U trendu

Braća Prevc u istoriji ski skokova

Slovenački takmičar Peter Prevc pobednik je današnjeg takmičanja Svetskog kupa u ski skokovima održanim u švajcarskom Engelbergu, a na pobedničkom postolju našao se i njegov mladji brat Domen, koji je zauzeo drugo mesto.

Peter i Domen Prevc su današnjim rezultatom ušli u istoriju, pošto su se po prvi put u istoriji Svetskog kupa i ski skokva na prve dve pozicije našla braća.

Lider u generalnom plasmanu Svetskog kupa Peter Prevc je skokovima od 139,5 i 134 metara osvojio ukupno 297,1 bod.

Peterov mladji brat, 16-godišnji Domen, na drugoj poziciji je ostvario skokove od 133,5 i 134 metara, što mu je bilo dovoljno za 283,5 bodova.

Na trećoj poziciji našao se 43-godišnji Japanac Norijaki Kasai sa 273,5 bodova, pošto je ostvario skokove od 131,5 i 134 metara.

U Engelbergu je pored trijumfa braće Prevc zabeležen još jedan rekord Svetskog kupa. Razlika u godinama izmedju drugoplasiranog i trećeplasiranog takmičara je čak 27 godina.

Četvrto mesto zauzeo je Nemac Rihard Frajtag, dok je peti bio Norvežanin Kenet Gangnes.

Aktuelni osvajač Svetskog kupa Nemac Zeverin Frojnd takmičenje u Engelbergu završio je na osmom mestu iza Austrijanca Štefana Krafta i Norvežanina Andersa Fanemela.

Peter Prvec u generalnom plasmanu Svetskog kupa na liderskom mestu ima 464 boda, 105 više od drugoplasiranog Frojnda, dok je Gangnes treći sa 310 bodova.

U Engelbergu će se sutra održati drugi dan takmičenja, što će biti poslednje nadmetanje pre novogodišnje turneje „Četiri skakonice“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar