U trendu

Britanska vlada pozvala Blatera da napusti funkciju

Britanska vlada pozvala je danas predsednika Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Sepa Blatera da posluša zahteve velikih sponzora i napusti funkciju.

„Što pre Blater ode, pre će velike reforme moći da počnu u Fifi“, rekla je Trejsi Krauč iz ministarstva sporta, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Švajcarsko tužilaštvo započelo je prošle nedelje kriminalnu istragu protiv 79-godišnjeg Blatera koji je optužen je da je izvršio „nelojalnu isplatu“ od 1,6 miliona funti predsedniku Uefa Mišelu Platiniju, a obojica su negirala nepravlnosti.

Vodeći sponzori Fife Koka-Kola, Badvajzer i Mekdonalds su u petak pozvali Blatera da napusti funkciju zbog velikog skandala koji potresa svetsku kuću fudbala.

Blater je 29. maja na izborima za predsednika Fife dobio svoj peti mandat, ali je četiri dana kasnije podneo ostavku zbog velikog pritiska javnosti posle hapšenja nekolicine visokih zaničnika Fife u istrazi američkih vlasti o korupciji u svetskom fudbalu.

Blater je tada rekao će ostati na čelu Fife dok ne bude izabran novi predsednik, sledeće godine u februaru.
 
Koka-Kola je navela da se „svakog dana ugled i reputacija Fife urušava“, a Mekdonalds je saopštio da bi „u najboljem interesu fudbala“ Blater trebalo da ode iz Fife.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar