U trendu

Božović: Pobedili smo na kvalitet, nismo delovali kao tim

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da njegovi fudbaleri nisu večeras delovali kao tim, nego da su na individualni kvalitet pobedili Bačku u osmom kolu Super lige.

„Kao i u većini utakmica ovde, protivnik je prvi imao stopostotne šanse. Mogla je bačka da povede. Mi smo objektivno kvalitetniji i na taj kvalitet smo pobedili, ali nismo večeras delovali kao ekipa. Mislim da nam je malo smetala vrućina. Spremali smo se na Zlatiboru, gde je bilo oko 10 stepeni. Možda se to odrazilo na našu igru, ali najvažnije je da smo uzeli tri boda“, rekao je Božović novinarima u Beogradu.

Zvezda je danas pobedila Bačku 2:0 u osmom kolu Super lige i tako ostvarila sedmi uzastopni trijumf i zadržala prvo mesto na tabeli. Na golu crveno-belih danas se posle dužeg vremena našao Nemanja Supić, čijim nastupom je trener bio zadovoljan.

„Supić je bio sasvim solidan, spasao je čist zicer. Objektivno, pošto nije dugo branio, danas je bio izvanredan i siguran. Ne znam da li će braniti na derbiju (protiv Partizana u sledećem kolu). On i (Filip) Manojlović imaju podjednake šanse. Odlučićemo dan pred utakmicu“, rekao je Božović.

U protokolu danas nije bilo do sada standardnog Damira Kahrimana, ali Božović je novinarima odgovorio da on nije „precrtan“.

„Kahriman nije ispao iz kombinacije. Svi su promenljivi, počev od trenera, preko igrača, pa do golmana. I golmani treba malo da odmore. Ništa nije presečeno“, rekao je Božović.

Trener Zvezde je kazao da Ugo Vijeira nije igrao jer se požalio na povredu, pa je stručni štab odlučio da ne rizikuje, jer Zvezda u sledećem kolu igra protiv Partizana.

Trener Bačke Spasoje Jelačić ocenio je da je njegov tim ostavio solidan utisak, ali i da je rezultat realan.

„Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedio. Mislim da smo ostavili solidan utisak ovde, da nismo došli da se izričito branimo, nego smo probali da ugrozimo gol. U nekoliko navrata smo imali prilike, ali nismo dali gol. Zvezda je brzo povela i kontrolisala je utakmicu do kraja. Jesmo mi nešto pokušali, ali je rezultat realan“, rekao je Jelačić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar