U trendu

Božović: Strah me da se ne utopimo u sivilo…

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović, posle eliminacije od Sasuola u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope, izjavio je večeras da je u potpunosti spreman da sa istim entuzijazmom predvodi ekipu u nastavku sezone.

Crveno-beli remizirali su sa Sasuolom (1:1) u Beogradu i, uz poraz u Italiji (3:0), završili takmičenje u Evropi ove sezone.

„Gajili smo nadu da možemo da pobedimo, ali Sasuolo je postigao gol i bilo je mnogo teško psihološki da se vratimo. Drago mi je što smo izjednačili i izbegli poraz, igračima nemam šta da zamerim“, rekao je Božović na konferenciji za medije posle utakmice.

On je dodao da je neophodna dopunska selekcija sadašnjem timu.

„U Italiji se nismo borili, trčali, nismo bili u dobrom stanju i ne znam razlog tome. Može biti da smo bili umorni, kasno su pojačanja došla. Ova ekipa ima budućnost, uz korekcije, ali nje lako dovoditi igrače bez obeštećenja. Nisam rekao da ćemo napraviti tim, već da ćemo pokušati“, rekao je Božović.

Prema njegovim rečima ima veliku zelju da nastavi posao na klupi šampiona Srbije.

„Ne postoji sistem koji garantuje da će biti bolje, da se radi planski, a ovde se sve događa stihijski i slučajno. Citirao bih Tita „Radimo kao da će 100 godina biti mir, ali i kao da će sutra biti rat“. Imam volje i želje da nastavim posao „, rekao je Božović i dodao da ne zna da li će biti odlazaka posle eliminacije iz Evrope.

Božović ističe da je slab kvalitet Superlige problem Zvezde ka napretku u Evropi.

„Strah me da ni mi se ne utopimo u sivilo. Drago mi je da je Katai potvrdio kcalitet kada hoće, ima znanje za velike timove. Ipak, u ligi imamo dva jaka protivnika, samo Vojvodinu i Partizan, dok je i Čukarički sada oslabljen“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.