U trendu

Božović: Ne treba da se opuštamo, Rad je nezgodan protivnik

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da njegova ekipa ne bi trebalo da se opušta pred nastavak prvenstva, a pogotovo ne u sutrašnjoj utakmici protiv Rada u 14. kolu Super lige Srbije.

„Ne bismo smeli da se opuštamo, a pogotovo ne protiv Rada, gde bismo pobedom potvrdili prednost na tabeli i bilo bi nam mnogo lakše u narednim utakmicama. Sistem takmičenja je takav da možda jedino 20 bodova prednosti nešto garantuje, a kada se to prepolovi, ni to ne predstavlja neku prednost“, rekao je Božović novinarima u Beogradu.

Zvezda ima osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Borac i 11 u odnosu na branioca titule Partizan, ali u sredu nije igrala vanredno kolo, već će taj meč sa Vojvodinom odigrati sledeće srede.

„Utakmicu sa Vojvodinom smo pomerili zbog mlade reprezentacije, u kojoj smo imali i tri igrača i koja je igrala u utorak. Vrlo interesantan kalendar takmičenja. Mislim da se jedino u Srbiji kolo igralo u sredu. Bilo bi dobro da posle pauze zabeležimo pobedu, ali moraćemo da budemo oprezni, Rad je nezgodan protivnik“, rekao je Božović.

Trener je kazao da je Idan Vered povredio zadnju ložu i da neće igrati, kao i da je neizvestan nastup Aleksandra Lukovića, ali je dodao da će on „verovatno igrati“.

„Ostali su manje-više živi i zdravi“, dodao je on.

On je na novinarsko pitanje kako gleda na promenu trenera u Partizanu kratko odgovorio: „Ne gledam uopšte“.

Novinari su trenera pitali i o navodima crnogorskih medija da će preuzeti reprezentaciju Crne Gore.

„To sam pročitao u Vijestima, ali se meni niko nije obratio. To je ono ‘ako bi baba bila đed'“, rekao je Božović.

Utakmica Rad-Crvena zvezda igra se sutra od 13.00 na Banjici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.