalifikuju u Ligu šampiona. Vidim da se stvara euforija, ne da smo ušli u elitno takmičenje, nego sa kime ćemo biti u grupi. Molim medije da ne stvaraju euforiju, biće vrlo teško. Veliki uspeh biće Liga Evrope, što ne znači da ne treba da se odreknemo Lige šampiona“, rekao je Božović na početku priprema za novu sezonu.

Božović je danas prozvao 25 fudbalera, među kojima su novajlije Stefan Milošević, Tomas Fibel i Adam Mičel.

„Zadovoljan sam pojačanjima do sada. Očekujem još dva ili tri pojačanja“, rekao je Božović uz konstantaciju da je realan dolazak Gejlora Kange iz Rostova.

„On se izgubio u Gabonu i očekujemo da se javi“, poručio je trener crveno-belih.

Prema njegovim rečima Crvena zvezda ne bi trebalo da ima težak zadatak u drugom kolu kvalifikacija za LŠ.

„Uvek moramo da razmišljamo o tome ko će biti protivnik, a ne bi valjalo da dobijemo tim koji se takmiči u šampionatu. Na papiru je 90 odsto slabijih ekipa od nas“.

On nije isključio mogućnost da ovog leta iz Zvezde odu dva najbolja strelca Aleksandar Katai i Ugo Vijeira u slučaju dobrih ponuda.

„Pokušaćemo do kraja da zadržimo njih dvojicu i posle toga sve zavisi kako ćemo završiti kvalifikacije. Ponuda ima za Kataija i Uga, i ukoliko dođe baš prava teško ćemo ih zadržati, kazao je Božović i dodao da veruje da će crveno-beli igrati još bolji fudbal.

„Sačuvali smo kostur i normalno je da igramo još bolje. Poznajemo se za godinu dana i uigraniji smo“, zaključio je popularni „Grof“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.