U trendu

Budistički hram u Tajlandu postao mesto okupljanja navijača Lestera

Budistički hram u Bangkoku preko noći je postao mesto okupljanja navijača fudbalskog kluba Lester, barem onih iz Tajlanda.

Glavni monah tog hrama je pre nekoliko meseci prognozirao da će Lester, kome su pre početka sezone davane šanse 5.000-1, osvojiti šampionsku titulu u Engleskoj.

Njegove prognoze su se sinoć obistinile, a od jutros navijači posećuju hram Zlatnog Bude i nadaju se da će moći da dodirnu i kupe zastave fudbalskog kluba Lester koje je blagoslovio monah Pra Promangkalačan. Vlasnici fudbalskog kluba Lester su njegovi veliki poštovaoci, a u više navrata tokom godine vodili su ga u Englesku da osvešta stadion i da održi molitve sa igračima.

Hram je okićen pravougaonim zastavama Lestera napravljenim od žute svile sa amblemom kluba lisicom,  okružena budističkim verskim simbolima.

Asistent glavnog sveštenika Korpsin Ujasa-ard rekao je posetiocima da nijedna zastava nije na prodaju.

„Da sam na početku godine naterao nekoga da uzme zastavu Lestera, niko ne bi prihvatio. Ko bi rekao da će ovo da se dogodi“, rekao je Korpsin, koji je nosio tamno plavi dres Lestera.

Monah Pra Promangkalačan će izabrati kome će pokloniti osveštane zastave Lestera.

„Nikada nisam verovao u blagoslove, sve do sada. Ovaj monah je neverovatan. Lester nikada nije osvojio titulu, a ovo je čudo“, rekao je 51-godišnji Ling Pakorpvon, koji je došao iz provincije Čonburi da kupi zastavu Lestera.

Songvit Suvanaram rekao je da je monah Pra Promangkalačan svetac.

„Šanse da Lester osvoji titulu bile su prilično male. Pratim ga već 10 godina, mislim da je monah magičan, on je svetac. Žarko želim zastavu Lestera pošto se ovo sve obistinilo“, rekao je on.

Utakmice Premijer lige su gledane u Tajlandu, ali uglavnom zbog Mančester junajteda i Čelsija, ali posle velikog uspeha Lester je izbio u prvi plan.

Fudbaleri Lestera osvojili su sinoć dva kola pred kraj prvenstva prvu šampionsku titulu u 132-godišnjoj klupskoj istoriji, pošto je njihov konkurent Totenhem ispustio dva gola prednosti i odigrao 2:2 s gradskim rivalom Čelsijem na Stamford Bridžu i ostao na sedam podova zaostatka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.