U trendu

Božović: Ova pobeda će mnogo značiti

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da će današnja pobeda nad Vojvodinom mnogo značiti njegovim fudbalerima zbog samopouzdanja i da će im pomoći da izadju iz krize nakon ispadanja iz Evrope i poraza u „večitom“ derbiju.

„Dobro je što smo pobedili lidera na tabeli. Posle svih naših stradanja, čitava ekipa je bila u apatiji pa nam je ova pobeda bitna da se izdignemo i značiće nam dalje u ovom šampionatu, koji će trajati još dugo“, rekao je Božović novinarima posle utakmice.

Zvezda je vratila prvo mesto u prvenstvu, pošto je na svom stadionu sa 4:1 pobedila Vojvodinu u 10. kolu Super lige Srbije.

Božović je naveo da se nada da Zvezda može da nastavi u istom ritmu.

„Nadam se da možemo ovako da nastavimo. Nije nam lako pao poraz u derbiju i ispadanje iz Evrope. Ekipa je ušla u psihičku krizu“, kazao je trener crveno-belih.

On je objasnio šta je poručio igračima na poluvremenu.

„Ne mnogo. Rekao sam im da je utakmica bila dobra, da su dobro igrali u odnosu na prethodne i rekao sam im da tako nastave, doći će gol i pobeda ako budu uporni i bore se malo više. Ne mogu da kažem da su me poslušali, ali tako je ispalo“, ispričao je Božović.

Trener beogradskog kluba je rekao da je Vojvodina došla da se nadigrava, da je utakmica bila lepa, da su ljudi imali šta da vide i da mu je krivo što na tribinama nije bilo više gledalaca.

Fudbaler iz Kostarike Džon Ruis odigrao je najbolju utakmicu od kako je letos došao u Zvezdu, što je Božovića posebno obradovalo.

„Ruis je igrao u Dnjepru i tu dao 12 golova, sve na isti način. Bilo je pitanje vremena kada će on da zaigra. Bili smo bez treninga, samo smo igrali utakmice. On je došao nespreman. Mislim da on može još bolje, ovo nije njegov maksimum“, rekao je Božović.

Kada je reč o napadaču Ugu Vijeiri, trener je kazao da mu je krivo što portugalski napadač nije dao gol.

„Ugo se mnogo dobro kretao. Nije ga hteo gol i namerno sam ga držao jer sam mislio da će imati sreće i dati gol za samopouzdanje kada se Vojvodina otvorila. Zamenio sam ga da ga publika pozdravi, da shvati da ima podršku“, kazao je trener Zvezde.

Crveno-beli će u narednom kolu gostovati Javoru u Ivanjici, dok će Vojvodina dočekati Metalac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar