U trendu

Božović: Zaslužena pobeda na Malti, oprez u revanšu

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je njegova ekipa bojažljivo počela večerašnju utakmicu protiv Valete, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali da je većim delom meča bila bolja i da je zasluženo pobedila, ali da mora da bude oprezna u revanšu.

„Nekako bojažljivo smo počeli i prvih 20 minuta nismo izgledali baš najbolje. Primili smo gol u tim trenucima, možda imali malo i pritiska od ovog debija na evropskoj sceni. Ali, u svakom slučaju mislim da smo držali konce u većem delu i bili bolji protivnik i zasluženo pobedili“, rekao je Božović novinarima posle utakmice na Malti.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Paoli domaću Valetu sa 2:1, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Valeta je povela u 15. minutu golom Federika Falkonea, a izjednačio je Aleksandar Katai u 66. minutu. Pobedu Zvezdi doneo je Predrag Sikimić u 75. minutu.

Revanš utakmica odigraće se narednog utorka u Beogradu.

„Dok god ima mogućnosti da nas neko pobedi, ne smemo da govorimo ništa i moramo da budemo oprezni. Ali, očekujemo da još jednom pobedimo pred našim navijačima. Pozivam ih da podrže ekipu jer ovaj tim ima dobar karakter u stvaranju i treba je podržati“, naveo je Božović.

On je rekao da je zadovoljan kako je njegova ekipa igrala u napadu, „pogotovo Katai koji je pružio izvanrednu partiju i dao fenomenalan gol“.

„S druge strane, dozvolili smo Valeti da stvori mnogo šansi. Mnogo smo grešili u pasu, ali je to posledica toga što pristižu novi igrači, fizički nismo na najboljem nivou. Nadam se da će to sve biti bolje“, naveo je on.

Božović je istakao da novajlija Pablo Mouče ima šta da pokaže, da je on igrač izvanrednog kvaliteta, ali da „samo od njega zavisi da li će to da pokaže“.

Za novog igrača Gelora Kangu, Božović je rekao da je „hteo premnogo da se pokaže“.

„Ali, opet on je jedan od onih koji je imao mnogo dobrih pasova, pogotovo na Moučea i Kataija. Od njega treba očekivati sve bolje igre“, rekao je trener crveno-belih.

On je dodao da je Tomas Fibel „sasvim solidno igrao“, da je bilo grešaka, ali da je obavio ono što se od njega tražilo.

Upitan da li su žuti kartoni „glupo dobijeni“, Božović je odgovorio: „Da, ali takav je kriterijum bio“.

„Sudije su iz Austrije, tako su videli i mislim da moramo da vodimo računa jer se u Evropi ništa ne prašta“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.