U trendu

Božović: Normalno je da svi najviše žele da pobede Zvezdu

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je ponosan na rezultate ove sezone i da posle utakmice sa Javorom očekuje i 19. trijumf u nizu u Superligi Srbije, iako neće voditi ekipu zbog suspenzije.

„Očekuje nas teško gostovanje na teškom terenu. Imamo obavezu zbog sebe, ali i navijača da pobedimo. Mnogo smo zadovoljni, srećni i ponosni na učinak ove sezone. Moramo da pokažemo glad za pobedama i da pomerimo rekord“, rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

Božović se osvrnuo na izjave iz ivanjičkog kluba, čiji igrači su najavili pobedu u meču sa liderom Superlige.

„Teško smo pobedili Javor u prvom ovosezonskom duelu. Ipak, sudija nije svirao penal u dva navrata u istom napadu. To što žele da nas pobede je sportski i normalno. I ja sam voleo da savladam Zvezdu kao igrač, bila nam je veći izazov od Hajduka, Dinama i Partizana“

Božović je potvrdio da sutra neće voditi ekipu zbog dvomesečne suspenzije i incidenta protiv Borca u Kupu Srbije.

„Pismo još nije stiglo, putuje, mislim da je sada na Slaviji na kružnom toku… Međutim, neću biti na klupi jer sam kažnjen. Iz FŠ je stigao faks da sam kažnjen, ali čovek koji radi sa time je partizanovac i nećemo da se igramo“.

Prema njegovim rečima postoji veliko interesovanje stranih klubova za igrače i ponovio da je prodaja, uz učesće u evropskim ligama, rešava finansijske probleme.

„Objektivno, samo od prodaje igrača klub može da funkcioniše, uz plasman u Ligu Evrope ili Ligu šampiona. Mislim da bi učesće u tim ligama za dve ili tri godine Zvezda mogla da vrati dugove. Imamo dosta ponuda, najviše za Grujića. Čuo sam da je Klop zvao Grujića, razgovarali su na tečnom engleskom jeziku…“, našalio se u svom stilu Božović.

Fudbaler crveno-belih Aleksandar Katai nada se nastavku uspešnog niza.

„Očekuje nas teška utakmica, Javor je se odlično pokazao u Beogradu. Moramo da damo maksimum i nastavimo niz pobeda“, poručio je Katai.

Utakmica 22. kola Superlige između Javora i Crvene zvezde igra se sutra od 15 sati u Ivanjici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.