U trendu

Božović: Nije bilo lako, ali smo zasluženo pobedili

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da njegovom timu nije bilo lako, ali da je zasluženo pobedio Vojvodinu u zaostaloj utakmici 13. kola Super lige.

„Bez obzira na to što je rezultat 3:0, nije bilo tako lako, ali mislim da smo zasluženo pobedili. Ko zna šta bi bilo da je Ognjen Ožegović dao gol kod 1:0“, rekao je Božović novinarima.

Zvezda je pobedila sa 3:0, a mogla je da povede iz penala, ali je Ugo Vijera promašio.

„Obično ja određujem ko će da šutira penal, ali to ne morao da bude pravilo. Loptu uzima onaj ko se tog trenutka najbolje oseća na terenu“, rekao je Božović.

Trener je pohvalio trostrukog strelca Slavoljuba Srnića „ne samo zbog golova, već zbog izvanredne igre u odbrani“, ali je posebno istakao igru kapitena Aleksandra Lukovića.

„Luković je mnogo važan igrač za nas, iako nije 100 odsto spreman, biće tek na proleće. Ipak, on mnogo doprinosi ovoj ekipi zbog svog znanja i iskustva“, rekao je Božović.

Mediji su objavili da je trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić dobio ultimatum uprave da mora da pobedi Zvezdu i Voždovac u sledećem kolu, što je on danas potvrdio.

„Tačno je da sam dobio ultimatum, to je bilo pre dva dana. Sešću sa upravom i videćemo šta će biti. U velikom smo bodovnom zaostatku za ekipama u vrhu, ali smo odigrali mnogo utakmica u kratkom periodu, a ovi igrači nisu naučeni na takav ritam. Kada se uđe u krizu, iz nje se teško izlazi. Imali smo svoje šanse, koje nismo iskoristili i možda bi sve bilo drugačije, ali ovog puta nam se nije dalo“, rekao je Zagorčić.

Zvezda za vikend dočekuje Borac, a Vojvodina u nedelju gostuje Voždovcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.